Когато използвате маркови USB модеми от компанията Beeline, може да се натъкнете на някои трудности, свързани с тяхното изпълнение. Причините за възникването на такива проблеми включват доста голям брой фактори. В тази статия ще говорим за най-належащите недостатъци и методи за елиминирането им.

Beeline модемът не работи

Всяка възможна причина за неправилно функциониране на Beeline USB модем зависи пряко от определени фактори. Това може да са проблеми в операционната система Windows или да повредят устройството.

Вижте също: Коригирайте грешка 628, когато работите с USB модем

Причина 1: Механично увреждане

Най-често срещаната трудност, свързана с неправилно функциониращ USB модем, е механично увреждане на устройството. Такова устройство може да се провали поради малък натиск, например върху главния щекер на връзката. В този случай той може да бъде заменен или да се свържете с сервизния център.

Забележка: Някои повреди могат да бъдат ремонтирани от вас сами с подходящи знания.

Beeline USB модем Пример

Свържете модема към всеки друг компютър или лаптоп, за да проверите целостта. Ако след това устройството функционира правилно, трябва да тествате използваемите USB портове на компютъра за оперативност.

Примерна USB порт на лаптоп

И въпреки че Beeline USB модеми, независимо от модела, не изискват връзка с интерфейса 3.0, причината за неизправността може да е липсата на енергия. Това се дължи главно на използването на специални сплитери, предназначени да увеличат броя на пристанищата. За да се освободите от проблема, свържете устройството директно към компютъра на гърба на системния модул.

Пример за USB сплитер

Ако се появи съобщение "СИМ-карта не е открита", трябва да проверите връзките за контакт на устройството със SIM картата. Възможно е също така да се наложи допълнителна проверка на SIM картата за оперативност, като се свържете с телефон или друг модем.

Проверете SIM-картата в Beeline USB-модем

При тези възможни варианти механичните проблеми завършват. Все пак имайте предвид, че всяка ситуация е уникална и следователно дори и с устройства, които могат да се поправят, могат да възникнат трудности.

Причина 2: Липсващи драйвери

За да се свържете с интернет през Beeline USB модем, драйверите, придружаващи устройството, трябва да бъдат инсталирани на компютъра. Обикновено не е необходимо да се инсталират ръчно, тъй като това се случва в автоматичен режим при инсталиране на специален софтуер. При липса на необходимия софтуер мрежата не може да бъде конфигурирана.

Преинсталирайте софтуера

 1. В някои случаи, например, ако драйверите по някакъв начин са повредени в процеса на използване на устройството, те могат да бъдат преинсталирани. За да направите това, отворете секцията "Контролен панел" и изберете "Програми и функции" .
 2. Преход към програми и компоненти на компютър

 3. Намерете програмата Beeline USB Modem в списъка и я изтрийте.
 4. Деинсталирайте програмата USB-модем Beeline

 5. След това изключете и свържете отново устройството към USB порта.

  Забележка: Поради смяната на порт, драйверите ще бъдат инсталирани всеки път, когато се свържете.

 6. USB порт на компютъра

 7. Чрез "Този компютър", ако е необходимо, стартирайте инсталационната програма.
 8. Превключете на Beeline USB модем на компютър

 9. Инсталирайте софтуера, като следвате стандартните указания. Когато бъде завършен, модемът ще работи правилно.

  Започнете инсталирането на програмата USB-модем Beeline

  Понякога може да е необходимо да свържете отново устройството.

Преинсталиране на драйверите

 1. Ако преинсталацията на официалния софтуер не доведе до резултати, драйверите могат да бъдат преинсталирани ръчно от папката на програмата. За да направите това, преминете към желаната директория на компютъра, която има следния адрес по подразбиране.

  C:Program Files (x86)USB-модем БилайнHuawei

 2. Преминете към папката Beeline USB модем в компютъра

 3. След това трябва да отворите папката "Driver" и да стартирате файла "DriverUninstall" .

  Забележка: В бъдеще най-добре е да използвате "Изпълни като администратор" .

 4. Стартирайте файла DriverUninstall в папката Beeline USB модем

 5. Заличаването се извършва в скрит режим без известяване. След стартиране изчакайте няколко минути и направете същото с файла "DriverSetup" .
 6. Преинсталирайте драйверите Beeline USB модем

  Ръчна инсталация на драйвери за Beeline USB модем

Надяваме се, че сте успели да разрешите проблемите с липсващи или неправилно работещи драйвери от Beeline USB модем.

Причина 3: SIM картата е заключена

В допълнение към трудностите, свързани със самото устройство, могат да възникнат грешки, свързани със използваната СИМ карта и свързаната с нея тарифа. Често всичко се свежда до блокиране на броя или липсата на пакети за трафик, които се изискват за интернет.

 • И в двата случая проблемите с откриването на SIM картата няма. За да възстановите номера, ще трябва да презаредите баланса и ако е необходимо, да се свържете с оператора. Понякога възобновяването на услугата може да не е налице.
 • Преглеждайте цените на сайта Beeline

 • При липса на трафик, трябва да посетите официалния уебсайт, за да свържете допълнителни пакети или да промените тарифата. Цената на услугите зависи от условията на договора и региона на регистрационния номер.
 • Примерен сервизен пример за разширение на скоростта

За разлика от повечето други оператори, Beeline рядко блокира номерата, като по този начин сведе до минимум възможните трудности с SIM картата.

Причина 4: Вирусна инфекция

Това е причината за невъзможността на модела Beeline да бъде най-универсалната, тъй като инфекцията на операционната система с вируси може да бъде изразена в различни форми. Най-често срещаният проблем е блокирането на мрежата или премахването на драйверите на свързаното оборудване.

Онлайн компютърно сканиране за вируси

Повече подробности: Онлайн компютърно сканиране за вируси

Можете да се отървете от злонамерени програми с помощта на специални онлайн услуги и софтуер, които разгледахме подробно в съответните статии на сайта. Освен това можете да помогнете на пълна антивирусна програма.

Премахване на вируси от компютър чрез HitmanPro

Повече подробности:
Премахване на вируси без инсталиране на антивирус
Софтуер за премахване на вируси на компютъра
Инсталиране на безплатен антивирус

заключение

В тази статия се занимавахме с изключително често срещани проблеми, а грешките може да се дължат на някои други фактори. За отговорите на вашите въпроси винаги можете да се свържете с нас в коментарите.