Диагностиката на кола е процес, който може да се извърши независимо с наличието на специални кабели, софтуер и знания. Програмите обаче са различни, но е необходимо да има много индикатори и декодиране на грешките. Това описание е подходящо, например, диагностичния инструмент.

Основна информация за автомобила

Диагностичен инструмент - програма, която ви позволява не само да разберете какви са неизправностите в автомобила, но също така предоставя достатъчно подробна информация за всички данни за автомобила. Всичко това може да се намери в паспорта на автомобила, но тук той може да бъде фалшив, за разлика от това, което е написано в "паметта" на колата. Ето защо е важно да имате свой собствен скенер, когато купувате такива движими вещи или да отидете за проверка в автомобилната услуга.

основна информация за автомобила диагностичен инструмент

Същата информация ви позволява точно да разберете какво представлява оборудването на автомобила. Но това не означава отопление на седалката или електронно регулиране на огледалата за обратно виждане, а наличието на температура на въздуха или ниво на охлаждащата течност. Важно е да се разбере, че ако няма такива подробности, показанията може да се различават от истинските.

Преглед на параметрите на двигателя

Най-важната част от автомобила е двигателят. Ето защо той е този, на когото се отделя специално внимание при създаването на такъв софтуер. В това приложение можете да намерите информация за отварянето на дроселната клапа, каква е температурата на охлаждащата течност, скоростта на двигателя при празен ход и много други.

параметри на двигателя Диагностика Tool_008

Тълкуване на тези показатели ще бъде като новак водач, и професионалист. Ако това не е валидно за вас, по-добре проучете литературата за вашата кола, защото всички тези неща трябва постоянно да се наблюдават и анализират.

Грешката се показва като код за грешка

Всяка модерна кола може самостоятелно да диагностицира неизправностите, свързани с работата си. Водачът не трябва да прави нищо освен да се свърже чрез специален съединител. Всички данни се записват в така наречените грешки, които веднага се декодират в по-човешка четима форма. Много от тях не оказват влияние върху работата на автомобила, за да станат забележими, но тук те трябва да бъдат елиминирани.

регистрирани грешки Диагностика Tool_009

Инструментът за диагностика съдържа тази информация в секцията "Неизправности" . Може би, след като прочетете кода за грешка, търсейки методи за елиминирането му в Интернет, не можете да се справите с разбивката. Но винаги можете да оцените сериозността на проблема. Ето защо не пренебрегвайте самодиагностиката поне веднъж на 2 седмици.

Параметри на сензора и инжектора

Сравнително голяма секция, която е напълно незаинтересована за неопитен потребител. Въпреки това, за професионалист това е истинска находка. Настройка на различни релета, инжектори и дори контрол на регулатора на оборотите на празен ход. Всичко това се използва за промяна на работата на автомобила, диагностиката и дори за увеличаване на мощността на двигателя.

Параметри на сензора и инжектора Диагностичен инструмент

Заслужава да се отбележи, че ако нещо не се направи погрешно на този етап, тогава колата може или да "кипне", или трябва да похарчи бензин повече, отколкото е необходимо. Следователно не е необходимо да се извършва такава работа без адекватни знания и умения.

сеч

Друг важен компонент на такава програма е наличието на дърводобив. Какво означава това: колата работи непрекъснато, съответно всички неизправности, ако има такива, се отразяват в различни индикатори. Всичко това не може да бъде проследено без специален софтуер, който записва промените. Ето защо инструментът за диагностика позволява на ентусиастите да получават подробна и пълна информация, например за въздушния поток или температурата на охлаждащата течност.

Инструмент за диагностика на регистрационните файлове

Трябва да се разбере, че всички тези индикатори няма да се записват, освен ако не се свържете с автомобила и натиснете съответния бутон. Между другото, не е необходимо да отивате някъде, просто стартирайте двигателя и започнете да четете данни, на които може да бъде изпратен по-късно Excel за сравнение и по-подробен анализ.

Конфигурирайте настройките за връзка

Понякога потребителите имат проблеми при свързването с автомобила. Можете да избегнете това само ако зададете сами параметрите на връзката. За да направите това, трябва да изберете няколко опции и, най-важното, текущия контролер.

Параметри за връзка диагностика Tool_012

Понякога е достатъчно просто да решите проблема, като кликнете върху бутона "По подразбиране" , защото тинктурата може да бъде зададена неправилно.

достойнство

  • Пълна информация;
  • Опростен интерфейс и без разсейване дизайн;
  • Подходящ за проверка преди закупуване на автомобил;
  • Пълен превод на руски;
  • Програмата е безплатна.

недостатъци

  • Не е подходящ за всички контролери;
  • Не съдържа обяснения.

Можете да направите извода, че тази програма е подходяща за тестване на автомобила преди закупуване. Употребата му също така е оправдана редовно.

Изтеглете диагностичния инструмент безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт