Повечето потребители предпочитат да гледат филми на компютъра си. И за да изпълни тази задача, на компютъра трябва да бъде инсталиран специален играч с широки възможности и голям списък от поддържани формати. Днес става дума за интересен инструмент за възпроизвеждане на аудио и видео - програмата Crystal Player.

Crystal Player - играч, който се гордее с богат списък от поддържани формати, които не могат да се похвалят, например, със стандартен играч Windows Media Player , както и разширените възможности, позволяващи удобно гледане на видео.

Подкрепа за голям списък от формати

Програмата Crystal Player е оборудвана с голям брой поддържани аудио и видео формати. Независимо кой формат изтегляте на компютъра си, с висока степен на вероятност, можете да кажете, че той ще бъде лесно отворен от тази програма.

Подкрепа за голям списък от формати в Crystal Player

Настройка на видеоклипа

Първоначалното качество на картината във видеоклипа може да не е същото, колкото бихме желали. Използвайки настройките за яркост, контраст, наситеност на други параметри, можете да извършите корекция на цветовете, като по този начин постигнете точно този резултат, който отговаря на вашите изисквания.

Създаване на видео в Crystal Player

Настройки на звука

Разбира се, разработчиците на програмата не можаха да пренебрегнат инструментите за настройка на звука. Програмата разполага с 10-лентов еквалайзер, който ще ви позволи да прецизирате качеството на звука по ваш вкус. За съжаление, вече настроените версии на звука на еквалайзера, като например в програмата BSPlayer, не са налице тук.

Настройки на звука в Crystal Player

Изтегляне на субтитрите

Ако по подразбиране видеозаписът не е снабден със субтитри, можете да ги изтеглите отделно, като добавите специален файл със субтитри към желания филм.

Изтегляне на субтитри в Crystal Player

Промяна на аудио записи

Ако видеоклипът ви има няколко аудио записи, например с различни опции за превод, в програмата Crystal Player имате възможност да ги промените в два профила.

Промяна на аудио записи в Crystal Player

Информация за файла

Програмата Crystal Playe ви позволява да получите изчерпателна информация за файла, който се играе в момента: това е неговият размер, формат и честота на кадрите, разделителна способност и много други.

Информация за файла в Crystal Player

Видео филтри

Ако е необходимо да възпроизвеждате видео не от най-високо качество, то с помощта на вградени филтри може да подобрите ситуацията донякъде.

Видео филтри в Crystal Player

Работете с плейлисти

Плейлистите ви позволяват да композирате плейлист, като по този начин добавите всички тези файлове в определена последователност, която искате да видите или да слушате. В програмата Crystal Player можете да създадете неограничен брой плейлисти и да ги запазите в компютъра си.

Работа с плейлисти в Crystal Player

Запазете отметките си

За да се върнете към желания интервал от време във видеоклипа, достатъчно е да създадете специални отметки.

Запазва маркерите в Crystal Player

Играчът работи върху всички прозорци

Компютърът е функционално устройство, което ви позволява да изпълнявате няколко задачи едновременно. Така че защо да не комбинирате бизнеса с удоволствие? С вградения инструмент можете да прикачите прозореца на програмата над всички прозорци, за да продължите да работите с компютъра.

Пускане на плейъра върху всички прозорци в Crystal Player

Възможност за промяна на външния вид

Интерфейсът на програмата е очевидно аматьор, така че тук е възможно да промените външния вид. За разлика, например, от програмата BSPlayer , които вече имат вградени кожи, изобщо липсват в Crystal Player и ще трябва да се свалят отделно.

Способността да променяте външния вид в Crystal Player

Автоматичен компютър за изключване

Полезна функция на програмата, която ще изключи компютъра след две минути бездействие. Например, беше възпроизведена дълга програма за плейлисти, така че автоматично ще прекрати системата.

Автоматично изключване на компютъра в Crystal Player

Предимства на Crystal Player:

1. Висока функционалност и голям набор от поддържани формати;

2. Има руски език.

Недостатъци на Crystal Player:

1. Остарял дизайн и доста неудобен интерфейс;

2. Програмата се плаща, но има пробна версия.

Crystal Player е функционален плейър с широк спектър от функции. Единственото нещо, което този играч играе, е интерфейсът, който, между другото, може да бъде променен с помощта на сваляеми кожи.

Изтеглете пробна версия на Crystal Player

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт