Flash Player - известен медиен плейър, чиято работа е насочена към възпроизвеждането на флаш съдържание в различни браузъри. Тази статия ще обсъди ситуацията, при която когато се опитате да инсталирате Adobe Flash Player, се показва съобщение за грешка при свързването.

Грешката при връзката по време на инсталирането на Adobe Flash Player показва, че системата не може да се свърже със сървърите на Adobe и да изтегли необходимата версия на софтуера на компютъра.

Фактът е, че файлът Flash Player, който се изтегля от официалния сайт на Adobe, не е точно инсталационната програма, а инструментът, който първо изтегли Flash Player на компютъра и след това го инсталира на компютъра. И ако системата не може да зареди правилно софтуера, потребителят вижда съобщение за грешка на екрана.

Причини за грешка

1. Нестабилна интернет връзка. Тъй като системата изисква достъп до интернет за изтегляне на софтуера, трябва да се внимава да се гарантира, че достъпът до World Wide Web е гарантиран.

2. Блокирайте връзката със сървърите на Adobe. Вероятно вече многократно сте чували за съмнителното използване на Flash Player като средство за преглеждане на медийно съдържание в Интернет. Този плъгин има много уязвимости, така че когато инсталирате Flash Player на компютъра си, правите компютъра си уязвим.

В това отношение някои антивирусни програми започнаха да приемат дейността на инсталатора на Flash Player за вируси, блокирайки достъпа на системите до сървърите на Adobe.

3. Остарял (повреден) монтажник. На нашия сайт многократно се повтаря, че е необходимо да изтеглите Flash Player изключително от официалния сайт на разработчика и за това има една добра причина: предвид популярността на приставката, нейните остарели или модифицирани версии активно се разпространяват в ресурси на трети страни. В най-добрия случай можете да изтеглите не-работещ инсталатор на компютъра си и в най-лошия случай - сериозно да компрометирате сигурността на компютъра си.

В редки случаи проблемът може да е в самите сървъри на Adobe, които понастоящем не отговарят. Но като правило, ако проблемът е от страна на такъв голям производител, то той се решава достатъчно бързо.

Начини за решаване на грешката

Метод 1: Изтеглете новия монтажник

На първо място, особено ако сте изтеглили инсталатора на Flash Player не от официалния сайт на Adobe, трябва да изтеглите новата му версия, като се уверите, че системата предлага правилната версия на Flash Player в съответствие с вашата операционна система и браузъра, който използвате.

Как да инсталирате Flash Player на компютъра си

Метод 2: Деактивиране на антивируса

Не бива да изключвате възможността проблемите с инсталирането на Flash Player да са възникнали поради грешката на вашия антивирусен софтуер. В този случай ще трябва да спрете за известно време всички антивирусни програми, използвани на компютъра, и след това опитайте отново да инсталирате Flash Player на компютъра.

Метод 3: Използване на директен инсталатор

При този метод ви препоръчваме да изтеглите уеб инсталационната програма, която не изисква връзка с интернет, но е готов за инсталиране, който веднага ще инсталира приставката на вашия компютър.

За да направите това, отидете от тази връзка и да изтеглите правилната версия на инсталатора според вашата операционна система и уеб браузъра, който използвате.

Грешка при свързването по време на инсталирането на Adobe Flash Player

Обикновено това са основните методи за определяне на грешка при свързване при инсталиране на Flash Player на компютър. Ако имате собствен опит за решаване на проблема, споделете го в коментарите.