DLL

Съобщенията за грешки, които включват файла msvcp100.dll, уведомяват потребителя, че компонентът Microsoft Visual C ++ 2010, необходим за много игри и приложения, не е инсталиран в системата. Засегнати са версиите на Windows, започващи с Windows 7.

Метод 1: Преместете библиотеката msvcp100.dll в системната директория

По една или друга причина горните методи може да не са налични. Добра алтернатива би била да преместите ръчно липсващия файл (най-лесният начин да направите това чрез плъзгане и пускане) в една от папките в системната директория на Windows.

Ръчно преместване на msvcp100.dll в System32
Това могат да бъдат папки "System32" или "SysWOW64", което зависи от битността на инсталираната операционна система (в 64-битова може да се наложи да копирате файла в двете папки наведнъж). Има и други неочевидни функции, така че ви съветваме да прочетете, преди да започнете манипулацията DLL ръководство за инсталиране.

Може също така да се случи, че дори инсталирането на този файл няма да реши проблема. Най-вероятно ще трябва да извършите още едно допълнително действие, а именно регистриране на DLL в системния регистър... Процедурата е много проста и начинаещ може да се справи.

Метод 2: Инсталирайте Microsoft Visual C ++ 2010

Пакетът Microsoft Visual C ++ 2010 по правило се инсталира по подразбиране или в комплект със системата, или заедно с програма (игра), която го изисква. Понякога обаче това правило се нарушава. Библиотеките, включени в пакета, също могат да бъдат повредени в резултат на злонамерена дейност или неправилни действия на самия потребител.

Изтеглете Microsoft Visual C ++ 2010

  1. Стартирайте инсталатора. Потвърдете приемането на лицензионното споразумение и щракнете върху бутона за стартиране на инсталацията.
  2. Започнете да инсталирате Microsoft Visual C ++ 2010 Redistributable

  3. Процесът на инсталиране ще започне - неговата продължителност зависи от капацитета на вашия компютър.
  4. Процес на разпространение на Microsoft Visual C ++ 2010 за разпространение

  5. След успешно завършване на инсталацията щракнете върху "Завършек" (в английска версия "Завършек").

Завършете Инсталиране на Microsoft Visual C ++ 2010 Redistributable

Инсталирането на пакета за разпространение гарантира, че ще премахне всички грешки, свързани с msvcp100.dll.

Една от двете препоръки, които предложихме, определено ще коригира възникналия проблем, но само ако всички стъпки се спазват стриктно.