В дигиталната епоха е важно да имате електронна поща, защото без нея ще бъде трудно да се свържете с други потребители в Интернет, да се гарантира безопасността на страницата в социалните мрежи и много други. Един от най-популярните имейл услуги е Gmail. Той е универсален, защото предоставя достъп не само до пощенските услуги, но и до социалната мрежа Google+, облачно съхранение Google Диск , YouTube , безплатен сайт за създаване на блог и това не е пълен списък на всичко.

Целта на създаването на писма в Gmail е различна, защото Google осигурява много инструменти и функции. Дори когато купувате смартфон с Android, ще имате нужда от профил в Google, за да използвате всичките му функции. Самата поща може да се използва за бизнес, комуникация, обвързване с други сметки.

Създаване на поща в Gmail

Регистрирането на поща не представлява нещо сложно за средния потребител. Но има някои нюанси, които могат да бъдат полезни.

 1. За да създадете профил, отворете страницата за регистрация.
 2. Страница за създаване на поща в Gmail

 3. Преди да отворите страница с формуляр за попълване.
 4. Формуляр за регистрация в Gmail

 5. В полетата "Какъв е вашето име" трябва да напишете вашето име и фамилия. Желателно е те да са ваши, а не фиктивни. Ще бъде по-лесно да възстановите профила си, ако е хакнат. Въпреки това винаги можете да промените името си без никакви проблеми по всяко време в настройките.
 6. Попълване на името и фамилията

 7. Следващото е полето за име на пощенската ви кутия. Поради факта, че тази услуга е много популярна, е доста трудно да се избере красиво и незаето име. Потребителят ще трябва да мисли внимателно, защото е желателно името да бъде лесно четимо и в съответствие с неговите цели. Ако въведеното име вече е взето, системата ще предложи своите опции. В заглавието можете да използвате само латинската азбука, номера и точки. Обърнете внимание, че за разлика от други данни името на кутията не може да бъде променено.
 8. Името на пощенската кутия в Gmail

 9. В полето "Парола" трябва да излезете със сложна парола, за да намалите вероятността от хакерство. Когато излезете с парола, не забравяйте да я запишете на сигурно място, защото лесно можете да я забравите. Паролата трябва да се състои от цифри, малки и малки букви от латиницата, символи. Нейната дължина не може да бъде по-малка от осем знака.
 10. Въведете паролата в специално поле

 11. В колоната "Потвърдете паролата", напишете тази, която сте написали по-рано. Те трябва да съвпадат.
 12. Потвърждение на паролата

 13. Сега ще трябва да въведете датата на раждане. Това е задължително.
 14. Определяне на деня, месеца и годината на раждане

 15. Също така трябва да посочите пола си. Jimail предлага своите потребители в допълнение към класическите версии на "Мъжки" и "Женски" , също "Други" и "Не е посочено". Можете да изберете която и да е, защото ако не, винаги можете да я редактирате в настройките.
 16. Сексуални известия за регистрация в Gmail

 17. След като трябва да въведете мобилен телефонен номер и друг алтернативен имейл адрес. И двете полета не могат да бъдат попълнени едновременно, но е полезно да попълните поне един.
 18. Полета за телефонен номер и алтернативен имейл адрес

 19. Сега, ако е необходимо, изберете държавата си и отметнете квадратчето, което потвърждава, че сте съгласни с условията за ползване и декларацията за поверителност.
 20. Споразумение с политиката за поверителност и условията за ползване на услугата

 21. Когато всички полета са попълнени, кликнете върху бутона "Напред" .
 22. Съхраняване на попълнените данни и продължаване на регистрацията

 23. Прочетете и приемете условията за използване на профила, като кликнете върху "Приемам" .
 24. Условия за ползване на пощенската кутия на Gmail

 25. Сега сте регистрирани в услугата Gmail. За да отидете в полето кликнете върху "Отиди на услугата Gmail" .
 26. Завършване на регистрацията и прехвърляне към пощенската кутия

 27. Ще ви бъде представена кратка презентация на характеристиките на тази услуга. Ако искате да го видите, кликнете върху Препращане напред .
 28. Представяне на възможностите за обслужване

 29. Отивайки до вашата поща, ще видите три букви, които разказват за ползите от услугата, няколко съвета за използването й.
 30. Нова електронна поща и първите букви в нея

Както можете да видите, създаването на нова пощенска кутия е съвсем проста.