Ако искате да станете програмист на игри, трябва да имате специална програма за създаване на игри, наречена двигател. Има много такива програми в интернет и всички те не са подобни една на друга. Можете да намерите както най-простите двигатели, използвани за обучение, така и професионалните инструменти за мощно развитие. Ще разгледаме CryEngine.

CryEngine е един от най-мощните двигатели, с които можете да създавате 3D игри за компютри и конзоли, включително PS4 и Xbox One. Графичните възможности на CryEngine значително надвишават възможностите Единство 3D и Нереален комплект за разработка , поради което е популярна сред много известни разработчици.

Съветваме ви да погледнете: Друг софтуер за създаване на игри

Интересно!
С помощта на CryEngine всички части на известната игра Far Cry, както и Crysis 3 и Ryse: Синът на Рим са създадени.

Ниво на логиката

KrayEndzhin предоставя в ръцете на разработчиците много интересно средство за формиране на логиката в играта - Flow Graph. Този инструмент е визуално и визуално - просто плъзгате в областта специални възли с параметри и след това ги свързвате, образувайки логическа последователност. С помощта на Flow Graph можете просто да показвате диалогови прозорци или да създавате сложни схватки.

График на потока CryEngine

Дизайнерски инструмент

В CryEngine ще намерите голям набор от инструменти, необходими за всяко ниво дизайнер. Например инструментът "Дизайнер" е незаменим при проектирането на местоположения. Това е инструмент за бързо създаване на статична геометрия точно в двигателя. Тя ви позволява бързо да създавате скици от модели, които веднага ги приспособяват към бъдещото местоположение, като посочите размерите и наслагвате текстурите в двигателя.

CryEngine Designer

анимация

Инструментът "Маникуен редактор" дава пълен контрол върху анимациите. С него можете да създавате анимации, които ще бъдат активирани в резултат на всички събития в играта. Също така на времевата линия анимацията може да се комбинира в един фрагмент.

Манекен Редактор CryEngine

физика

Физическата система в Kray Engin поддържа обратната кинематика на героите, превозните средства, физиката на твърдите и меките тела, течностите, тъканите.

Физика Крийнджън

достойнство

1. Красива картина, висока оптимизация и производителност;
2. Лесен за използване и учене;
3. За всички характеристики на двигателя системните изисквания са много ниски;
4. Голям набор от инструменти за разработка.

недостатъци

1. Липса на русификация;
2. сложността на работата с осветлението;
3. Висока цена на софтуера.

CryEngine е един от най-високотехнологичните игрални машини, които ще ви позволят да създавате игри с всякаква сложност и жанр. Въпреки високото качество на получения образ, разработените игри не изискват хардуер. За разлика от такива програми Създател на игри или Конструирайте 2 , Край Енджин не е дизайнер и изисква знания в областта на програмирането. На официалния уебсайт след регистрацията можете да изтеглите пробна версия на програмата за некомерсиална употреба.

Изтеглете CryEngine безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт