Мегафонните модеми са широко популярни сред потребителите, съчетаващи качество и умерена цена. Понякога такова устройство изисква ръчна конфигурация, която може да се извърши в специални секции чрез официален софтуер.

Настройка на модема MegaFon

В тази статия ще разгледаме две версии на програмата "MegaFon Modem" , обединени с устройствата на тази компания. Софтуерът има значителни разлики по отношение на външния вид и функциите. Всяка версия е достъпна за изтегляне от официалния сайт на страницата с конкретен модел модем.

Отидете на официалния сайт на MegaFon

Вариант 1: версия 4G-модем

За разлика от по-ранните версии на програмата MegaFon Modem, новият софтуер осигурява минималния брой параметри за редактиране на мрежата. В същото време, по време на фазата на инсталиране, можете да направите някои промени в настройките, като отметнете квадратчето "Разширени настройки" . Например, благодарение на това, по време на инсталирането на софтуера ще бъдете помолени да промените папката.

 1. След като инсталацията на програмата завърши, основният интерфейс ще се появи на работния плот. За да продължите безпроблемно, свържете своя модем MegaFon USB към компютъра.

  Пример за USB модем MegaFon

  След успешното свързване на поддържаното устройство основната информация ще се покаже в горния десен ъгъл:

  • Баланс на SIM картата;
  • Име на наличната мрежа;
  • Състояние и скорост на мрежата.
 2. Превключете в раздела "Настройки", за да промените основните настройки. Ако в този раздел няма USB модем, ще има съответно известие.
 3. Уведомление за отсъствието на USB модем Megaphone

 4. По желание можете да активирате заявката за PIN код всеки път, когато се свържете с интернет. За да направите това, кликнете върху "Активиране на ПИН" и посочете необходимите данни.
 5. Способността да включвате ПИН-код в Megafon Internet

 6. От падащия списък "Мрежов профил" изберете "MegaFon Russia" . Понякога желаната опция е означена като "Автоматично" .

  Променете мрежовия профил на Megafon Internet

  Когато създавате нов профил, трябва да използвате следните данни, оставяйки "Име" и "Парола" празни:

  • Името е "MegaFon" ;
  • APN - "интернет" ;
  • Номер за достъп - "* 99 #" .
 7. В блока "Режим" можете да изберете една от четирите стойности в зависимост от възможностите на използваното устройство и района на покритие на мрежата:
  • Автоматичен избор;
  • LTE (4G +);
  • 3G;
  • 2G.

  Избиране на мрежов режим в мегафон Интернет

  Най-добрият вариант е "Автоматичен избор" , тъй като в този случай мрежата ще бъде настроена на наличните сигнали, без да се изключва интернет.

 8. Избиране на автоматичен режим в мегафон Интернет

 9. Когато използвате автоматичния режим , не се изисква да се променя стойността в линията "Избор на мрежа" .
 10. Автоматична настройка на мрежата в мегафон Интернет

 11. По лична преценка, поставете отметка в квадратчето до допълнителните елементи.
 12. Допълнителни функции в Megaphone Интернет

За да запазите стойностите след редактирането, трябва да прекъснете активната връзка с интернет. Това завършва процедурата за създаване на MegaFon USB модем чрез нова версия на софтуера.

Вариант 2: Версия за 3G модем

Вторият вариант е подходящ за 3G модеми, които понастоящем не са достъпни за покупка, поради което те се считат за остарели. Този софтуер ви позволява да персонализирате работата на устройството на компютъра.

стил

 1. След като инсталирате и стартирате софтуера, кликнете върху бутона "Настройки" и в линията "Превключване на кожата" изберете опцията, която е най-атрактивна за вас. Всеки стил има уникална цветова палитра и различни елементи от местоположението.
 2. Преход към настройки в модема MegaFon

 3. За да продължите с настройването на програмата, изберете "Basic" от същия списък.

основен

 1. В раздела "Основни" можете да правите промени в поведението на програмата при стартиране, например чрез създаване на автоматична връзка.
 2. Основни настройки за стартиране в модела MegaFon

 3. Тук имате избор и на един от двата езика на интерфейса в съответния блок.
 4. Промяна на езика на интерфейса към модема MegaFon

 5. Ако не е свързано едно, но няколко свързани модема са свързани към компютъра, в секцията "Избор на устройство" можете да посочите основния.
 6. Избор на устройство в модема MegaFon

 7. По желание може да се зададе ПИН код, който автоматично се изисква за всяка връзка.
 8. Добавяне на ПИН към модема MegaFon

 9. Крайният блок в секцията "Basic" е "Connection Type" . Не винаги се показва, а в случай на модем MegaFon 3G е по-добре да изберете опцията "RAS (модем)" или да оставите стойността по подразбиране.

SMS клиент

 1. В страницата SMS клиент можете да активирате или деактивирате известията за входящи съобщения, както и да променяте звуковия файл.
 2. Промяна на SMS известия до MegaFon модем

 3. В блока "Запазване на режима" изберете "Компютър", така че всички SMS съобщения да се съхраняват на компютър, без да се попълва паметта на SIM картата.
 4. Променете мястото на запаметяване на SMS в MegaFon модем

 5. Параметрите в секцията "SMS център" са най-добре оставени като по подразбиране за правилното изпращане и получаване на съобщения. Ако е необходимо, "телефонният номер на SMS" се определя от оператора.
 6. Настройки на SMS центъра в MegaFon модем

профил

 1. Обикновено в секцията "Профил" всички данни се задават по подразбиране, за да работи мрежата правилно. Ако интернет не работи за вас, кликнете върху бутона "Нов профил" и попълнете представените полета, както следва:
  • Име - всяко;
  • APN - "Статично" ;
  • Точка за достъп - "интернет" ;
  • Номер за достъп - "* 99 #" .
 2. Линиите "Потребителско име" и "Парола" в тази ситуация трябва да останат празни. На долния панел кликнете върху бутона Запазване, за да потвърдите създаването.
 3. Създаване на нов профил в модела MegaFon

 4. Ако сте добре запознати с интернет настройките, можете да използвате раздела Разширени настройки .
 5. Разширени настройки на потребителския профил в модела MegaFon

мрежа

 1. Използвайки секцията "Мрежа" в блока "Тип", типът на използваната мрежа се променя. В зависимост от вашето устройство, можете да изберете една от следните стойности:
  • LTE (4G +);
  • WCDMA (3G);
  • GSM (2G).
 2. Избиране на типа мрежа в MegaFon модем

 3. Параметрите "Режим на регистрация" са предназначени да променят вида търсене. В повечето случаи трябва да използвате "Автоматично търсене" .
 4. Избор на режим в модема MegaFon

 5. Ако изберете Ръчно търсене , наличните мрежи ще се появят в полето по-долу. Това може да бъде MegaFon или мрежи от други оператори, които не могат да бъдат регистрирани без съответната SIM карта.
 6. Изборът на мрежата на оператора в модела MegaFon

За да запазите всички направени промени едновременно, кликнете върху OK . Тази процедура може да се счита за пълна.

заключение

Благодарение на предоставеното ръководство можете лесно да конфигурирате всеки MegaFon модем. Ако имате въпроси, пишете ни в коментарите или прочетете официалните инструкции за работа със софтуера на уебсайта на оператора.