Adobe Flash Player е световноизвестен играч, който е необходим за възпроизвеждане на флаш съдържание от различни уеб ресурси. Ако този плъгин не е налице на компютъра ви, в браузъра няма да се показват много флаш игри, видеоклипове, аудиозаписи, интерактивни банери. В тази статия ще разгледаме по-подробно как да инсталирате Flash Player на лаптоп или настолен компютър.

Напоследък е имало слухове, че разработчиците на популярни браузъри като Google Chrome, Mozilla Firefox и Opera ще откажат да поддържат Flash Player поради наличието на сериозни уязвимости, които се използват активно от хакери. Но докато това се случи, имате възможност да инсталирате Flash Player във вашия браузър.

За кои браузъри мога да инсталирам Flash Player?

Трябва да се разбере, че някои браузъри изискват потребителят да изтегли и инсталира Flash Player поотделно, а в други уеб браузъри този plug-in вече е построен по подразбиране. Браузърите, които вече са вградени в Flash Player, включват всички уеб браузъри, базирани на браузъра Chromium - Google Chrome, Amigo, Browser на Rambler, Yandex.Browser и много други.

Отделно инсталиран Flash Player за браузъри Opera, Mozilla Firefox, както и деривати от тези уеб браузъри. На пример за един от тези браузъри ще разгледаме следващата процедура за инсталиране на Flash Player.

Как да инсталирам Adobe Flash Player?

1. В края на статията ще намерите връзка, която ще ви пренасочи към официалния сайт на разработчика на Adobe Flash Player. В левия прозорец на прозореца обърнете внимание на автоматично определената версия на Windows и използвания браузър. Ако в теб данните са неправилно дефинирани, трябва да кликнете върху бутона "Имате ли нужда от Flash Player за друг компютър?" И след това маркирайте съответната версия в съответствие с Windows и вашия браузър.

Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

2. Обърнете внимание на самия център на прозореца, където по подразбиране ще бъдете подканени да изтеглите и инсталирате допълнителен софтуер на вашия компютър (в нашия случай това е антивирусната програма McAfee). Ако не искате да го изтеглите на компютъра си, ще трябва да го махнете.

Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

3. Завършете изтеглянето на Flash Player за вашата система, като кликнете върху бутона "Инсталирай сега" .

Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

4. Когато изтеглянето на инсталатора завърши, ще трябва да го стартирате, за да започнете инсталационната процедура за Flash Player.

Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

5. В първия етап на инсталацията ще можете да изберете типа инсталация на актуализации за Flash Player. Този параметър се препоръчва да бъде оставен по подразбиране, т.е. за опцията "Позволи на Adobe да инсталира актуализации (препоръчително)" .

Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

6. След това програмата ще започне да изтегля Adobe Flash Player в системата. След като бъде завършен, инсталаторът автоматично ще продължи инсталирането на плейъра на компютъра.

Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

7. В края на инсталацията системата ще ви помоли да рестартирате браузъра, за който е инсталиран Flash Player (в нашия случай е Mozilla Firefox).

Как да инсталирате Adobe Flash Player на вашия компютър

Това завършва процеса на инсталиране на Flash Player. След като рестартирате браузъра, всяко флаш съдържание в сайтовете трябва да работи правилно.

Изтеглете Adobe Flash Player безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт