Днес почти всеки потребител на компютър играе поне една игра. Някои нови игри не работят на по-стари компютри. Но има изход от тази ситуация и не е нужно да се купува нов компютър. Изходът от тази ситуация е да инсталирате DirectX.


DirectX е набор от библиотеки, които ви позволяват максимално да използвате изчислителната мощност на компютъра. Всъщност това е сигурен свързващ елемент между видео картата и самата игра, един вид "преводач", който позволява на тези два елемента да комуникират помежду си колкото е възможно по-ефективно. Тук можете да дадете пример за двама души от различни държави - един руски, друг французин. Руснакът знае малко френски, но все още му е трудно да разбере събеседника си. Те ще бъдат подпомагани от преводач, който добре познава и двата езика. Тук е комуникацията между игри и видеокарта от този преводач и е DirectX.

Това е интересно: NVIDIA PhysX - заедно в геймплея на бъдещето

Нови ефекти с всяка нова версия

Във всяка нова версия на DirectX, разработчиците добавят нови ефекти и нови инструкции за "превод", когато разглеждаме горния пример. Ако обаче инсталирате нова версия на DirectX в старата версия на Windows, всички стари игри ще бъдат оптимизирани.

Важно е да разберете, че не всички версии на Windows ще работят с всички версии на DirectX. Например, на OS XP SP2 ще работи само DirectX 9.0c, на Windows 7, Direct X 11.1 ще работи, както при Windows 8. Но при Windows 8.1 ще работи DirectX 11.2. И накрая, в Windows 10 има поддръжка за DirectX 12.

directx 9 directx 11

Инсталацията на DirectX е много проста. От официалния сайт на Microsoft се изтегля програма, която изтегля най-новата версия на DirectX, която отговаря на вашата версия на операционната система и я инсталира. В допълнение, повечето игри имат вграден инсталатор на DirectX.

предимства

  1. Наистина ефективна оптимизация на играта процес.
  2. Работи с всички игри и с всички версии на Windows.
  3. Лесна инсталация.

недостатъци

  1. Не е разкрито.

Комплектът библиотеки DirectX наистина работи много ефективно, за да оптимизира играта и да използва максимално цялата компютърна мощ на компютъра. Много е важно да не се налага да инсталирате много допълнителни компоненти, а просто да изтеглите инсталатора от официалния сайт. Благодарение на използването на DirectX, графика става по-добра, производителността се увеличава, а в игрите ще има по-малко увисвания и проблеми.

Изтеглете DirectX безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт