Промяната на истински IP адрес е проста процедура, която може да се извърши на две нива с помощта на специализирани програми. Днес ще се съсредоточим върху Хамелеон, популярен инструмент за тази задача.

Хамелеон е популярна програма за промяна на истинския IP адрес, който може да се използва в различни ситуации: поддържане на пълна анонимност в интернет, свързване на достъп до блокирани сайтове и повишаване на сигурността на вашата информация чрез шифроване.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за промяна на IP адреса на компютъра

Избиране на IP адреса на страната

В безплатната версия на програмата имате достъп до IP адреса само на Украйна, но като закупите платена версия, ще видите списък от 21 сървъра и 19 страни.

Избиране на IP адреса на страната в Chameleon

Пълна анонимност

Използвайки възможностите на Chameleon, можете да сте напълно уверени в анонимността и сигурността си при прехвърлянето на лични данни на World Wide Web.

Повечето устройства поддържат

Програмата Chameleon е разработена не само за Windows, но и за такива настолни операционни системи като Linux и Mac OS X. Този продукт се поддържа и от мобилни платформи - iOS и Android.

Предимства:

1. Не изисква инсталиране на компютър;

2. Има безплатна версия, но с някои ограничения;

3. Прост интерфейс с поддръжка на руски език.

недостатъци:

1. Безплатната версия на програмата е много ограничена, позволявайки само да се свържете с IP-адреса на Украйна.

Хамелеон е най-лесният инструмент за работа с променящи се IP адреси. И ако, например, в Проксият превключвател очаквате широк набор от настройки, след това практически няма.

Изтеглете пробната версия на хамелеона

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт