Днес игралната индустрия се развива с много бързи темпове и геймърите от цял ​​свят непрекъснато търсят нещо ново, неизследвано. Те искат да видят максималния реализъм във всяка игра. Те искат да станат не само личности, които управляват нарисувани символи, като натискат определени клавиши на клавиатурата, а пълна част от голямата история в определена игра. В допълнение към това, геймърите не искат да видят в игрите си някакво напрежение, проблеми и най-често срещат проблеми. Тази задача е предназначена за решаване на технология, наречена NVIDIA PhysX.


NVIDIA PhysX е иновативен графичен модул, който прави всички игрални ефекти и геймплея като цяло много по-реалистични. Това е особено забележимо в динамичните сцени, когато някои събития се заместват остро от други. Това не е просто ускорител на движението или програма, която оптимизира системата, така че да може да даде своя максимален резултат в играта, тя е пълноправен технология. Той включва много различни компоненти, чиято комбинация прави възможно най-свръхреалистичните ефекти и динамичните сцени. Това е оптимизаторът на ефектите и ускорителят на графичното ядро ​​на системата и много други.

Вижте също: Програми за ускоряване на игри

Преброяване на всички параметри в реално време

Свикнали сме с факта, че в игрите всички параметри се изчисляват предварително. Тоест, как даден обект може да се държи в дадена ситуация, е записан предварително в параметрите на процеса на игра. Всичко това води до факта, че често в игрите има много така наречени сценарии. Това означава, че независимо от действията на играча, резултатът винаги ще бъде същият.

Въпреки че един стар, но много ярък пример за това - сцената в старата добра ФИФА 2002, когато се появи от фланга, имаше един играч, който винаги биеше през себе си и вкара гол. Играчът може просто да насочи играча към фланга и да изпълни терена, целта винаги е била защитена. Разбира се, днес всичко не се вижда толкова ясно, но все пак се случва.

захранване от фланга през Fifa 2002

Така че технологията NVIDIA PhysX напълно премахва този проблем и като цяло този подход! Сега всички параметри се изчисляват в реално време. Сега със същото подаване от фланга в наказателното поле може да бъде съвсем различен брой играчи, в зависимост от това колко от тях успяха да се върнат. Всеки ще се държи по различен начин, въз основа на това дали трябва да вкара гол, да защити вратата, да следва тактиката или да изпълни друга задача. В този случай всеки играч ще падне, ще удари вратата и ще изпълни и други действия, в зависимост от много фактори. И това важи не само за ФИФА, но и за голям брой други съвременни игри.

Използване на допълнителни процесори

Технологията NVIDIA PhysX също използва голям брой процесори. Благодарение на това се осигуряват най-реалистичните взривове с прах и отломки, отлични стрелкови ефекти, естествено поведение на героите, красив дим и мъгла и много други подобни неща.

игра с активирана и деактивирана технология NVIDIA PhysX 3

игра с активирана и деактивирана технология NVIDIA PhysX 2

игра с активирана и деактивирана технология NVIDIA PhysX 1

Без NVIDIA PhysX, нито един компютър не може да обработва толкова много данни. Но благодарение на едновременната съвместна работа на множество процесори, всичко това става възможно.

За да инсталирате NVIDIA PhysX технологията, трябва да имате NVIDIA графична карта и просто да изтеглите най-новите PhysX драйвери за нея на официалния сайт. Тези драйвери са еднакви за всички NVIDIA графични карти.

Тази технология се поддържа от всички графични процесори от серията NVIDIA GeForce 9-900, които имат повече от 256 MB графична памет. Въпреки това, версията на Windows трябва да е по-стара от XP.

достойнство

  1. Огромен реализъм в игрите - естественото поведение на героите и ефектите (прах, експлозии, вятър и т.н.).
  2. На практика се поддържат всички NVIDIA графични карти.
  3. Използването на голям брой процесори - не е необходимо да имате мощен процесор на компютъра.
  4. Тя се разпространява напълно безплатно.
  5. Технологията е интегрирана в над 150 модерни игри.

недостатъци

  1. Не е разкрито.

Технологията NVIDIA PhysX се превърна в истински тласък в развитието на видеоигрите. Тя позволи да се отклони от стандартното поведение на всички герои и нереалистични картонени ефекти, които в един момент силно обвиняват очите на геймърите от цял ​​свят. Времената, когато разработчиците внимателно изчисляваха всяко движение на герои и различни неща в игрите, са нещо от миналото. Сега всички обекти се държат по различен начин, в зависимост от обстоятелствата. Точно това са мечтите на разработчиците от много години насам. В действителност, NVIDIA PhysX е аналог на изкуствения интелект, макар и под формата на ембрион. И е много символично, че се е появил в игрите.

Изтеглете NVIDIA PhysX безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт