Много потребители изтриват AVG антивируса чрез стандартния инструмент на Windows. Въпреки това, след прилагането на този метод някои обекти и програмни настройки остават в системата. Поради това, при преинсталацията му има различни проблеми. Ето защо днес ще разгледаме как да премахнете напълно този антивирус от компютъра.

Как да деинсталирате напълно AVG

Чрез вградения инструмент Windos

Както казах по-рано, първият начин оставя опашките в системата. Следователно ще трябва да използвате допълнителен софтуер. Да започнем.

Отворете "Контролен панел - Добавяне или премахване на програми" . Откриваме нашия антивирус и го изтриваме по стандартния начин.

Стандартно премахване на AVG

След това използваме програмата Ashampoo WinOptimizer , а именно "Оптимизация с 1 кликване" . След като стартирате този инструмент, трябва да изчакате, докато сканирането приключи. След това кликнете върху "Изтриване" и рестартирайте компютъра.

Почистване на компютъра след деинсталиране на програмата AVG

Този софтуер почиства различни боклуци след работа и премахване на други програми, включително AVG антивирус.

Премахване на AVG Antivirus чрез Revo Uninstaller

За да премахнем програмата си по втория начин, например, имаме нужда от специален деинсталатор Revo Uninstaller , Пусни го. Намерете AVG в списъка с инсталираните програми и кликнете върху "Quick Deletion" .

Премахване на антивирусния AVG с помощта на Revo Uninstaller

Първо ще се създаде резервно копие, което в случай на грешка ще позволи промените да бъдат върнати обратно.

Резервно копие при премахване на антивирусните AVG с помощта на Revo Uninstaller

Програмата ще премахне нашия антивирус, след което ще сканира системата в избрания режим до остатъчните файлове и ще ги изтрие. След като рестартирате компютъра, AVG ще бъде напълно деинсталиран.

Деинсталирайте с помощта на специална програма

Помощното средство за премахване на AVG антивирус се нарича AVG Remover. Можете да го намерите свободно в интернет. Това е абсолютно безплатно. Създаден за премахване на антивирусни програми и следи от AVG, които остават след деинсталирането, включително регистъра.

Стартирайте програмата. В полето "AVG Remover" изберете "Continue" .

AVG Remover за деинсталиране на AVG

След това системата ще бъде сканирана за програмите на AVG в системата. Когато приключите, ще се покаже списък с всички версии. Можете да изтриете един по един или всички наведнъж. Изберете желаната и кликнете върху "Премахване" .

Изтрийте продуктите на AVG, намерени с помощта на помощната програма AVG Remover

След това е желателно да рестартирате системата.

Затова прегледахме всички най-популярни начини за напълно премахване на AVG антивирусната система от компютъра. Лично аз най-много ми харесва последната опция, с помощта на помощната програма. Това е особено полезно при преинсталиране на програмата. Премахването отнема само няколко минути и отново можете да инсталирате отново антивируса.