Понякога нямаме достатъчно функционалност в тази или онази програма. Изглежда, че е необходимо само да се добави една малка функция и мекият материал веднага ще стане по-удобен и по-приятен. Обаче, струва си да се разбере, че е необходимо да се поддържа баланс, оставяйки само онези функции, които са наистина полезни и удобни. За съжаление, някои разработчици забравят за това. И пример за това е Proshow Producer.

Не, програмата изобщо не е лоша. Има отлична функционалност, която ви позволява да създавате слайдшоу с много високо качество. Единственият проблем е интерфейсът, който е много трудно да се нарече интуитивен. В това отношение някои функции могат просто да преминат от потребителя. Въпреки това, нека не направим прибързани заключения и просто да разгледаме функционалността на програмата.

Добавяне на снимки и видеоклипове

добавяйки снимки към продуцента на Proshow

На първо място, слайдшоуто се нуждае от материали - снимки и видеоклипове. И тези, и другите без проблеми се подкрепят от нашите експериментални. Добавянето на файлове става чрез вградения Explorer, което е доста удобно. Заслужава обаче да се има предвид факта, че Proshow Producer, както се оказа, не е приятелски настроен към кирилицата, така че вашите папки могат да бъдат показани както на екрана по-горе. В останалите същите проблеми не се наблюдават - всички необходими формати се поддържат, а слайдовете могат да бъдат заменени след добавяне.

Работа със слоеве

слоеве в Proshow Producer

Това наистина не очаквате да видите в такава програма. Всъщност, под формата на слоеве, имаме една проста възможност да добавим няколко изображения към 1 слайд. Освен това, всяка от тях може да бъде преместена отпред или на фона, редактирана (за това по-долу), а също така да се промени размера и местоположението.

Редактиране на изображения

редактиране на снимки в Proshow Producer

Наборът от инструменти за редактиране на изображения в тази програма ще завиждат на обикновен нетърпим фоторедактор. Също така има стандартна корекция на цветовете, представена чрез яркостта на плъзгачите, контраста, наситеността и т.н., както и ефектите. Например, винетка и размазване. Степента им е лесно регулирана в доста широк обхват, което ви позволява значително да трансформирате снимката директно в програмата. Отделно си струва да се говори за възможността да се правят снимки. И това не е просто наклон, а пълно изкривяване на перспективата, създавайки 3D ефект. Съчетано с подходящо избран фон (което, между другото, се използва и като шаблони) е много хубаво.

Работа с текст

текст в Proshow Producer

Ако често работите с текст в слайдшоу, Proshow Producer е ваш избор. Наистина има доста голям набор от параметри. Разбира се, това е преди всичко шрифтът, размерът, цветът, атрибутите и подравняването. Съществуват обаче и доста интересни моменти, като прозрачност, ротация на целия надпис и поотделно всяка буква, разстояние на буквите, блясък и сенки. Всеки параметър може да бъде конфигуриран много точно. Като цяло няма какво да се оплаквате.

Работа със звук

аудио в Proshow Producer

Отново, програмата заслужава похвала. Както вече разбрахте, можете да добавите аудиозаписи тук, разбира се, можете. И можете да импортирате няколко записа наведнъж. Съществуват относително малко настройки, но те се правят добре. Това е обичайното подрязване на пистата и доста специфично както за слайд шоуто, така и за Fade Out. Отделно бих искал да отбележа, че по време на възпроизвеждането на видеото силата на звука е леко намалена и след това гладко се връща към оригинала след превключване към снимките.

Слайд стилове

слайд стилове в Proshow Producer

Със сигурност си спомняте, че в Microsoft PowerPoint има много шаблони, с които можете да подчертаете тези или други моменти от презентацията. Така че, нашият герой без проблеми предлага този гигант с броя на шаблоните. Има 453 от тях! Радвам се, че всички те са разделени на тематични категории, като "Рамки" и "3D".

Ефекти от прехода

преходи към продуцента на Proshow

Готови ли сте да чуете още по-зашеметяваща фигура? 514 (!) Ефекти от промяната на плъзгача. Просто помислете колко дълго може да се случи слайдшоу, без еднократно повторение на анимацията. Объркване в цялото това разнообразие не би било трудно, но разработчиците отново внимателно разпръснати по всички секции и добави "Любими", където можете да добавите любимите си ефекти.

Предимства на програмата

* Отлична функционалност
* Голям брой шаблони и ефекти

Недостатъци на програмата

* Липса на руски език
* Много сложен интерфейс
* Голям воден знак на последното слайдшоу в пробната версия

заключение

Така че, Proshow Producer е страхотна програма, с която можете да създадете невероятно красива слайдшоу. Единственият проблем е, че ще отнеме много време, за да свикне с него поради тромавата и не винаги логична интерфейс.

Изтеглете пробна версия на Proshow Producer

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт