DLL

По-голямата част от съвременните игри и графични приложения, по един или друг начин, използват DirectX. Тази рамка, както и много други, също е склонна към сривове. Една от тях е грешка в библиотеката D3DX9_43.dll. Ако видите съобщение за такава грешка - най-вероятно файлът, от който се нуждаете, е повреден и трябва да бъде заменен. Този проблем може да бъде изпитан от потребители на Windows, започвайки от 2000 г.

Метод 1: Инсталиране на липсващата библиотека ръчно

Има ситуации, когато е невъзможно да се използва нито инсталирането на нов дистрибутор Direct X, нито програми за отстраняване на неизправности на трети страни. В този случай най-добрият изход от ситуацията е да се намери и изтегли необходимата DLL и след това да се копира по някакъв начин в една от системните директории - C: WindowsSystem32 или C: WindowsSysWOW64... Собствениците на 64-битови версии може да се наложи да поставят файла в две папки наведнъж.

Самоинсталация на d3dx9_43.dll в системната директория

Метод 2: Провеждане на регистрация на файлове

Понякога изтеглянето на файл и преместването му в системната директория не е достатъчно. Може да се наложи да го регистрирате (или да го пререгистрирате), ако по някаква причина това не се случи автоматично. Тази процедура е много проста:

 1. Отвори "Старт", чрез него намерете приложението "Командна линия", щракнете с десния бутон върху линията и изберете "Изпълни като администратор".
 2. Стартирайте командния ред като администратор, за да регистрирате DLL в Windows 10

 3. Напишете команда regsvr32 D3DX9_43.dllако файлът е в папката "System32" и допълнително cd C: WindowsSysWOW64, и тогава regsvr32 D3DX9_43.dllако DLL също е пренесен "SysWOW64"... Натиснете клавиша, за да изпълните всяка команда. Въведете.
 4. Превключване към друга директория за регистриране на D3DX9_43.dll чрез командния ред

Метод 3: Инсталирайте най-новия DirectX пакет

Освен други проблеми с подобни файлове, грешките в D3DX9_43.dll могат да бъдат отстранени чрез инсталиране на най-новия комплект за разпространение. Тази препоръка е насочена към собствениците на Windows версия 7 и по-стари. В съвременните Топ 10 този компонент е инсталиран по подразбиране, но ако файловете му са повредени или работят неправилно, използвайте инструкциите в тази статия.

Повече информация:

Връщане към ръчна инсталация.

Изтеглете DirectX End-User Runtime Web Installer от официалния уебсайт

 1. Изтеглете и стартирайте инсталатора. Първото нещо, което трябва да се отбележи, е въпросът относно приемането на лицензионното споразумение.
  Стартирайте инсталацията на Microsoft DirectX, за да коригирате срив в D3DX9_43.dll
  Натиснете "По-нататък".
 2. Инсталационната програма ще ви подкани да инсталирате допълнителни компоненти. Направи си сам и кликни "По-нататък".
 3. Изберете добавки за Microsoft DirectX, за да коригирате срив D3DX9_43.dll

 4. Когато инсталацията завърши, щракнете върху "Свършен".

Завършете инсталирането на Microsoft DirectX, за да коригирате срив D3DX9_43.dll

Този метод гарантира, че библиотеката за динамични връзки D3DX9_43.dll се провали.

Споменатите по-горе методи са най-прости и удобни за всички потребители, но ако имате алтернативи - заповядайте в коментарите!