Обменът на валута между различните платежни системи винаги е труден и води до някои проблеми. Но когато става дума за прехвърляне на средства между платежните системи на различни страни, проблемите се появяват още повече.

Как да прехвърляте пари от Киви към Paypal

Всъщност, прехвърляйте пари от чантата QIWI към сметката в системата PayPal можете да използвате само един начин - с помощта на обмен на различни валути. Няма почти никакви други връзки между тези платежни системи, а преводът може да не е възможен. Ще обсъдим подробно обмена на средства от киви-чантата към валутата на системата PayPal. Ние ще обменим с един от малкото сайтове , подкрепяйки трансфера между тези две платежни системи.

Стъпка 1: Изберете валутата за трансфера

Първо, трябва да изберете коя валута ще предоставим на топлообменника за трансфера. Това се прави съвсем просто - в центъра на сайта има таблетка в лявата колона, от която намираме валутата, от която се нуждаем - QIWI RUB и кликнете върху нея.

Изберете валута за превод - Киви

Стъпка 2: Изберете валутата, която да получите

Сега трябва да изберем системата, в която ще прехвърлим средства от киви-чантата. Всички в същата таблица на сайта, само в дясната колона, има няколко платежни системи, които поддържат превода от системата QIWI.
Малко на страницата, можете да намерите "PayPal RUB" , на която трябва да кликнете, така че сайтът да пренасочва потребителя към друга страница.

Изберете валутата за трансфера - PayPal RUB

В същото време трябва да обърнете внимание на резерва за превод, който е посочен до името на валутата, понякога може да е твърде малък, така че ще трябва да изчакате с превода и да изчакате, докато резервът бъде попълнен.

Стъпка 3: параметрите за прехвърляне от страната на подателя

Следващата страница отново има две колони, в които трябва да посочите някои данни за успешното прехвърляне на средства от кесията на Киви към профила в платежната система PayPal.

Стъпка 3: параметрите за прехвърляне от страната на подателя

Следващата страница отново има две колони, в които трябва да посочите някои данни за успешното прехвърляне на средства от кесията на Киви към профила в платежната система PayPal.

В лявата колона посочвате сумата и номера на трансфера в системата QIWI.

Въвеждане на потребителски данни за портфейла на QIWI

Трябва да се има предвид, че минималната сума за обмена е 1500 рубли, което дава възможност да се избегне неразумно голяма комисионна.

Стъпка 4: Посочете информацията за получателя

В дясната колона посочвате профила на бенефициент в системата PayPal. Не всеки потребител знае номера на сметката си в системата PayPal, така че ще бъде полезно да прочетете информация как да намерите тази ценна информация.

Прочетете повече: Намиране на номера на профила Ви в PayPal

Въвеждане на информация за получателя на получателя

Сумата за превод тук вече е посочена с коментара на комисията (колко ще дойдат на сметката). Можете да промените тази стойност на желаната стойност, след което сумата в лявата колона автоматично ще се промени.

Стъпка 5: Въведете личната си информация

Преди да продължите с приложението, трябва допълнително да въведете своя имейл адрес, в който ще регистрирате нов акаунт и да изпратите информация за прехвърлянето на средства от кей-чантата в PayPal.

Стъпка 5: Въведете личната си информация

Преди да продължите с приложението, трябва допълнително да въведете своя имейл адрес, в който ще регистрирате нов акаунт и да изпратите информация за прехвърлянето на средства от кей-чантата в PayPal.

След като въведете електронната поща, можете да кликнете върху бутона "Exchange", за да преминете към крайните действия на сайта.

Имейл потребител за превод на киви - PayPal

Стъпка 6: Проверете данните

На следващата страница потребителят има възможност да провери отново всички въведени данни и размера на плащането, така че по-късно да няма проблеми и недоразумения между потребителя и оператора.

Ако всички данни са въведени правилно, маркирайте "Прочетох и съм съгласен с правилата на услугата" .

По-добре е първо да прочетете тези правила, така че по-късно да няма проблеми.

Остава само да кликнете върху бутона "Създаване на приложение", за да продължите процеса на прехвърляне на средства от портфейла в една система към друг профил.

Създайте заявка за превод от QIWI към PayPal

Стъпка 7: Прехвърляне на средства към QIWI

На този етап потребителят трябва да отиде в частния си офис в системата Kiwi и да прехвърли средствата там на оператора, за да може да извърши по-нататъшна работа.

Прочетете повече: Паричен превод между портфейли с QIWI

В реда на телефонния номер трябва да посочите "+79782050673" . В коментара трябва да напишете следната фраза: "Прехвърляне на лични средства" . Ако не е написано, целият превод ще бъде безполезен, потребителят просто ще загуби пари.

Въвеждане на всички данни на уеб сайта на Kiwi за прехвърляне на средства на оператора

Телефонът може да се промени, така че трябва да прочетете внимателно информацията, която се появява на страницата след шестата стъпка.

Стъпка 8: Потвърждение на заявката

Ако всичко свърши, можете отново да се върнете към топлообменника и да натиснете бутона "Платил съм приложението" там.

Потвърждаване на искане за трансфер между Kiwi и PayPal

В зависимост от натовареността на оператора, времето за прехвърляне на средства може да варира. Най-бързата обмяна е възможна за 10 минути. Максимумът е 12 часа. Следователно, сега потребителят трябва само да бъде търпелив и да чака оператора да свърши работата си и да изпрати съобщение до пощата за успешната операция.

Ако изведнъж имате някакви въпроси относно прехвърлянето на средства от чантата QIWI към сметката в системата PayPal, след това ги попитайте в коментарите. Няма глупави въпроси, с всичко, което ще се опитаме да разберем и да помогнем.