Всеки ден все повече и повече потребители са прикрепени към редактирането на видео. За някой този процес става интересно хоби, а за някои потребители той се превръща в начин за добив на доходи.

Големият брой видеоредактори поставя потребителите пред трудния избор. В тази статия ще разгледаме накратко някои от най-добрите програми за редактиране на видеоклипове, които ще ви позволят да извършите всички необходими манипулации с видеоклипа.

Pinnacle Studio

Pinnacle Studio - безплатно изтегляне на Pinnacle Studio

Популярен видео редактор, който не толкова отдавна се превърна в собственост на добре известната компания Coral.

Видео редакторът предоставя на потребителите всички необходими функции за редактиране на видео. В същото време, интерфейсът и функционалността на видео редактора ще привлекат както професионалисти, така и потребители, които разбират основите на редактирането на видео.

Единственият недостатък е липсата на безплатна версия, която би ни позволила да оценим възможностите на тази програма. Ако обаче след закупуването на продукта не сте доволни, можете да върнете платената сума в рамките на 30 дни.

Изтеглете Pinnacle Studio

Sony Vegas Pro

Sony Vegas Pro - изтегляне на Sony Vegas Pro

Говорейки за професионалните програми за редактиране на видео, може да се спомене, може би, най-популярната програма сред професионалистите по цял свят - Sony Vegas Pro.

Видеоредакторът ви позволява да работите с видеоклипове по сложен начин, докато работата може да бъде разгърната на няколко монитора. Трябва да се отбележи доста удобен интерфейс с подкрепата на руския език.

Изтеглете софтуера Sony Vegas Pro

Adobe After Effects

Adobe After Effects - изтегляне на ефекта Adobe Effects

After Effects - не съвсем нормален видео редактор, защото тя не е подходяща за създаване на дълги видеоклипове. Основната й задача е да създава зашеметяващи специални ефекти, както и инсталиране на малки клипове, скрийнсейвъри за телевизионни предавания и други късометражни филми.

Ако говорим за възможностите на After Effects, те, както в случая на Adobe Photoshop, са наистина неограничени. Видео редакторът е професионален продукт, но всеки потребител, използвайки образователни материали от интернет, може самостоятелно да създава специални ефекти в тази програма.

Изтеглете Adobe After Effects

EDIUS Pro

EDIUS Pro - безплатно изтегляне на Edius Pro

EDIUS Pro е професионално решение за редактиране на видео, оборудвано с огромен брой функции и възможности за редактиране на видео.

Програмата ви позволява да монтирате видео в мултикамерен режим, осигурявате високоскоростна работа на компютри, които нямат високи технически характеристики и можете да изтегляте специални материали на сайта на разработчика, за да научите как да работите с програмата. Единственият сериозен недостатък е липсата на подкрепа за руския език.

Изтеглете EDIUS Pro

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro - изтегляне на Adobe Premiere Pro

Ако Adobe After Effects е програма за създаване на ефекти, Premiere Pro е пълнофункционален видео редактор.

Програмата е оборудвана със стилен интерфейс, мощни функции за редактиране на видео, възможност за задаване на горещи клавиши за почти всяко действие в редактора, както и поддръжка на руския език.

Най-новата версия на този видеоредактор ще бъде достатъчно трудна, за да отиде на слаби машини, така че ако компютърът ви няма високи технически характеристики, е по-добре да погледнете към алтернативи.

Изтеглете Adobe Premiere Pro

CyberLink PowerDirector

CyberLink PowerDirector - изтегляне на Power Director

Видео редактор, предназначен за използване както от професионалисти, така и от аматьори.

Програмата има два вида видео редактор - прост и пълен. Обикновено е подходящ за бърза обработка на видео, пълноправен е с разширен набор от функции, което ви позволява да редактирате внимателно видеото.

За съжаление, в момента програмата не е снабдена с руски език, но интерфейсът е проектиран толкова добре, че всеки потребител може да се научи да работи в този видео редактор.

Изтеглете CyberLink PowerDirector

Avidemux

Avidemux - свободно изтегляне

Напълно безплатно видео редактор с приличен брой функции за редактиране на видео.

