Вероятно много от тях са срещнали проблема, когато съобщението "Кликнете, за да стартирате Adobe Flash Player", лети, преди да гледате видеоклипа. Много от тях не се намесват, но нека да разгледаме как да премахнете това съобщение, особено след като е доста лесно да го направите.

Такова съобщение се появява, защото в настройките на браузъра има отметка "Пускане на приставки при поискване", което спестява трафик от едната страна и губи времето за ползване от друга. Ще разгледаме как да накарате Flash Player да се стартира автоматично в различни браузъри.

Съобщение в Google Chrome

Как да изчистя съобщение в Google Chrome?

1. Кликнете върху бутона "Конфигуриране и управление на Google Chrome" и потърсете елемента "Настройки", след което кликнете най-долу върху "Показване на разширените настройки". След това в елемента "Лични данни" кликнете върху бутона "Настройки на съдържанието".

Настройки за съдържанието в Google Chrome

2. В отворения прозорец намерете елемента "Plugins" и кликнете върху съобщението "Управление на отделни приставки ...".

Управлявайте приставки в Google Chrome

3. Сега активирайте приставката за Adobe Flash Player, като кликнете върху съответния елемент.

Активирайте Flash Player в Google Chrome

Премахнете съобщението в Mozilla Firefox

1. Кликнете върху бутона "Меню", след това отидете на "Добавки" и отидете в раздела "Plugins".

Plugins в Mozilla Firefox

2. След това ще намерите елемента "Shockwave Flash" и изберете "Always enable". По този начин Flash Player ще се включва автоматично.

Активирайте Flash Player в Mozilla Firefox

Изтриване на съобщението в Opera

1. Всичко е малко по-различно от Opera, но въпреки всичко всичко е просто. Често, за да не се показва такъв надпис в браузъра Opera, трябва да изключите режима Turbo, който не позволява на браузъра автоматично да пуска приставката. Кликнете върху менюто в горния ляв ъгъл и премахнете отметката от квадратчето до Turbo режим.

Турбо режим в Операта

2. Също така, проблемът може да бъде не само в режим Turbo, но също така, че приставките работят само на команда. Затова отидете на настройките на браузъра и в раздела "Сайтове" намерете менюто "Plugins". Там изберете автоматично включване на приставки.

Plugins в Opera

Затова погледнахме как да активираме автоматичното стартиране на Adobe Flash Player и да се отървем от досадното съобщение. По същия начин можете да включите Flash Player в други браузъри, които не споменахме. Сега можете безопасно да гледате филми и нищо няма да ви спре.