Google Диск е едно от най-добрите решения за съхраняване на файлове и работа с тях в "облака". Освен това е и пълен пакет от офис приложения.

Ако все още не сте потребител на това решение от Google, но искате да станете такъв, тази статия е за вас. Ще ви разкажем как да създадете Google Диск и да организирате работата правилно в него.

Какво ви е необходимо, за да създадете Google Диск

За да започнете да използвате устройството за съхранение в облак от Corporation на доброто, просто трябва да имате свой собствен профил в Google. Как да го създадем, вече казахме.

Прочетете на нашия уебсайт: Създайте профил в Google

За да влезете Google Диск Можете да използвате менюто на приложението на една от страниците на гиганта за търсене. Същевременно трябва да сте влезли в профила в Google.

Меню "Приложения" в профила в Google

При първото посещение на файла хостинг Google ни предоставя до 15 ГБ пространство, за да съхраняваме файловете си в "облака". Ако искате, можете да увеличите тази обем, като закупите един от наличните тарифни планове.

По принцип, след упълномощаване и преминаването към Google Диск услугата може да бъде използвана незабавно. Как да работим с хранилището за облаци в Интернет, вече казахме.

Прочетете на нашия уебсайт: Как да използвате Google Диск

Тук нека разгледаме разширяването на достъпа до Google Диск извън уеб браузъра - настолни и мобилни платформи.

Google Диск за компютър

По-удобният начин за синхронизиране на локалните файлове с "облака" Google на компютъра е специално приложение за Windows и MacOS.

Програмата Google Disk ви позволява да организирате работата с отдалечени файлове, като използвате папка в компютъра си. Всички промени в съответната директория на компютъра се синхронизират автоматично с уеб версията. Например, изтриването на файл в папката "Диск" ще доведе до изчезването му от хранилището в облака. Съгласен съм, много удобен.

И така, как да инсталирате тази програма на компютъра си?

Инсталирайте приложението Google Диск

Подобно на повечето приложения на "Corporation of Good", инсталирането и първоначалната настройка на диска отнема няколко минути.

 1. За да започнете, ние се обръщаме изтегляне на страницата приложение, където натискаме бутона "Изтегляне на PC версия" .
  Страница за изтегляне на приложението Google
 2. След това потвърдете изтеглянето на програмата.
  Потвърдете изтеглянето на Google App
  След това инсталационният файл ще бъде изтеглен автоматично.

 3. След като изтеглите инсталатора, стартирайте го и изчакайте инсталацията да приключи.
  Уведомяване за края на инсталирането на Google Диск
 4. По-нататък в прозореца за добре дошли кликнете върху бутона "Първи стъпки" .
  Добре дошли в Google Диск приложение за Windows
 5. След като трябва да влезем в приложението с профила ви в Google.
  Прозорецът за разрешаване в приложението Google Диск за Windows
 6. По време на инсталирането отново можете да се запознаете за кратко с основните функции на Google Диск.
  Бързо ръководство за използване на Google Диск на компютър
 7. На последния етап от инсталацията на приложението кликнете върху бутона "Готово" .
  Последният етап от инсталирането на диска за Windows

Как да използвате приложението Google Диск за компютър

Сега можем да синхронизираме файловете си с "облака", поставяйки ги в специална папка. Можете да получите достъп до него или от контекстното меню в Windows Explorer, или от иконата на лентата.
Икона на Google Диск в тава за Windows

Тази икона отваря прозорец, от който можете бързо да осъществите достъп до папката на Google Диск на вашия компютър или на уеб версията на услугата.

Прозорецът на Google диск в областта за уведомяване на Windows

Тук можете също да отворите един от наскоро отворените документи в облака.

Прочетете на нашия уебсайт: Как да създадете Google Документи

Всъщност оттук нататък трябва да изтеглите файла в хранилището за облаци, за да го поставите в папката "Google Диск" на компютъра си.

Папката на Google Диск на вашия компютър

Работете с документи, които са в тази директория, можете също без проблеми. След като файлът бъде редактиран, облакът автоматично ще изтегли актуализираната му версия.

Взехме пример как да инсталираме и да започнем да използваме програмата Google Диск като използваме компютър с Windows. Както вече споменахме, има версия на приложението за устройства, работещи с MacOS. Принципът на работа с диска в операционната система на Apple е напълно аналогичен на горното.

Google Диск за Android

В допълнение към настолната версия на програмата за синхронизиране на файлове с Google Cloud Storage, разбира се, има подходящо приложение за мобилни устройства.

Изтеглете и инсталирайте Google Диск на вашия смартфон или таблет програмни страници в Google Play.

Страницата в Google Диск в мобилната Google Play

За разлика от приложението за компютър, мобилната версия на Google ви позволява да направите всичко същото като уеб интерфейса на хранилището за облаци. И като цяло, дизайнът е много подобен.

Добавете файла или съответно файловете към облака, като използвате бутона + .

Началната страница на мобилното приложение на Google Диск

Тук опциите за създаване на папка, сканиране, текстов документ, таблица, презентация или изтегляне на файл от устройството са налични в изскачащото меню.

Изскачащо меню за добавяне на файлове към облака на Google

Менюто на файла може да се осъществи, като кликнете върху иконата с вертикална елипсис близо до името на необходимия документ.

Бутон "Файл" в приложението Google Диск за мобилни устройства

Тук можете да намерите широк набор от функции: от прехвърляне на файл в друга директория, преди да го запазите в паметта на устройството.

Меню "Файл" в мобилното приложение "Google Диск"

От страничната лента можете да отидете на колекцията от снимки в Google Фото, документите, които можете да намерите за други потребители и други категории файлове.

Странична лента в диска на Google Android

Що се отнася до работата с документи, по подразбиране е налице само възможността да ги видите.

Преглеждайте документи в Google Диск за Android

Ако искате да редактирате нещо, имате нужда от подходящото решение от пакета на Google: Документи, таблици и презентации. Ако е необходимо, файлът може да бъде изтеглен и отворен в програма на трета страна.

Google предлага да изтегли приложението, за да работи с документи

По принцип е удобно и много лесно да се работи с мобилното приложение на диска. Е, за версията на програмата за разказване поотделно за iOS вече няма смисъл - нейната функционалност е абсолютно еднаква.

Приложенията за персонални компютри и мобилни устройства, както и уеб версията на Google Диск са цялостна екосистема за работа с документи и тяхното отдалечено съхранение. Използването му е напълно в състояние да замени напълно завършен офис пакет.