Много е трудно да запазите всички важни дни в главата си. Ето защо хората често правят бележки в дневници или календари. Това не е много удобно и има огромен шанс да не забележите определена дата. Същото важи и за други начини за планиране на работната седмица. В тази статия ще разгледаме програмата Datebook, която ще помогне да се спасят важни събития и винаги да им се напомня.

списъци

От самото начало е по-добре да въвеждате събития в съответните списъци, така че по-късно да няма объркване. Това се прави в специален прозорец, където има предварително подготвени списъци, но те са празни. Трябва да активирате редактирането в главния прозорец, след което можете да добавяте бележки към списъците.

Списъци с листи

В основния прозорец активният ден се показва в горната част, всички бележки и планове. От дъното - най-близкото събитие днес. Освен това афоризми могат да се показват там, ако кликнете върху съответния бутон. Отдясно са инструментите, използвани за управление на програмата.

Основен прозорец

Добавяне на събитие

Създаването на списък със задачи за деня е най-добре в този прозорец. Изберете номера и часа, не забравяйте да добавите описание и да определите типа на датата. Това завършва целия процес на настройка. Можете да добавяте неограничен брой такива марки и винаги да получавате навременни известия за тях на компютъра, ако програмата се изпълнява.

Добавяне на събитие за дата

В допълнение към събитията, които сте задали, вече съществуват съществуващи събития, които са били качени в Datebook по подразбиране. Показването им е конфигурирано в основния прозорец, тези дати са отбелязани в розово, а предстоящите са зелени през следващите дни. Спуснете плъзгача надолу, за да видите пълния списък.

В този дневен дневник

напомняния

По-подробна настройка на всяка дата се извършва чрез специално меню, където са зададени време и атрибути. Тук можете да добавите действия, например изключване на компютъра, в определеното време. Потребителят може също така да изтегли аудио от компютъра, за да напомни напомнянето.

Редактиране на събитие

часовник

Ако трябва да откриете определен период от време, програмата предлага използването на вградения таймер. Настройката е достатъчно проста, дори и неопитен потребител може да се справи с нея. В допълнение към звуковото известие, надписът може да се покаже предварително вписан в разпределената линия. Основното нещо е да не изключите напълно дневника, а просто да го сведете до минимум, така че всичко да продължи да работи.

Таймер за дата

Календарът

Можете да видите отбелязаните дни в календара, където всеки тип има различен цвят. Има църковни празници, уикенди, които вече са инсталирани по подразбиране, и вашите създадени бележки. Директно оттук можете да редактирате всеки ден.

Календарен дневник

Създаване на контакт

За хората, които правят бизнес, тази функция ще бъде много полезна, тъй като ви позволява да запазите данни за партньори или служители. В бъдеще тази информация може да се използва при съставянето на задачи, напомняния. Трябва само да попълните съответните полета и да запазите контакта.

Добавете контакт в дневника

Списък за експортиране / импортиране

Програмата може да се използва от повече от един човек. Поради това е по-добре да запазите записите си в отделна папка. По-късно те могат да бъдат отворени и използвани. Освен това, тази функция е подходяща за съхраняване на голямо количество информация, при условие че това не е необходимо сега, но след известно време може да е необходимо.

Експортно-импортни книги

настройки

Искам да обърна специално внимание на избора на параметри, направени за лесна употреба. Всеки ще може да създаде конкретен предмет за себе си. Шрифтовете, активните функции, звуците на събитията и формулярите за уведомяване се променят. Тук е полезен инструмент "Помощ" .

Настройки на дневника

достойнство

  • Програмата се разпространява безплатно;
  • Пълен превод на руски;
  • Удобно създаване на събития;
  • Вградени календари, таймери и звукови напомняния.

недостатъци

  • Безжичен интерфейс;
  • Разработчикът не е публикувал актуализации за дълго време;
  • Скромен набор от инструменти.

Това е всичко, което бих искал да ви разкажа за дневника. По принцип програмата е подходяща за хора, които трябва да вземат много бележки, да гледат датите. Благодарение на напомнянията и известията, никога няма да забравите за събитие.

Изтегляне на дневник безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт