Всяко устройство за печат или сканиране на документи има собствена програма, която улеснява работата и осигурява допълнителни възможности за по-функционална работа. Една от тях е CanoScan Toolbox, създадена специално за скенерите Canon на линията CanoScan и CanoScan LiDE. Това ще бъде обсъдено в тази статия.

Два режима на сканиране

CanoScan Toolbox предоставя възможност за конфигуриране и сканиране в два различни режима. Във всеки от тях потребителят може да определи отделни цветови параметри, качеството на полученото изображение, формата, пътя за запаметяване или други допълнителни настройки, използвайки драйвера на скенера.

Конфигуриране на опциите за сканиране в Toolbox на CanoScan

Настройване на копиране на сканирания

KenoScan Toolbox ви позволява да зададете желаните настройки и след това да извършите действителното копиране на сканираното изображение. Тези параметри са донякъде подобни на сканирането, но тук можете да посочите устройството, което да копирате, размера на листа, скалата и яркостта на копието. Освен това можете да конфигурирате самия принтер, като отворите неговите свойства в този прозорец.

Конфигуриране на настройките за копиране на сканирани изображения в CanoScan Toolbox

Сканиране и отпечатване

Ако имате отделен принтер, използващ CanoScan Toolbox, можете също да сканирате документа и незабавно да отпечатате полученото изображение. Настройките за тази функция са подобни на настройките за копиране, но имат порядък от порядъка на по-малко стойности.

Сканирайте и отпечатайте в CanoScan Toolbox

Възможности за износ

Ако искате да изпратите копие за сканиране по електронна поща, трябва да използвате отделна функция, наречена "Поща" . Тук можете също да посочите качеството и цвета на сканирането, папката за запазване и максималния размер на получения графичен обект.

Опции за настройка на експонента чрез имейл в CanoScan Toolbox

Разпознаване на текст

В програмата разпознавате текста на осветения документ. За да направите това, има секция "OCR" , в която можете също да изберете размера на хартията, цвета и качеството на полученото изображение, неговия формат и папката за запис.

Възможност за разпознаване на текст в кутията с инструменти на CanoScan

Създаване на PDF

Благодарение на CanoScan Toolbox не е необходимо да използвате програми на трети страни, за да конвертирате изображението в PDF формат. Програмата може да го направи сами веднага след сканирането, т.е. да запази получената картина в този формат.

Записване на сканиране в PDF чрез CanoScan Toolbox

Функции за свързване

В прозореца "Опции" потребителят може да обвърже определени функции на KenoScan Toolbox с клавишите на скенера. Това ще ви позволи да извършвате често използваните изисквани действия много по-бързо, без да отваряте самата програма, което прави работата на устройството още по-удобна.

Свързване на функциите към клавишите на скенера в кутията с инструменти на CanoScan

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Русифициран интерфейс;
  • Лесна употреба;
  • Възможност за създаване на PDF;
  • Няколко шаблона за сканиране;
  • Експортиране на имейл;
  • Бързо копиране и печат;
  • Свържете функциите на клавишите на устройството.

недостатъци

  • Няма прозорец с информация за програмата.

CanoScan Toolbox е незаменим елемент за пълноценното използване на възможностите на всички скенери от серията CanoScan и CanoScan LiDE. Като е лесна и лесна за използване, програмата ви позволява да разширите функционалността на устройството доста широко.

Свали CanoScan Toolbox безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт