IOS


В различни житейски ситуации може да се наложи да записваме разговор: като алтернатива на писалката и хартията, за да не забравяме важната информация, предоставена от събеседника, и например като доказателство в съда. IPhone не разполага с вграден запис на разговори, но може да бъде решен с помощта на специално разработени приложения за това.

TypeaCall

За да записвате разговори с TypeACall е проста: след инсталирането на приложението на вашия смартфон и преминаването през регистрацията ще бъдете помолени да проучите помощния видео материал, който разказва как да записвате разговори. И точката е, че в процеса на комуникацията ви със събеседника ще трябва да извършите допълнителна връзка, като свържете към разговора номер на Тип номер, който вече ще се занимава с запис. Преди да започнете да използвате приложението, трябва да се уверите, че вашият оператор поддържа възможността за комбиниране на повиквания (конферентни разговори).

Изтеглете приложението TapeACall за iOS

Сред предимствата на това приложение е да се отбележи голям брой номера за различни държави и градове, което ще осигури непрекъсната комуникация и чист запис. От недостатъците - за да започнете да работите с TypeACall, трябва да се абонирате за месец или година, но със свободен 7-дневен пробен период. Следователно, ако искате да спрете да го използвате след теста, не забравяйте да анулирате абонамента.

Прочетете повече: Как да се отпишете от iTunes

Изтеглете

IntCall

Работата на това приложение е още по-опростена: идеята е просто да направите интернет обаждане чрез приложението на желания номер, след което IntCall ще може да го запише. По този начин обаждането на събеседника ще бъде направено не чрез вашия оператор, а чрез средствата на приложението, но събеседникът ще види вашия номер.

Изтеглете приложението IntCall за iOS

За разлика от TypeaCall, където регистрацията на абонаменти е необходима за записване на разговори, IntCall има вътрешна сметка, от която парите ще бъдат дебитирани в зависимост от минутите за разговори. За да стартирате и тествате функционалността на приложението, 30 цента ще бъдат кредитирани безплатно.

Изтегляне на IntCall

Callbaker

Основната цел на това приложение е нискотарифните разговори към мобилни и стационарни телефони по целия свят и като приятно допълнение има възможност за записване на телефонни разговори.

Изтеглете приложението Callbaker за iOS

В действителност ще направите интернет обаждания чрез приложението: в този случай един от избраните виртуални номера, налични в приложението, може да се покаже на екрана на извикания абонат и вашият реален номер, който е бил потвърден преди това (всичко това е зададено в настройките). Единствената възможност за безплатно тестване на приложението е тестовото ехо, което може да бъде записано. За пълноправни повиквания ще трябва да презаредите вътрешния си профил.

Изтеглете Callaker

Тъй като функцията за записване на разговори в iPhone е ограничена, тогава разработчиците на приложения трябва да се катерят, за да предоставят на потребителите тази възможност. Като цяло всяко приложение прави отлична работа, но никой от тях няма да записва разговорите ви безплатно.