Смартфоните с евтини и мощни модули на камерата почти премахнаха бюджетните цифрови фотоапарати от пазара. Не на последно място, благодарение на алгоритмите за последваща обработка в приложенията. За съжаление, много производители инсталират на своите устройства прости програми - фотоапарати, които не разкриват пълния потенциал на желязото. Тук разработчиците на трети страни идват в помощ на потребителите.

Най - добрият фотоапарат

Както подсказва името, основната цел на това приложение е да заснеме себе си. Под това интерфейсът и основните функции се изострят - например настройките на таймера или светкавицата.
Най - добрият фотоапарат
В допълнение, програмата има голям избор от различни филтри и варианти на емотикони, приложени към снимка в реално време. Освен това директно от приложението можете да споделяте получената снимка с приятелите си в социалните мрежи. От допълнителните функции се отбелязва промяната в съотношението на размерите (квадрат или правоъгълник) и избора на мястото на съхранение. Недостатъци - значителна част от филтрите се плащат и доста досадна реклама.

Изтегляне на BestMe Selfie камера

Камера FV-5

Едно от първите приложения на трета страна за камерата изобщо. Вече е по-функционален от много вградени решения (особено за бюджетни устройства). Има много настройки: от баланса на бялото до ръчното излагане.
Избиране на настройките за заснемане в камерата FV-5
Особено това приложение е полезно за потребители с устройства, които поддържат CameraAPI 2. Това ви позволява да заснемате във формат RAW (ако се поддържа от фърмуер и драйвери на камерата). Като се има предвид и голям избор от размери и фотография, можете да се обадите на камера FV-5 едно от най-добрите решения. Уви, без лъжица полет не е направено - част от функционалността е на разположение в платената версия, и в свободното има реклама.

Изтеглете камера FV-5

Камера JB +

Приложението е модифицирана версия на камерата, стандартна за версиите за Android на Jelly Bean (4.1. * - 4.2. *). Той има същия минималистичен интерфейс.
Основният работен прозорец Camera JB +
Основните разлики от оригинала са допълнителна функционалност (особено по отношение на качествения избор), възможността за задаване на серийно заснемане на клавиша за сила на звука, както и почти моментална работа: от момента, в който натиснете бутона до завършеното изображение, отнема по-малко от секунда. Интересен, но противоречив чип е галерията (в повечето версии на Android са свързани и мултимедийни програми), също и точно копие на местния за "мармалад". Минус едно, но значимо - заявлението е изцяло платено, няма пробна версия.

Купете камера JB +

Камера MX

Друга камера с вградени ефекти. За разлика от колегите си с подобна функционалност, тя работи по-бързо. Освен това програмата ви позволява да настройвате поведението при снимане, форматиране и разделителна способност на резултатите, както и да разрешавате моментално снимане (снимката е направена веднага след като сте кликнали върху прекия път).
Главно меню на настройките на камерата MX
Освен това има доста интересна опция, наречена LifeShot - всъщност серия от снимки, залепени заедно в анимацията, от които потребителят може да избере най-добрата рамка. Също така има интеграция със социални мрежи, а за връзка, например, програмистите на Facebook ви възнаграждават, като отключите определени функции. Да, приложението се разпространява чрез модел freemium, който може да не е приятен за някого. Платеното съдържание включва и вградено хранилище за облаци за снимки.

Изтеглете камера MX

Фотоапарат Zoom FX

Една от най-модерните камери на трети страни на Android и, според разработчиците, една от най-популярните. Ако последната е съмнителна, тогава първите съмнения не предизвикват - при броя на възможностите и настройките, очите тичат.
Брой функции и настройки за Zoom FX на фотоапарата
Факт е, че приложението има свои собствени алгоритми за работа с модула на камерата, който осигурява, от една страна, пълна поддръжка за Camera API 2, а от друга страна емулация на цифровия стабилизатор, който също работи. Освен това приложението разполага с вграден фоторедактор, приложни ефекти и възможност за извършване на скрито проучване. Жалко е, че значителна част от тези функции са налице само в платената премия версия на програмата.

Изтегляне на фотоапарат Zoom FX

Candy Камера

Друг представител на "сателитни" камери, включващи усъвършенствана техника за последваща обработка и голям брой филтри.
Много вградени филтри в Candy Camera
Интересни чип-филтри превключват в движение, svaypami ляво-дясно, което не е например в Retrica , В допълнение към филтрите има стикери, които могат да се инсталират навсякъде в картината в реално време. Също така има една проста програма за обработка на картини (тя ще бъде полезна за момичетата, тъй като позволява да се приложи виртуален грим). Няколко Selfies могат да се комбинират в колаж. Противопоставяне на програмата - висока консумация на батерията и наличието на реклама.

Изтеглете камерата на Канди

Картонна камера

Може би най-уникалното приложение на нашата колекция. Това не е просто камера - тя е предназначена за заснемане на панорамно видео, предназначено за гледане във виртуална реалност (по-специално чрез очилата на Google Cardboard, загатнато от името на програмата).
Комплект от функции за снимане в Картонната камера
Тъй като Картовата камера е доста специфичен софтуер, тя няма специални функции за модерни фотоапарати - без филтри, без настройки за снимане, дори без таймер, така че едва ли е подходяща за ежедневна употреба. От друга страна, реализирането на такива ефекти за VR все още е проблем, но технологиите не стоят неподвижни. Както всички продукти от Google, приложението е напълно безплатно и без рекламиране.

Изтеглете картонена камера

Cymera

Друга камера за Selfie с вграден редактор на изображения. Малко по-малко в обем от колегите в магазина, а в същото време осигурява малко повече функционалност. Например, всъщност камерата може да работи в два режима - нормална и красива камера.
Cymera пространство след стартиране на приложението
Във втората версия алгоритмите за обработка на картини в движение леко премахват съществуващите дефекти и налагат грима (могат да бъдат променени в настройките). Същите алгоритми се използват в редактора на готовите снимки - например, с помощта им можете да коригирате фигурата. Работи доста бързо и адекватно - дори начинаещ може да прави добри снимки. Разбира се, има всички видове филтри, ефекти и стикери. Също така е възможно да работите със стикове за самозалепване. Противопоставяне на програмата - наличието на реклама и платени пакети от ефекти, стикери.

Изтегляне на Cymera

Модерното фотографско оборудване позволява дори на най-опитните потребители да се чувстват като професионален фотограф. Не на последно място, това се дължи на качеството и удобния за потребителя софтуер.