Много процесори имат потенциал за овърклок, а един ден идва момент, когато текущото изпълнение престава да отговаря на изискванията на потребителя. За да подобрите производителността на компютъра до желаното ниво, е най-лесно да овърклокнете процесора.

Програмата ClockGen е предназначена за динамично овърклок на системата. Сред разнообразието от подобни програми, потребителите често го отличават със своята компактност и функционалност. Между другото, в реално време можете не само да променяте честотата на процесора, но и паметта, както и честотата на автобусите PCI / PCI-Express и AGP.

Възможност за овърклок на оборудването

Главен прозорец ClockGen

Докато други програми се фокусират върху овърклок само на един компонентен компютър, KlokGen работи с процесора, както и с RAM и гумите. За контролиране на процеса в програмата има сензори и мониторинг на температурните промени. Всъщност този индикатор е много важен, защото ако го прекалявате с овърклок, можете да го деактивирате чрез прегряване.

Овърклок без рестартиране

Сензори в ClockGen

Методът на овърклок в реално време, за разлика от промените в настройките на BIOS, не изисква постоянно рестартиране и веднага ще помогне да се разбере дали системата ще работи с новите параметри или не. Достатъчно е да се тества стабилността на товарите след всяка промяна в номерата, например със специални тестови програми или игри.

Поддръжка на много дънни платки и PLL

Потребителите на ASUS, Intel, MSI, Gigabyte, Abit, DFI, Epox, AOpen и други могат да използват ClockGen, за да овърклочат процесора си, докато собствениците на AMD могат да предложат специална програма AMD OverDrive, тук ,

За да разберете дали има поддръжка за вашия PLL, техният списък може да бъде намерен в readme файла, намиращ се в папката със самата програма, връзката към която ще се намира в края на статията.

Добавяне към автоматичното създаване на резервно копие

Стартиране в GlockGen

Когато сте разпръснали системата на подходящите индикатори, програмата трябва да бъде добавена към стартирането. Можете да го направите направо чрез настройките в ClockGen. Достатъчно е да отидете в опциите и да поставите отметка в квадратчето до "Прилагане на текущите настройки при стартиране".

Предимства на ClockGen:

1. Не изисква инсталация;
2. Позволява ви да овърклоквате няколко компонента на компютъра;
3. Прост интерфейс;
4. наличие на сензори за наблюдение на процеса на ускоряване;
5. Програмата е безплатна.

Недостатъци на ClockGen:

1. Програмата отдавна не се поддържа от предприемача;
2. Може да е несъвместимо с новото оборудване;
3. Няма руски език.

Прочетете още: Други програми за овърклок на процесора AMD

ClockGen е програма, която е била много популярна сред овърклокерите по това време. От създаването си (2003 г.) до наши дни обаче, за съжаление, тя успя да загуби уникалността си. Разработчиците вече не поддържат разработването на тази програма, така че тези, които желаят да използват ClockGen, трябва да помнят, че най-новата версия е била пусната през 2007 г. и може да е без значение за техния компютър.

Изтеглете KlokGen от официалния сайт

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт