Все повече потребители започват да проявяват интерес към операционната система Linux. Разбира се, това се дължи на възможностите, предоставени от тази операционна система, както и на факта, че повечето Linux дистрибуции се разпространяват напълно безплатно.

Ако решите да инсталирате Linux на вашия компютър, ще трябва да създадете стартиращо USB флаш устройство, което ще ви позволи да изпълнявате тази задача. UNetbootin е един от най-добрите напълно безплатни инструменти за създаване на стартиращи USB флаш памети с всяка Linux дистрибуция.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за създаване на стартиращи USB флаш памети

Изтегляне на разпространението

Една от най-интересните характеристики на продукта е възможността да изтеглите избраната Linux дистрибуция директно в прозореца на програмата. Трябва само да изберете правилното дистрибуция, а след това да определите USB флаш устройството, на което ще бъде написан комплектът за разпространение.

Изтеглянето на разпространението в UNetbootin

Използване на дисково изображение

Несъмнено можете да изтеглите разпространението на Linux под формата на ISO изображение от официалния уебсайт на дистрибутора. След като изтеглите изображение на диск, ще трябва да го зададете в програмата, след което можете да отидете направо в процедурата за създаване на стартиращо USB флаш устройство.

Използване на дисково изображение в UNetbootin

Предимства:

1. Напълно безплатна полезност;

2. Лесен за ползване интерфейс с поддръжка на руски език;

3. Не изисква инсталиране на компютър;

4. Той има най-лесен контрол, който е идеален за начинаещи.

недостатъци:

1. Позволява създаване на флаш памети за стартиране само с Linux дистрибуции. Другите операционни системи не се поддържат от помощната програма.

UNetbootin е идеалният избор за начинаещи потребители на Linux. С неговата помощ абсолютно всеки потребител може да създаде стартиращо USB флаш устройство с необходимата версия на Linux, за да отиде веднага в процеса на инсталиране.

Изтегляне на UNetbootin безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт