За тези хора, които често се нуждаят от оптимизиране на различни изображения, искам да разполагам с удобна, но в същото време точно персонализирана и ефективно работеща програма за компресиране на файлове. Това е такова приложение е полезността Цезий.

Безплатната Cesium програма чрез премахване на ненужните и празни метаданни е в състояние да оптимизира максимално основните типове файлове с изображения. В допълнение, полезността е доста удобна за използване.

Урокът: Как да компресирам снимките в цезий

Съветваме ви да погледнете: друг софтуер за компресиране на снимки

Компресиране на изображения

Единствената функция на приложението на цезий е да оптимизира изображенията, като ги компресира. Тази процедура е съвсем проста, но в същото време ефективна. Предлагат се следните формати на изображенията: JPG, PNG, BMP. В някои случаи коефициентът на сгъстяване може да достигне 90% без загуба.

Фото компресия в цезий

В този случай оптимизираният файл не замества източника, а се формира в предварително определено местоположение.

Настройки за компресиране

Програмата Cesium сред аналозите се различава много точно от настройките за компресиране. В настройките можете да зададете съотношението на компресия (от 1% до 100%), да промените физическия размер на изображението както в абсолютни стойности, така и в проценти и дори да го конвертирате. Настройките за компресиране посочват директорията на твърдия диск, където ще бъде изпратено готовото оптимизирано изображение.

Настройки на компресията в цезий

Освен това има глобални настройки за програмата Cesium. Те задават езика на интерфейса, някои параметри на компресията, както и характеристиките на самата програма.

Настройки на програмата за цезий

Предимства на цезий

  1. Удобство при работа с приложението;
  2. Фина настройка на процедурата на компресиране;
  3. Многоезичен интерфейс (13 езика, включително руски);
  4. Високо съотношение на компресия без загуба.

Недостатъци на цезий

  1. Работи изключително на платформата на Windows;
  2. Не поддържа работа с много графични формати, включително GIF.

Програмата Cesium е много удобен инструмент за компресиране на изображения, въпреки че не с всички формати на изображения, които работят. Вътрешните потребители ще харесат особено факта, че за разлика от много аналози, това приложение има интерфейс на руски език.

Изтеглете безплатно цезий

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт