Стъпка 1: Първи стъпки

Google Web Designer е безплатна среда за разработка на уеб администратори, която предоставя възможност за създаване на уеб страници, включително отделни елементи като банери, с помощта на CSS3 и HTML5. За да използвате този инструмент, на първо място, трябва да изтеглите инсталационния файл от официалния уебсайт и да го инсталирате.

Изтеглете Google Web Designer от официалния сайт

Инсталиране на програма

 1. Кликнете върху връзката по-горе, за да отидете на главната страница на софтуера и натиснете бутона Изтеглете Web Designer... Моля, обърнете внимание, че програмата поддържа само Windows 7 и по-нови версии.
 2. Отидете да изтеглите Google Web Designer от официалния сайт

 3. Чрез изскачащия прозорец „Запазване“ изберете място на вашия компютър и използвайте маркирания бутон в долния панел.
 4. Запазване на файл на Google Web Designer на вашия компютър

 5. Отидете до папката с току-що записания файл и щракнете двукратно върху левия бутон на мишката, за да го отворите. В резултат на това трябва да се отвори инсталационният прозорец.

  Отваряне на инсталационния файл на Google Web Designer на вашия компютър

  Самата процедура по инсталиране се извършва в напълно автоматичен режим, запазвайки всички работни файлове в директория с други програми на системния диск.

 6. Как да инсталирате Google Web Designer на вашия компютър

Разрешение

 1. Ако искате да запишете проекти в Интернет или като цяло да създадете банер специално за вътрешни услуги на Google, трябва допълнително да извършите оторизация. За целта стартирайте програмата, като използвате съответната икона, затворете прозореца за приветствие и щракнете върху бутона "Да вляза" на горния панел.
 2. Отидете на Login в Google Web Designer

 3. Въведете данни от вашия акаунт в Google, щракнете "По-нататък" и потвърдете, ако е необходимо. След това акаунтът ще бъде незабавно добавен, без да се изискват отделни настройки.
 4. Процес на влизане в Google Web Designer

Промяна на настройките

 1. След като се справихме с подготовката, сега е препоръчително да направите промени в основните настройки на софтуера, за да улесните работата в бъдеще. Използвайте горната лента, за да разширите менюто "Редактиране" и изберете раздел "Настройки" в края на списъка.
 2. Отидете в раздела Настройки в Google Web Designer

 3. В раздела "Основен" можете да промените първоначалното поведение на програмата за бързо отваряне на проекти, да определите папка за запазване на създадени шаблони и да зададете стойности по подразбиране за типа реклама при създаването.
 4. Промяна на основните настройки в Google Web Designer

 5. Следваща страница Режим на изглед на оформление съдържа опции за външния вид на редактора. Чрез промяна на представените настройки можете да регулирате мрежата и щракване на обекти за по-точно позициониране на елементите.
 6. Настройки на изгледа на оформлението в Google Web Designer

 7. Google Web Designer има редактор на код със собствени настройки. И така, в раздела „Режим на изглед на код“ можете да зададете визуален стил, да зададете опции за форматиране и да добавите връзки на клавиши към задачите.
 8. Настройки за изглед на код в Google Web Designer

 9. Последен раздел „Разширено“ съдържа само два параметъра - „Водене на списания“ и Мащаб на приложението... В първия случай активирането ще създаде дневник на промените, докато вторият елемент ви позволява да зададете нова стандартна скала за работното пространство на редактора.

  Бъди внимателен! Ако го зададете твърде голям, може да имате проблеми с недостатъчно място на екрана за важни елементи.

 10. Преглед на разширени настройки в Google Web Designer

Всички промени, направени по един или друг начин, изискват рестартиране на програмата. Ако тепърва започвате да работите с редактора, не забравяйте за възможността за нулиране на настройките, като използвате отделен елемент във всеки от разделите.

Стъпка 2: Създайте банер

След конфигуриране на програмата можете да започнете да работите върху банера, като използвате всички функции на Google Web Designer. Имайте предвид обаче, че този инструмент действа изключително като визуален редактор, като ви позволява да поставяте само готови елементи, които са създадени отделно, например във Photoshop.

Прочетете също: Създаване на банер в Adobe Photoshop

Подготовка на оформлението

 1. За да създадете нов проект, използвайте връзката „Създаване на файл“ в началния прозорец. За да отворите отново, можете да използвате елемента „Създаване“ в менюто „Файл“.
 2. Отидете на Създаване на нов файл в Google Web Designer

 3. В блока „Реклами“ изберете "Банер" и попълнете основното поле „Име“, без които няма да е възможно да се спести. Можете също така да посочите местоположението на подготвения проект.
 4. Промяна на основните настройки на нов банер в Google Web Designer

 5. Използване на падащия списък "Контекст" задайте една от опциите в зависимост от бъдещото използване на банера. Същата резолюция може да бъде променена с помощта на менюто "Размери".

