В процеса на използване на Mozilla Firefox постепенно се натрупва информация за предишни преглеждани уеб страници. Разбира се, става въпрос за кеша на браузъра. Много потребители се интересуват от въпроса къде се съхранява кешът на браузъра Mozilla Firefox. Този въпрос ще бъде разгледан по-подробно в статията.

Кешът на браузъра е полезна информация, която частично навреди на данните за заредените уеб страници. Много потребители знаят, че с течение на времето се натрупва кеша и това може да доведе до намаляване на производителността на браузъра и затова се препоръчва периодично да почиствате кеша.

Как да изчистите кеша на браузъра Mozilla Firefox

Кешът на браузъра се записва на твърдия диск на компютъра, който позволява на потребителя да получи достъп до данните за кеша, ако е необходимо. За да направите това, трябва само да знаете къде се съхранява на компютъра.

Къде се съхранява кеша на Mozilla Firefox?

За да отворите папката с кеш паметта на браузъра Mozilla Firefox, трябва да отворите Mozilla Firefox и да отидете в адресната лента на браузъра, като използвате следната връзка:

за: кеш

На екрана се показва подробна информация за кеш паметта, съхранявана от вашия браузър, а именно максималния размер, текущия зает размер и местоположението на компютъра. Копирайте връзката, която отива в кеш паметта на Firefox на компютъра.

Къде е кешът, съхраняван в Firefox?

Отворете Windows Explorer. В адресната лента на Explorer ще трябва да поставите предишната копирана връзка.

Къде е кешът, съхраняван в Firefox?

На екрана ще се покаже папката с кеш паметта, в която се съхраняват кешираните файлове.