Програмата има разширени настройки за конвертиране на видео, както и различни филтри за подобряване на качеството на изображението и звука.

Програмата ще работи добре на слаби и стари компютри, но недостатъкът е явно недовършения руски език, който отсъства на местно ниво в програмата.

Изтегляне на софтуер Avidemux

Movavi видео редактор

Movavi видео редактор - изтегляне на movavi видео редактор

Отличен видеоредактор с поддръжка на руски език и грижовен интерфейс.

Програмата разполага с всички инструменти за основно редактиране на видео, е оборудвана със специални филтри за работа с изображения и звуци, както и комплекти за добавяне на заглавия и преходи.

За съжаление периодът на безплатно ползване на видео редактора е ограничен до една седмица, но това е достатъчно, за да разберете дали този редактор е подходящ за вас или не.

Изтегляне на софтуер Movavi Video Editor

Videopad видеоредактор

VideoPad Video Editor изтеглите безплатно

Друг функционален редактор на видео, който, за съжаление, в момента не получи подкрепата на руския език.

Програмата ви дава възможност за цялостно редактиране на видео, записване на аудио, добавяне на аудио записи, наслагване на текст, записване на диск и използване на различни ефекти за видео и аудио.

Програмата не е безплатна, но безплатен 14-дневен пробен период ще даде на потребителите възможност да направят своите заключения за това решение.

Изтеглете софтуер Videopad Video Editor

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker - изтегляне на Windows Vista Maker

Стандартен видео редактор за операционни системи като Windows XP и Vista. Ако сте собственик на една от тези операционни системи, видео редакторът вече е инсталиран на вашия компютър.

За съжаление, не е възможно изтеглянето на Movie Maker отделно. той бе заменен от нова програма Winows Live.

Изтеглете Windows Movie Maker

Филмово студио Windows Live

Киностудия Windows Live изтегляне безплатно

Филмово студио Windows Live е прераждането на някога популярния видео редактор на Windows Movie Maker. Редакторът получи подобрен интерфейс и нови функции, но не загуби очевидното си удобство.

Програмата осигурява основен набор от функции, които очевидно няма да са достатъчни за професионалистите, но това е достатъчно за домашно редактиране на видео.

В допълнение към факта, че програмата има достатъчно функционалност и удобен за ползване интерфейс с подкрепата на руския език, тя е напълно безплатна. За да обобщим, заслужава да се отбележи, че Film Studio е най-добрата проста програма за редактиране на видео за начинаещи.

Изтеглете софтуер Windows Live Movie Studio

Урокът: Как да редактирате видео в Windows Live Movie Studio

VirtualDub

Виртуален дъб -

Безплатна програма за редактиране на видео и заснемане на изображения от екрана на компютъра, която не изисква инсталиране на компютър.

За да използвате програмата, е достатъчно да я изтеглите от сайта на разработчика и незабавно да започнете. Преди потребителят да отвори такива възможности като различни инструменти за обработка на видео, вградени филтри за подобряване на качеството на изображенията и звука, функцията за записване на това, което се случва на екрана на компютъра и много други.

Единственият нюанс е липсата на руски език. Но този недостатък лесно се покрива от качеството и функционалността на тази програма.

Изтеглете софтуера VirtualDub

VSDC видео редактор

VSDC Безплатен видео редактор изтеглите безплатно

Пълна безплатна програма за редактиране на видео на руски език.

Програмата ви позволява да извършвате основно редактиране на видео, да започнете да записвате аудио и видео от устройства, свързани към компютъра, да записвате готовия филм на диск и да прилагате различни ефекти, които ще подобрят качеството на картината.

Програмата не е усъвършенствано решение за професионалисти, но ще се превърне в отличен домашен видео редактор, който ще задоволи своята простота и функционалност.

Изтеглете софтуер VSDC Video Editor

Днес разгледахме накратко различните зрители, сред които всеки потребител може да намери "същия". Почти всички програми за редактиране имат пробна версия, а някои обикновено се разпространяват безплатно. Следователно, когато попитате коя програма е по-добра за редактиране на видео, можете да отговорите само на себе си.