  Преоразмеряване на банер в Google Web Designer

  Ако е необходимо, размерите на оформлението могат да бъдат коригирани сами. За да направите това, задайте параметъра "Персонализиран" и посочете желаната разделителна способност.

  Задаване на персонализирани размери на банери в Google Web Designer

  Като поставите отметка в квадратчето „Адаптивно оформление“, не е нужно да се притеснявате за размера, защото след добавянето му към сайта, рекламата ще бъде разтеглена в съответствие с родителския блок.

 6. Допълнителни настройки на банери в Google Web Designer

 7. Опциите за персонализиране могат да бъдат разширени, ако изберете друг раздел, било то „Разширяване“ или „Интерстициален“... Няма да разглеждаме тези опции, защото стандартното оформление е напълно достатъчно като пример.

  Пример за алтернативен банер в Google Web Designer

  Отбележете отделно, че „AMPHTML банер“ трябва да се използва, ако искате да адаптирате реклами за мобилни устройства. Това ще ускори зареждането на реклами, но ще блокира някои от функциите на редактора.

Работа с инструменти

 1. След като подготвите оформлението, трябва да се запознаете с инструментите. В горния панел основното внимание трябва да се обърне на списъка „Преглед“за активиране и деактивиране на спомагателни елементи.
 2. Преглед на менюто Преглед в Google Web Designer

 3. Чрез менюто "Прозорец" можете временно да деактивирате този или онзи елемент на интерфейса. Например, ако искате да направите статичен банер, „Хронология“ само ще попречи и затова е най-добре да махнете отметката от съответното поле.
 4. Преглед на менюто Window в Google Web Designer

 5. Основните инструменти за редактор са представени в лявата колона. Няма да разглеждаме всяка опция, тъй като не всички елементи се използват по време на създаването, но препоръчваме да експериментирате сами.
 6. Преглед на основната лента с инструменти в Google Web Designer

 7. До лентата с инструменти е „Инспектор за реклами“ с множество вноски. Заслужават специално внимание "Разработки"отговорен за действия с този или онзи банер обект, и „CSS“където са зададени параметрите на стила.
 8. Преглед на инспектора за реклами в Google Web Designer

 9. От дясната страна на програмата има и набор от инструменти, които ви позволяват да управлявате цвят, текст, структура на обекти, свойства и само слоеве. Освен основния набор от функции, по-добре е да изучавате прозорци сами в процеса на създаване на проект.
 10. Преглед на свойствата на обекта в Google Web Designer

 11. Ако е необходимо с „Хронология“ може да се създаде анимиран банер. В този случай, за да контролирате основната област на редактора, използвайте фиксираната интервал и LMB, както и блока с параметрите на мащаба.

Попълване на оформлението

 1. Създаването на банер винаги започва с фона, така че след като подготвите оформлението, отворете раздела "Имоти" и в блока "Страница" използвайте подраздел „Попълване“... Напълно възможно е да зададете всеки цвят тук, включително градиент или напълно прозрачен фон.
 2. Задаване на свойства на фона на банери в Google Web Designer

 3. Освен това, в реда на опашката е необходимо да добавите графични елементи, подготвени предварително. Можете да направите това в раздела Библиотека на обектикато щракнете върху иконата «+» на долния панел.
 4. Преминаване към добавяне на графики към Google Web Designer

 5. Изберете необходимите графични файлове и щракнете „Отваряне“... Това може да се направи едновременно за всички необходими слоеве или отделно, като се повтарят посочените действия.
 6. Процесът на добавяне на графични елементи в Google Web Designer

 7. За да извършите разположение, задръжте желаната снимка в раздела Библиотека на обекти и плъзнете до основната област на редактора.

  Добавяне на банерни изображения в Google Web Designer

  Можете да контролирате позицията на обекта чрез обикновено плъзгане и мащабиране с активния инструмент за избор. Винаги можете да използвате водачите, ако е необходимо.

 8. Позициониране на изображения върху банер в Google Web Designer

 9. Чрез избор на графичен файл в работното пространство или раздела "Структуриран редактор", отворен "Имоти"... Тук има много повече възможности, отколкото в случая с фона, например настройки на границата или подложка.
 10. Промяна на свойствата на банерното изображение в Google Web Designer

 11. Ако вашият дизайн на банер изисква текст, можете да добавите подходящия елемент, като използвате стандартния инструмент на Google Web Designer. Щракнете върху иконата "Т" в левия панел щракнете в главния прозорец на редактора и въведете желания набор от символи.

  Добавяне на текст към банер в Google Web Designer

  За да контролирате текста, изберете слоя в раздела "Структуриран редактор", разгънете "Текст" и задайте подходящите параметри.

 12. Промяна на свойствата на банерния текст в Google Web Designer

Настройка за анимация

 1. В блока „Хронология“ можете да добавяте и персонализирате анимационни ефекти. Първо натиснете бутона Добавяне на икона с икона «+».
 2. Работа с хронологията в Google Web Designer

 3. Щракнете върху иконата ".5s" между кадрите и задайте опциите, които искате. Например можете да промените продължителността и стила на преход.
 4. Персонализиране на преходите на кадри в Google Web Designer

 5. Всеки отделен блок включен „Хронология“ е напълно независим от другите. За да създадете анимации, променете някои от елементите, както искате и проверете резултата, като използвате бутона за възпроизвеждане.

  Създаване на банер анимация в Google Web Designer

  След като завършите процеса на редактиране, използвайте бутона "Да повториш"... Това ще създаде безкрайна анимация.

 6. Успешно създайте анимация на банери в Google Web Designer

Добавяне на събития

 1. След като разбрахте оформлението, трябва да добавите преходни събития за отделни елементи или за целия банер като цяло. За да направите това, в колоната „Инспектор за реклами“ отворете раздела "Разработки" и щракнете върху иконата «+» на долния панел.
 2. Отидете на създаването на ново събитие в Google Web Designer

 3. В отворения прозорец от списъка "Цел" изберете обект, който ще действа като връзка.
 4. Насочване на събитие в Google Web Designer

 5. На страницата "Събитие" разширяване "Мишка" и изберете "Щракнете"... В зависимост от изискванията за резултата можете да комбинирате различни настройки.
 6. Посочване на свойства на събитието в Google Web Designer

 7. По-нататък от списъка "Действай" отвори Съобщение от Google и задайте стойността "Преход"... Такъв избор ще ви позволи да накарате потребителя да отиде на определена страница в Интернет, от която се нуждаете.
 8. Посочване на действие за събитие в Google Web Designer

 9. Като "Получател" изберете една представена опция "Gwd-реклама".
 10. Посочване на приемник на събития в Google Web Designer

 11. Последната стъпка в полето „Идентично. индикатори " задайте връзката към прекия път и попълнете „URL“като посочите желаната страница. За да спестите употреба "ДОБРЕ".
 12. Завършване на настройката на събитието в Google Web Designer

Работа с изходния код

 1. Както споменахме, Google Web Designer съдържа вграден редактор на код. Може да се включи с помощта на бутона "Кодът" от дясната страна на горния панел.
 2. Отидете в редактора на кодове в Google Web Designer

 3. Можете да правите промени в структурата на банера, като използвате не само визуалния редактор, но и директно работа с кода във файла на проекта. Това може да бъде много полезно при подравняване на много малки елементи или добавяне на събития, които не са предоставени от програмата.
 4. Преглеждайте и променяйте кода в Google Web Designer

Описаните действия трябва да са напълно достатъчни за създаване на банер, независимо от областта на приложение. В същото време можете значително да разширите възможностите, като комбинирате посочените инструменти.

Стъпка 3: Завършване

Когато банерът е завършен и готов за поставяне на сайта, можете да преминете към последния етап. Първата стъпка е да проверите как изглежда вашата работа на истинска уеб страница.

Визуализация

 1. В горния панел щракнете „Визуализация“за да отворите допълнително меню. Тук можете да посочите браузъра, с който банерът ще се отваря.
 2. Отидете на Преглед на банери в Google Web Designer

 3. При отваряне всички функции и външен вид на банера се запазват, но с някои особености. Например, дори ако зададете анимацията да се повтаря безкрайно, тук всичко ще бъде ограничено до само една итерация.
 4. Визуализация на банер с Google Web Designer

 5. Ако е необходимо, винаги можете да демонстрирате резултата на други хора. За да направите това, изберете „Вземете връзка за споделяне“ и потвърдете достъпа на приложението до вашия акаунт в Google.

  Създайте споделена връзка, за да видите банер в Google Web Designer

  В резултат на това на екрана ще се появи връзка за преглед на банера в същия режим, както е посочено по-горе. Разбира се, това е възможно само ако имате акаунт.

 6. Успешно създаване на споделена връзка за преглед на банера в Google Web Designer

Съхранение и публикуване

 1. За да запазите проекта, първо отворете менюто с файлове и използвайте опцията „Запазване“... След това оригиналният файл ще бъде запазен на компютъра и може да бъде отворен по-късно.
 2. Процесът на запазване на проект с банер в Google Web Designer

 3. Можете да подготвите проект за поставяне на сайта, като отворите менюто „Публикуване“ в горния десен ъгъл на програмата и избор на едно от местата за запазване.
 4. Процес на публикуване на банери в Google Web Designer

 5. Променете параметрите в прозореца за публикуване по ваш вкус, като оставите само необходимите квадратчета и щракнете „Публикуване“... Запазването по този начин е бързо, независимо от размера на проекта.

  Завършва публикуването на банери в Google Web Designer

  Получената папка може да бъде намерена в местоположението за запазване. Поставянето на банер на сайта се различава в зависимост от сайта и като цяло вече не е свързано с процедурата за създаване.