Corel VideoStudio - е един от най-популярните видеоредактори досега. В арсенала му има огромен брой функции, които са достатъчно за професионална употреба. В сравнение с партньорите си, той е доста лесен за използване, въпреки английския интерфейс.

Първоначално програмата е била само 32 бита, което предизвиква известно недоверие от страна на професионалистите. Започвайки с 7-та версия, се появиха 64-битови версии на Corel VideoStudio, което позволи на производителите да разширят броя на потребителите. Нека да разгледаме основните функции на това софтуерно решение, защото ще бъде проблематично да се покрие всичко в една статия.

Възможност за снемане на изображения

За да започнете да работите в програмата, ще трябва да изтеглите видеофайла. Това може да се извърши от компютър или да се свърже с видеокамера и да получи сигнал от него. Можете също така да сканирате източника на DV или да записвате видео директно от екрана.

Раздел "Заснемане" в програмата Corel Video Studio

Функция за редактиране

В Corel VideoStudio са събрани голям брой инструменти за редактиране и видео обработка. А в програмната библиотека има много различни ефекти. Този продукт по никакъв начин не е по-нисък от конкурентите му и в това, което дори ги надминава.

Редактиране на раздела в Corel VideoStudio

Подкрепа за много формати и методи за извеждане

Завършеният видео файл се записва в някой от познатите формати. След това му е дадено необходимото разрешение да възпроизведе най-качественото. След това проектът може да бъде експортиран на компютър, мобилно устройство, камера или качване в Интернет.

Раздел "Споделяне" в Corel VideoStudio

Плъзнете и пуснете

Много удобна функция на програмата е възможността за плъзгане и пускане на файлове и ефекти. Това значително пести времето за потребителите. С помощта на функцията "плъзгане и пускане" се добавя видеоклип към времевия ред. По същия начин се добавят заглавия, фонови изображения, шаблони и др.

Добавяне на видео към хронологията в Corel VideoStudio

Възможност за създаване на HTML5 проекти

Корел Видео Студио ви позволява да създавате HTML5 проекти, които съдържат определени етикети за редактиране. Този видеофайл се извежда в два формата: WebM и MPEG-4. Можете да го пуснете в някой от браузърите, които поддържат тази функция. Готовият файл е лесен за редактиране в друг редактор, който предоставя тази възможност.

Нов проект HTML5 в Corel VideoStudio

Създаване на надписи

За да създадете грандиозни заглавия, програмата предлага много шаблони. Всеки от тях има свои собствени гъвкави настройки. Благодарение на тази вградена библиотека, всеки потребител може да намери такъв, който най-точно отговаря на неговите изисквания.

Създаване на заглавия в Corel VideoStudio

Поддръжка на шаблони

За да създадете тематично видео, програмата има библиотека от шаблони, която е удобно категоризирана.

Използване на шаблони в Corel VideoStudio

Изображения на фона

С Corel VideoStudio е лесно да приложите фоново изображение на видеоклип. Достатъчно е да разгледате специална секция.

Промяна на фон в програмата Corel Video Studio

Функция за монтиране

Може би една от основните функции на всеки видео редактор е видео редактирането. В тази програма тази опция със сигурност е предоставена. Тук можете лесно да изрежете и поставите клипс сегменти, да работите с аудио записи, да комбинирате всичко помежду си и да налагате различни ефекти.

Видео редактиране в Corel VideoStudio

Работа с 3D

В последните версии на Corel VideoStudio е включена функцията за работа с 3D обекти. Те могат да бъдат заснети от камерата, обработени и изведени на MVC формат.

От всички видео редактори, които съм опитал, Corel VideoStudio се отличава с по-прост и по-интуитивен интерфейс в сравнение с колегите си. Страхотно за начинаещи.

Предимства:

 • Наличие на пробна версия;
 • Възможност за инсталиране на 32 и 64-битови системи;
 • Прост интерфейс;
 • Много ефекти;
 • Липса на реклама;
 • Лесна инсталация.
 • недостатъци:

 • Липса на руски интерфейс.
 • Изтеглете пробна версия на Corel VideoStudio

  Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт