Както при всяка друга програма, има и грешки в Microsoft Outlook 2010. Почти всички от тях са причинени от неправилна конфигурация на операционната система или тази пощенска програма от потребителите или от общи системни повреди. Една от често срещаните грешки, които се появяват в съобщението, когато програмата стартира и не позволява напълно стартиране, е грешката "Не може да се отвори папката, зададена в Outlook 2010". Нека да разберем какво причинява тази грешка и също така ще определим начините за нейното решение.

Проблеми с надстройването

Една от най-честите причини за грешката "Не може да се отвори набор от папки" е неправилната актуализация на Microsoft Outlook 2007 към Outlook 2010. В този случай трябва да деинсталирате приложението и за да инсталирате Microsoft Outlook 2010 отново с последващото създаване на нов профил.

Отворете инсталацията на Microsoft Outlook

Изтриване на потребителския профил

Причината може да е и неточни данни, въведени в профила. В този случай, за да коригирате грешката, трябва да изтриете неправилния профил и след това да създадете профил с правилните данни. Но как мога да направя това, ако програмата не започне поради грешка? Оказва се някакъв порочен кръг.

За да разрешите този проблем, когато Microsoft Outlook 2010 е затворен, отидете в контролния панел на Windows, като използвате бутона "Старт".

Отворете контролния панел на Windows

В отворения прозорец изберете елемента "Потребителски акаунти".

Отворете секцията Потребители на контролния панел

След това отидете в секцията "Поща".

Отидете на Mail в контролния панел

Преди да отворите прозореца за настройки на пощата. Кликнете върху бутона "Профили".

Преминаване към пощенски акаунти

Обръщаме се към всеки профил и кликваме върху бутона "Изтриване".

Изтриване на потребителски профил в Microsoft Outlook

След изваждането създаване на профили в Microsoft Outlook 2010 отново съгласно стандартната схема.

Блокирани файлове с данни

Тази грешка може да възникне и ако файловете с данни са заключени за писане и са само за четене.

За да проверите дали е така, в прозореца на предпочитанията за електронна поща вече знаем, кликнете върху бутона "Файлове с данни ...".

преход към файлове с данни в Microsoft Outlook

Изберете профила и кликнете върху бутона "Отваряне на файловото местоположение".

Отваряне на местоположението на файлове в Microsoft Outlook

Директорията, в която се намира файла с данни, се отваря в Windows Explorer. Кликнете върху файла с десния бутон на мишката и в отвореното контекстно меню изберете елемента "Свойства".

Отидете на файловите свойства в Microsoft Outlook

Ако има отметка пред името на атрибута "Само за четене", ние го премахваме и кликнете върху бутона "OK", за да приложите промените.

Промени в атрибута на файла Microsoft Outlook

Ако няма квадратчета за отметка, преминете към следващия профил и направете точно процедурата, описана по-горе. Ако в някой от профилите не е намерен атрибут "Само за четене", проблемът с грешката е в друг и е необходимо да използвате другите опции, изброени в тази статия, за да решите проблема.

Грешка при конфигурирането

Грешка при невъзможността да отворите набор от папки в Microsoft Outlook 2010 може също да възникне поради проблеми в конфигурационния файл. За да го разрешите, отворете отново прозореца за настройка на пощата, но този път щракнете върху бутона "Покажи" в секцията "Конфигурации".

Отворете списъка с конфигурации на Microsoft Outlook

В отворения прозорец има списък с наличните конфигурации. Ако преди това никой не се намеси в програмата, тогава конфигурацията трябва да е една. Трябва да добавим нова конфигурация. За да направите това, кликнете върху бутона "Добавяне".

Добавяне на нова конфигурация към Microsoft Outlook

Въведете името на новата конфигурация в прозореца, който се отваря. Това може да бъде абсолютно всичко. След това кликнете върху бутона "OK".

За да въведете име на конфигурация в Microsoft Outlook

След това се отваря прозорец, в който трябва да използвате обичайния метод добавете профили в пощенската кутия ,

Добавяне на профил в Microsoft Outlook

След това, в долната част на прозореца с списъка с конфигурации под надписа "използвайте конфигурацията", изберете новосъздадената конфигурация. Кликнете върху бутона "OK".

Изберете конфигурация в Microsoft Outlook

След като рестартирате Microsoft Outlook 2010, проблемът с невъзможността да отворите набор от папки трябва да изчезне.

Както можете да видите, има няколко причини за често срещаната грешка "Не може да се отвори набор от папки" в Microsoft Outlook 2010.

Всяко от тях има свое собствено решение. Но на първо място, препоръчваме да проверите правата на файловете с данни, които да пишете. Ако грешката е в това, просто трябва да махнете отметката от атрибута "Само за четене" и да не пресъздавате профилите и конфигурациите, както при други варианти, които ще струват усилията и времето.