Router D-Link модел DIR-620 е подготвен за работа по същия начин, както другите членове на тази серия. Особеността на разглеждания рутер обаче е наличието на няколко допълнителни функции, които осигуряват по-гъвкава конфигурация на собствената си мрежа и използването на специални инструменти. Днес ще се опитаме да опишем възможно най-много конфигурацията на това оборудване, засягаща всички необходими параметри.

Подготвителни действия

След закупуване разопаковайте устройството и го поставете на оптималното място. Бетонните стени и работещите електрически уреди, като микровълнова печка, предотвратяват преминаването на сигнала. Обмислете тези фактори при избора на местоположение. Дължината на мрежовия кабел също трябва да бъде достатъчна, за да се задържи от рутера към компютъра.

Обърнете внимание на задния панел на устройството. Той съдържа всички настоящи конектори, всеки от които има собствен надпис, улесняващ връзката. Там ще намерите четири LAN порта, една WAN, маркирана в жълто, USB и конектор за захранващ кабел.

Задният панел на маршрутизатора D-Link DIR-620

Рутерът ще използва протокол за прехвърляне на данни TCP / IPv4, чиито параметри трябва да бъдат проверени чрез операционната система, за да получат IP и DNS автоматично.

Мрежова конфигурация за маршрутизатора D-Link DIR620

Предлагаме да прочетете статията в линка по-долу, за да разберете как да проверявате и променяте независимо стойностите на този протокол в Windows.

Повече подробности: Настройки за мрежата на Windows 7

Сега устройството е готово за конфигуриране и след това ще ви кажем как да го направите правилно.

Конфигуриране на маршрутизатора D-Link DIR-620

D-Link DIR-620 има две версии на уеб интерфейса, които зависят от инсталирания фърмуер. Почти единствената разлика може да се нарече техния външен вид. Ще извършим редактиране чрез текущата версия, а ако имате друг инсталиран, просто трябва да намерите подобни елементи и да зададете стойностите им, като повторите нашите указания.

Първо влизайте в уеб интерфейса. Това се прави, както следва:

 1. Стартирайте уеб браузъра си, където в адресната лента тип 192.168.0.1 и натиснете клавиша Enter . В показаната форма с искане да въведете данни за вход и парола и в двата реда, посочете admin и потвърдете действието.
 2. Отидете на уеб интерфейса на D-Link DIR-620 чрез браузър

 3. Променете главния език на интерфейса на желания език, като използвате съответния бутон в горната част на прозореца.
 4. Променете езика на уеб интерфейса на маршрутизатора D-Link DIR-620

Сега имате избор между два вида настройки. Първият ще бъде по-оптимален за начинаещи потребители, които нямат нужда да коригират нещо за себе си и са доволни от стандартните мрежови настройки. Вторият метод - ръчно, ви позволява да настроите стойността във всяка точка, като направите процеса възможно най-подробен. Изберете подходящата опция и продължете, за да се запознаете с ръководството.

Бърза конфигурация

Инструментът Click'n'Connect е създаден специално за бърза подготовка за работа. Показва само основните точки и трябва само да зададете необходимите параметри. Цялата процедура е разделена на три стъпки, като всяка от тях предлагаме да се прегледа, за да:

 1. Всичко започва с факта, че трябва да кликнете върху "Кликнете` n`Connect " , свържете мрежовия кабел към съответния конектор и кликнете върху " Next " .
 2. Започнете бързо настройването на маршрутизатора D-Link DIR-620

 3. D-Link DIR-620 поддържа 3G мрежата и се редактира само по избор на доставчика. Можете веднага да посочите държавата или да изберете опцията за свързване сама, като оставите стойността "Ръчно" и кликнете върху "Напред" .
 4. Изберете държава за 3G в бързата настройка на маршрутизатора D-Link DIR-620

 5. Отбележете типа на WAN връзката, използван от вашия ISP. Тя се признава чрез документацията, предоставена при подписването на договора. Ако нямате такъв, свържете се с отдела за поддръжка на фирмата, която ви предлага интернет услуги.
 6. Избор на връзка в бърза настройка на маршрутизатора D-Link DIR-620

 7. След като настроите маркера, отидете надолу и отидете на следващия прозорец.
 8. Приложете избор на връзка в бързата настройка на маршрутизатора на D-Link DIR-620

 9. Името на връзката, потребител и парола също са достъпни в документацията. Попълнете полетата в съответствие с него.
 10. Задайте основни мрежови параметри в бързата настройка на D-Link DIR-620

 11. Кликнете върху бутона "Данни", ако доставчикът изисква допълнителни параметри. След завършване кликнете върху "Напред" .
 12. Подробни мрежови настройки в бързата настройка на D-Link DIR-620

 13. Избраната от вас конфигурация се показва, преглежда я, прилага промените или се връща обратно, за да коригира грешните елементи.
 14. Завършване на първата стъпка от бързата настройка на маршрутизатора D-Link DIR-620

Това е първата стъпка. Сега програмата ще пинг, проверка на достъпа до интернет. Вие сами можете да промените проверявания обект, да преразгледате или да преминете направо към следващата стъпка.

Да пинг на маршрутизатора D-Link DIR-620

Много потребители имат домашни мобилни устройства или лаптопи. Те се свързват с домашната мрежа чрез Wi-Fi, така че процесът на създаване на точка за достъп чрез инструмента Click'n'Connect също трябва да се анализира.

 1. Поставете маркер в близост до "точката за достъп" и продължете напред.
 2. Започнете да създавате точка за достъп в бързата настройка на D-Link DIR-620

 3. Посочете SSID. Това име носи името на вашата безжична мрежа. Той ще се види в списъка с наличните връзки. Задайте удобно име и запомнете го.
 4. Въвеждане на името на безжичната мрежа в бързата настройка на D-Link DIR-620

 5. Най-добре е да посочите опцията за удостоверяване "Сигурна мрежа" и да въведете силна парола в "Ключ за защита" . Провеждането на такова редактиране ще ви помогне да защитите точката за достъп от външни връзки.
 6. Нивото на защита на точката за достъп в бързата конфигурация на маршрутизатора D-Link DIR-620

 7. Както и при първата стъпка, прегледайте избраните параметри и приложете промените.
 8. Завършване на втората стъпка на бързата настройка на маршрутизатора D-Link DIR-620

Понякога доставчиците предоставят IPTV услуги. Телевизорът се свързва към маршрутизатора и осигурява достъп до телевизора. Ако поддържате тази услуга, поставете кабела в свободния LAN конектор, посочете го в уеб интерфейса и кликнете върху "Next" . Ако няма префикс, просто прескочете стъпката.

Определете параметрите на IPTV по време на бърза настройка на маршрутизатора D-Link DIR-620

Ръчна настройка

"Click'n'Connect" не е подходящ за някои потребители поради факта, че трябва сами да зададете допълнителни параметри, които не са налични в този инструмент. В този случай всички стойности се задават ръчно чрез секции от уеб интерфейса. Нека разгледаме напълно процеса, но нека да започнем с WAN:

 1. Преминете към категорията "Мрежа" - "WAN" . В отворения прозорец изберете всички съществуващи връзки с отметка и ги изтрийте, след което преминете към създаването на нова.
 2. Стартирайте самонастройващия се маршрутизатор WAN D-Link DIR-620

 3. Първата стъпка е да изберете протокола за свързване, интерфейса, името и замяната на MAC адреса, ако е необходимо. Попълнете всички полета в съответствие с указанията в доставчика на документация.
 4. Основни настройки Ръчна конфигурация на WAN на маршрутизатора D-Link DIR-620

 5. След това отидете надолу и намерете "PPP" . Въведете данните, като използвате и договора с доставчика на интернет, а в края кликнете върху "Apply" .
 6. PPP настройките по време на ръчна конфигурация на D-Link DIR-620

Както можете да видите, процедурата се извършва доста лесно, само за няколко минути. Не се различава в сложността и настройката на безжичната мрежа. Трябва да направите следното:

 1. Отворете секцията "Основни настройки", като отворите " Wi-Fi" в левия прозорец. Включете безжичната мрежа и активирайте излъчването, ако е необходимо.
 2. Активирайте безжичната мрежа ръчно рутер D-Link DIR-620

 3. Задайте името на мрежата на първия ред, след това посочете държавата, използвания канал и вида на безжичния режим.
 4. Задайте параметрите на безжичната мрежа по време на ръчна конфигурация на маршрутизатора D-Link DIR-620

 5. В "Настройки за защита" изберете един от протоколите за шифроване и задайте парола, за да защитите точката за достъп от външни връзки. Не забравяйте да приложите промените.
 6. Безжична защита при настройване на маршрутизатора D-Link DIR-620

 7. В допълнение, D-Link DIR-620 има функция WPS, включване и установяване на връзка чрез въвеждане на ПИН код.
 8. Конфигуриране на маршрутизатор WPS D-Link DIR-620

  Вижте също: Какво е WPS на рутер и защо?

След успешна конфигурация, вашата точка ще бъде достъпна за потребителите, към които да се свържете. В секцията "Списък на клиентите на Wi-Fi" се показват всички устройства и има и функция за изключване.

Списък на клиентите на Wi-Fi на маршрутизатора D-Link DIR-620

В секцията за Click'n'Connect вече споменахме, че въпросният рутер поддържа 3G. Удостоверяването се конфигурира чрез отделно меню. Трябва само да въведете подходящ ПИН-код в съответните редове и да го запазите.

Самонастройващ се 3G модем маршрутизатор D-Link DIR-620

Рутерът има вграден Torrent клиент, който ви позволява да изтегляте устройството, свързано чрез USB-конектор. Понякога потребителите трябва да коригират тази функция. Извършва се в отделна секция "Торент" - "Конфигурация" . Тук можете да изберете папка за изтегляне, активиране на услугата, добавяне на портове и тип връзка. Освен това можете да зададете ограничения за изходящия и входящия трафик.

Торент конфигурация в настройките на маршрутизатора D-Link DIR-620

В този момент основният процес на конфигуриране е завършен, интернетът трябва да функционира правилно. Остава да се извършат окончателните факултативни действия, които ще бъдат разгледани по-долу.

Настройка за сигурност

В допълнение към нормалната работа на мрежата е важно да се гарантира нейната сигурност. Това ще помогне на вградените правила за уеб интерфейс. Всеки от тях се определя индивидуално въз основа на нуждите на потребителя. Можете да промените следните параметри:

 1. В категорията "Контрол" намерете "URL филтър" . Тук уточнете какво трябва да направи програмата с добавените адреси.
 2. Действия за URL филтъра в настройките на маршрутизатора D-Link DIR-620

 3. Отворете подсекцията "URL адреси" , където можете да добавите неограничен брой връзки, към които ще бъде приложено горепосоченото действие. След завършване не забравяйте да кликнете върху "Прилагане" .
 4. Добавете URL адреси за филтъра на маршрутизатора D-Link DIR-620

 5. В категорията "Защитна стена" има функция "IP-филтри" , която ви позволява да блокирате определени връзки. За да добавите адреси, кликнете върху съответния бутон.
 6. Отидете при добавяне на IP-филтри в конфигурацията на маршрутизатора D-Link DIR-620

 7. Задайте основните правила, въведете протокола и действието, което се прилага, задайте IP адресите и портовете. Последната стъпка е да кликнете върху "Прилагане" .
 8. Настройки за IP филтриране на Router D-Link DIR-620

 9. Подобна процедура се извършва с филтри за MAC адрес.
 10. MAC настройките на филтъра в настройките на маршрутизатора D-Link DIR-620

 11. Въведете адреса на реда и изберете желаното действие за него.
 12. Добавете MAC филтър в настройките на маршрутизатора D-Link DIR-620

Пълна настройка

Редактирането на следните параметри завършва процеса на конфигуриране на маршрутизатора D-Link DIR-620. Нека анализираме всеки от тях, за да:

 1. В менюто отляво изберете "System" - "Administrator password" . Променете клавиша за достъп до по-надежден, който защитава входа на уеб интерфейса от неоторизирани лица. Ако забравите паролата си, възстановяването на маршрутизатора ще помогне да го зададете по подразбиране. Подробни указания по тази тема можете да намерите в другата ни статия в линка по-долу.
 2. Промяна на администраторската парола в настройките на маршрутизатора D-Link DIR-620

  Повече подробности: Възстановяване на паролата на рутера

 3. Замисленият модел поддържа свързването на един USB-диск. Можете да ограничите достъпа до файлове на това устройство, като създадете специални профили. За да започнете, отворете "USB потребители" и кликнете върху "Добавяне".
 4. Отидете при добавяне на потребители на USB рутера D-Link DIR-620

 5. Добавете потребителско име и парола и, ако е необходимо, поставете отметка в квадратчето до "Само за четене" .
 6. Добавете USB потребители в настройките на маршрутизатора D-Link DIR-620

След извършване на процедурата за подготовка се препоръчва да запазите текущата конфигурация и да рестартирате рутера. Освен това са налице резервни и възстановяване на фабричните настройки. Всичко това се извършва чрез секцията "Конфигурация" .

Запазете настройките на маршрутизатора на D-Link DIR-620

Процедурата за пълна настройка на рутера след придобиването или нулирането може да отнеме много време, особено за неопитни потребители. Въпреки това, няма нищо трудно в него и указанията по-горе трябва да ви помогнат да се справите сами с тази задача.