Представете си ситуацията: потребителят е написал огромна статия и се страхува, че нещо може да се обърка с него на друг компютър. Например, снимките и линиите ще се плъзгат, всичко ще бъде разделено погрешно и в крайна сметка ще има каша. За да се избегне това, авторите "документират" текста си в PDF формат, който запазва файла както е бил първоначално.

Онлайн конвертиране на DOC файл в PDF

Конвертирането от DOC в PDF обикновено се използва при печат, защото последният ви позволява да четете текста като книга в цифрова версия. По-долу има четири онлайн услуги, които ще помогнат на всеки потребител да конвертира документи без да използва програми на трети страни.

Метод 1: DocumentOnlineConvert

Сайтът DocumentOnlineConvert е създаден, за да работи с конвертируеми разширения. Той наистина може да намери всички видове трансформации не само на документи, но и на електронни книги, изображения, видеозаписи и други видове файлове. Незначителен недостатък може да бъде идентифициран само в дизайна и интерфейса на сайта, което е доста поразително и прекалено трудно.

Отворете DocumentOnlineConvert

За да конвертирате DOC в PDF, изпълнете следните стъпки:

 1. Изтеглете от компютъра, като кликнете върху бутона "Избор на файл" или въведете URL адреса на файла, който искате да конвертирате.
 2. Изберете файл на document.online-convert.com

 3. Потребителят трябва да избере и текстовия език във формуляра "Разширени настройки" и да го смени на "руски" (по подразбиране е "английски" ).
 4. Изберете език в текста на файла на document.online-convert.com

 5. Кликнете върху бутона " Конвертиране ", за да преобразувате файла .doc в PDF формат.
 6. Конвертиране на файл в document.online-convert.com

 7. Изтеглянето ще започне автоматично, но ако изведнъж затвори прозореца за изтегляне, кликнете върху реда ", за да презаредите документа" и ще бъде повторен.
 8. Изтеглете конвертирания файл от document.online-convert.com

  Метод 2: ConvertOnlineFree

  Тази онлайн услуга, подобна на предишната, е създадена, за да преобразува всички файлове във всички възможни формати, но на този сайт няма видими купчини бутони и функции, които потребителят дори няма да използва. Сайтът е много минималистичен и затова е доста приятно да се работи.

  Отидете на ConvertOnlineFree

  За да конвертирате необходимия документ, потребителят трябва да направи следното:

  1. Първо, изтеглете документа от компютъра, като кликнете върху бутона "Избор на файл" .
  2. Избиране на файл на convertonlinefree.com

  3. Кликнете върху бутона "Конвертиране" вдясно от предишната функция.
  4. Преобразуване на файл в convertonlinefree.com

  5. След края на операцията изтеглянето ще започне автоматично, но ако файлът се преобразува твърде дълго и не го прави, отидете на "mirror сървър". За да направите това, кликнете върху думата "Mirror" над основния формуляр.
  6. Изтеглете конвертирания файл с convertonlinefree.com

   Метод 3: ILovePDF

   Сайтът ILovePDF работи само с PDF и ви позволява да изпълнявате много функции с тях. Например, потребителят може да покрива водни знаци в документа, така че никой да не може да грабне работата си. Онлайн услугата е много удобна за използване и не са имали недостатъци в работата с нея.

   Отидете на ILovePDF

   За да конвертирате документ във формат DOC, направете следното:

   1. Кликнете върху бутона "Избор на WORD", за да изтеглите файла на сървъра и да извършите обработката.
   2. Избиране на файл на ilovepdf.com

   3. След това в долната част на екрана кликнете върху бутона "Преобразуване в PDF" и изчакайте, докато приключи преобразуването на файла.
   4. Конвертирайте файл на ilovepdf.com

   5. След като завършите операцията с DOC, можете да я изтеглите, като кликнете върху бутона "Изтегляне на PDF" .
   6. Изтеглете преобразувания файл от ilovepdf.com

   Метод 4: SmallPDF

   SmallPDF онлайн услугата е изцяло фокусирана върху работата с PDF: конвертиране, компресиране, разделяне на файлове и страници, както и защита на PDF от редакционната и подписа с друго име. Сайтът е изцяло на руски език и има приятен минимален интерфейс, който ви позволява да работите с него на всяко устройство.

   Отворете SmallPDF

   За да работите по този сайт е много проста, следвайте тези инструкции:

   1. Изтеглете документа от компютъра, като кликнете върху "Избор на файл" или го плъзнете в тази област.
   2. Избиране на файл на smallpdf.com

   3. Конвертирането ще се осъществи незабавно и ще ви представи вече преобразувана версия. За да го изтеглите, трябва да кликнете върху бутона "Запазване на файл" и да изчакате изтеглянето да завърши.
   4. Изтеглете конвертирания файл от smallpdf.com

   Всяко от предоставените онлайн услуги може да помогне на потребителя във всичките му желания за работа с PDF. Най-важното е, че всички те изпълняват основната си функция - конвертирането във формат удобен за преглед на PDF документи и дори да помогне за защитата на файла от възлагането му от трети страни. Голямото предимство на всеки сайт е, че той е напълно на руски език и потребителят лесно ще работи.