Всеки знае, че всяка система в интернет или друг голям проект не може да работи самостоятелно. Колкото по-голям е проектът, толкова повече човешки ресурси са необходими за поддържане на постоянна работа и правилно функциониране. Една такава система е QIWI Wallet.

Решаване на основните проблеми с Kiwi

Има няколко основни причини, поради които платежната система на Kiwi може да не работи на определен ден или определено време. Обмислете най-честите разбивки и недостатъци в услугата, за да разберете защо възникват и как могат да бъдат решени.

Причина 1: Терминални проблеми

Всеки терминал на Киви може неочаквано да се провали. Факт е, че терминалът е същият компютър с операционната си система, настройките и предварително инсталираните програми. Ако операционната система не успее, терминалът напълно ще спре да работи.

Освен това има проблеми с достъпа до интернет чрез конкретен терминал. Закачването на системата също е възможно поради твърде висока работна температура, хардуерната част не е изключение.

Хардуерната част може да бъде прекъсната, мрежова карта или сензорен екран. Това е така, защото цял ден през терминала могат да отидат стотици хора, които са способни на действията си случайно да предизвикат всякакви разбивки.

Повреда на терминала QIWI

Решава проблема с терминала доста просто за потребителя - трябва да се обадите на номера, посочен в самия терминал, да посочите адреса му и за предпочитане номера на устройството с разбивка. Програмистите Киви ще дойдат и ще се справят с проблемите на операционната система и хардуера.

Благодарение на широкото разпространение на терминалите не можете да изчакате да бъде поправено конкретно устройство, а просто да намерите друго наблизо и да го използвате, за да извършите необходимата услуга.

Причина 2: сървърни грешки

Ако потребителят е намерил друг терминал, но сървърът не работи отново, грешката е настъпила от страна на сървъра, която съветниците и програмистите вече не могат да решат.

Грешка в киви сървъра

С вероятност от сто процента можем да кажем, че експертите на QIWI знаят за разбиванията на сървъра, така че не е необходимо да съобщавате за това по-нататък. Работата по ремонта ще бъде извършена във възможно най-кратък срок, но за момента потребителят може да чака, тъй като няма да може да използва който и да е терминал от широка мрежа.

Причина 3: Проблеми с официалния сайт

Обикновено, за всички прекъсвания в работата на сайта, системата Kiwi предупреждава своите потребители предварително. Това важи за случаите, в които сайтът работи за подобряване на услугата или за актуализиране на интерфейса. В тези случаи обикновено се появява съобщение, че достъпът до уеб страницата е спрян или страницата не е налице.

Провал на сайта на Kiwi

Ако потребителят вижда съобщението "Сървърът не е намерен" на екрана, тогава няма проблем на самия сайт. В този случай е необходимо да проверите връзката с интернет на вашия компютър и да опитате отново да отидете на сайта.

Грешка при достъпа до сайта Kiwi

Причина 4: Неправилно функциониране на приложението

Ако потребителят се опита да извърши някаква операция чрез мобилното приложение от компанията Киви, но това не работи, този проблем се решава съвсем просто.

Грешка при кандидатстване с киви

Първо трябва да проверите в магазина за приложения на вашата операционна система, независимо дали няма програма за обновяване. Ако няма такъв, можете просто да преинсталирате приложението, след което всичко трябва да бъде възстановено отново.

Ако проблемът не бъде решен, тогава услугата за поддръжка на Kiwi винаги ще помогне на потребителите си при решаването на такива въпроси, ако те описват всичко по-подробно.

Причина 5: грешна парола

Понякога, когато въвеждате парола, може да се появи съобщение, както е показано на екранната снимка по-долу. Какво да направя в тази ситуация?

Грешка при въвеждане на регистрационните данни за Kiwi

  1. Първата стъпка е да кликнете върху бутона "Напомняне" , който се намира до полето за въвеждане на парола.
  2. Напомняйте паролата от персоналния шкаф QIWI

  3. Сега трябва да преминете теста "човечество" и да кликнете върху бутона "Продължи" .
  4. Поискайте парола от Киви

  5. Очакваме комбинацията от кодове в SMS, което потвърждава преминаването към промяна на паролата. Въведете този код в съответния прозорец и кликнете върху "Потвърждаване" .
  6. Потвърждение за промяна на паролата Киви

  7. Остава само да излезе нова парола и да кликнете върху бутона "Възстановяване" .

    Сега в личния кабинет ще трябва да отидете само под нова парола.

  8. Възстановете достъпа до нов персонален шкаф Kiwi

Ако имате проблеми, които не са изброени в статията или не можете да решите проблемите, изброени тук, пишете за нея в коментарите, опитайте се да разберете трудностите, които възникнахте заедно.