Днес всеки компютър може да се нуждае от инструмент за редактиране на видео. От всички изобилие от програми за редактиране на видео, е трудно да се намери прост, но функционален инструмент. Филмовото студио Windows Live се отнася за същия тип програми.

Филмово студио Windows Live - проста програма за редактиране на видео, представена от Microsoft. Този инструмент има прост и интуитивен интерфейс, както и основния набор от функции, изисквани от обикновения потребител.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за редактиране на видео

Изрязване на видеоклипа

Една от най-популярните процедури, провеждани с видеозаписи, е тяхното подрязване. Филмовото студио не само ще намали филма, но и ще изреже допълнителните парчета.

Изрязване на видео в Windows Live Movie Studio

Създаване на видео от снимки

Трябва ли да подготвите презентация за важно събитие? Добавете всички необходими снимки и видеоклипове, налагайте музика, настройте преходите и качествено видео ще бъде готово.

Създайте видео от снимки в Windows Live Movie Maker

Видео стабилизация

Често видеоклипът, заснет на телефона, не се характеризира със стабилизиране на качеството, така че изображението може да се разклати. За да разрешите този проблем, Studio има отделна функция, която ви позволява да подравните изображението.

Стабилизиране на видеоклипа в Windows Live Movie Studio

Правене на филм

За да превърнете нормалното видео в пълноценен филм, достатъчно е да добавите името в началото на видеоклипа, а в крайна сметка - крайните кредити с песента за създателя. Освен това, можете да насложете текст върху видеоклипа, като използвате инструмента "Заглавие".

Създайте филм в Windows Live Movie Studio

Създавайте снимки, видеоклипове и гласови записи

Допълнителни инструменти Филмовите студия незабавно ще активират уеб камерата ви за снимане или видеозаписи, както и микрофон за записване на текст извън екрана.

Създавайте снимки, видеоклипове и гласови записи в Windows Live Movie Studio

Наслагване на музиката

Към съществуващото видеозапис можете да добавите допълнителен музикален съпровод с последващо регулиране на силата на звука и напълно да замените звука във видеоклипа.

Наслагване на музиката в Windows Live Movie Studio

Промяна на скоростта на възпроизвеждане

Отделната функция на филмовото студио ще ви позволи да промените скоростта на видеоклипа, да го забавите или напротив, да ускорите.

Променете скоростта на възпроизвеждане в Windows Live Movie Maker

Промяна на съотношенията на видеото

За да промените пропорциите във филмовото студио, има два елемента: "Широк екран (16: 9)" и "Стандартен (4: 3)".

Промяна на пропорциите на видеозаписа в Windows Live Movie Studio

Адаптирайте видео за различни устройства

За да можете лесно да гледате видеоклип на различни устройства (компютър, смартфони, таблети и т.н.), в процеса на запис можете да определите устройството, на което ще бъдете прегледани по-късно.

Адаптирайте видео за различни устройства в Windows Live Movie Maker

Незабавно публикуване в различни социални услуги

Непосредствено от прозореца на програмата можете да отидете на публикуването на готовото видео в популярните услуги: YouTube, Vimeo, Flickr, в облака си OneDrive и други.

Незабавно публикуване в различни социални услуги в Windows Live Movie Studio

Предимства на Windows Live Studios:

1. Прост интерфейс с руски език;

2. достатъчен набор от функции, които осигуряват основна работа с видео;

3. Умерено натоварване на системата, така че видео редакторът ще работи перфектно, дори при много слаби Windows устройства;

4. Програмата е достъпна за изтегляне абсолютно безплатно.

Недостатъци на Windows Live Studios:

1. Не е разкрито.

Студиото на Windows Live е чудесно средство за общо редактиране и видеозапис. Все пак, този инструмент не трябва да се разглежда като алтернатива на професионалните програми за редактиране на видео, а за основна редакция и като първи редактор ще се вписва перфектно.

Изтеглете безплатно Windows Live Movie Studio

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт