Mozilla Firefox е популярен уеб браузър, който е интересен за потребителите, като има в арсенала си огромен брой инструменти за фина настройка на уеб браузъра за всякакви изисквания и също има вграден допълнителен магазин, в който можете да намерите разширения за всеки вкус. Така че, едно от най-известните разширения за браузъра Mozilla Firefox е Yandex.Translator.

Yandex.Translator е добавка, създадена за браузъра на Mozilla Firefox и други популярни уеб браузъри, която ви позволява лесно да посещавате чужди ресурси, защото услугата ви позволява да превеждате като отделен текст и цели уеб страници.

Как да инсталирате Yanlex.

Можете да изтеглите добавката Yanlex.Можете да я преведете веднага, като кликнете върху връзката в края на статията и отидете на тази добавка, като я намерите в магазина за добавки на Firefox. За да направите това, кликнете в горната дясна част на бутона в менюто на интернет браузъра и в прозореца, който се показва, отидете в секцията "Добавки" .

Преводач за Firefox

В лявата част на прозореца отидете в раздела "Разширения" . В горната дясна част ще намерите низ за търсене, в който трябва да напишете името на разширението, което търсим - Yandex.Translator. Когато приключите, кликнете върху Enter, за да започнете търсенето.

Преводач за Firefox

Първият, който ще се разшири в списъка, е разширението, което търсим. За да го добавите в Firefox, кликнете върху бутона "Инсталиране" надясно.

Преводач за Firefox

Как да използвате разширението Yandex.

За да тествате ефективността на това разширение, отворете страницата на всеки чужд уеб ресурс. Например, не трябва да превеждаме цялата страница, а само един откъс от текста. За да направите това, изберете текста, от който се нуждаем, и кликнете върху него с десния бутон на мишката. Контекстното меню ще се покаже на екрана, в долната част на което ще трябва да преместите показалеца на мишката над иконата Yandex.Transfer, след което ще се появи помощен прозорец, в който ще се съдържа текстът на превода.

Преводач за Firefox

В случай, че трябва да преведете цяла уеб страница, трябва веднага да кликнете в горния десен ъгъл на иконата с буквата "A".

Преводач за Firefox

Новият раздел показва услугата Yandex.Transfer, която веднага ще започне да превежда избраната от вас страница, след което същата уеб страница ще се покаже на сайта, като се запазват форматирането и снимките, но текстът в него ще бъде вече на руски език.

Преводач за Firefox

Yandex.Translate е добавка, която ще бъде полезна за всеки потребител. В случай, че се сблъскате с чужд ресурс, няма нужда да го затваряте - с помощта на инсталираната добавка за Firefox можете незабавно да превеждате страници на руски език.