Въпреки стабилната си работа, в някои случаи Yandex.Browser може да спре да работи. А за тези потребители, за които този уеб браузър е основният, е много важно да разберете причината за неуспеха и да го премахнете, за да продължите да работите в Интернет. Този път ще разберете какво може да доведе до катастрофи на програмата и какво да направите, ако браузърът Yandex на вашия компютър не се отваря.

Операционната система виси

Преди да започнете да откривате проблема, защо браузърът Yandex не се стартира, просто опитайте да рестартирате системата. В някои случаи самата операционна система може да има проблеми, които пряко засягат стартирането на програми. Или Yandex.Browser, който автоматично изтегля и инсталира актуализации, не може да завърши тази процедура до края. Рестартирайте системата по стандартния начин и проверете как се стартира програмата Yandex.Browser.

Антивирусни програми и помощни програми

Доста често срещана причина, поради която Yandex.Browser не се стартира, е работата с антивирусни програми. Тъй като в по-голямата част от случаите заплахата от компютърна сигурност идва от интернет, вероятно е вашият компютър да е заразен.

Не забравяйте, че не е необходимо ръчно да изтегляте файлове, за да инфектирате случайно компютъра. Злонамерените файлове могат да бъдат например в кеша на браузъра без ваше знание. Когато антивирусът започне да сканира системата и открие заразения файл, той може да я изтрие, ако не работи. И ако този файл беше един от важните компоненти на Yandex.Browser, тогава причината за провала на стартирането е разбираема.

В този случай просто изтеглете отново браузъра и го инсталирайте в горната част на съществуващия. Връзка към официалния сайт за изтегляне по-долу:

Изтегляне Яндекс.Буузер

Неправилна актуализация на браузъра

Както вече споменахме, Yandex.Browser инсталира новата версия автоматично. И в този процес винаги има шанс (макар и много малък), че актуализацията няма да върви гладко и браузърът ще спре да работи. В този случай ще трябва да премахнете старата версия на браузъра и да го инсталирате отново.

Ако сте активирали синхронизацията, това е отлично, защото след преинсталация (препоръчваме да извършите изключително пълно преинсталиране на програмата), ще загубите всички потребителски файлове: история, отметки, пароли и т.н.

Ако синхронизирането не е активирано, но състоянието на браузъра е много важно, запазете папката User Data, която се намира тук: C: Users USERNAME AppData Local Yandex YandexBrowser .

Активирайте преглеждането на скрити папки, за да се придвижите по посочения път.

След това, след като напълно премахнете и инсталирате браузъра, върнете тази папка на едно и също място.

За това как да премахнете напълно браузъра и да го инсталирате, вече сме написали на нашия уебсайт. Прочетете за него по-долу.

Прочетете повече: Как да премахнете напълно Yandex.Browser от компютър

Прочетете повече: Как да инсталирате Yandex.Browser

Ако браузърът започне, но много бавно ...

Ако Yandex.Browser все още работи, но го прави изключително бавно, след това проверете натоварването на системата, най-вероятно причината е в нея. За да направите това, отворете " Мениджър на задачите ", преминете към раздела " Процеси " и подредите работещите процеси в графата " Памет ". Така можете да разберете кои процеси натоварват системата и предотвратяват стартирането на браузъра.

Работно натоварване на компютъра

Не забравяйте да проверите дали в браузъра са инсталирани подозрителни разширения или има много такива. В този случай ви препоръчваме да премахвате всички ненужни добавки и да забраните периодично тези, от които се нуждаете.

Прочетете повече: Разширения в Yandex.Browser - инсталиране, конфигуриране и премахване

Тя може също да помогне да изчистите кеша и "бисквитките" на браузъра, защото в крайна сметка се натрупват и могат да доведат до бавна работа на браузъра.

Прочетете повече: Как да изчистите кеша на Yandex.Browser

Прочетете повече: Как да изчистите историята в Yandex.Browser

Прочетете повече: Как да изчистите "бисквитките" в Yandex.Browser

Това са основните причини, поради които Yandex.Browser не започва или работи много бавно. Ако нищо от това не ви е помогнало, опитайте се да възстановите системата, като изберете последната точка от датата, на която вашият браузър все още е бил пуснат. Можете да се свържете и с техническата поддръжка на Yandex по електронна поща: [защитена с имейл] , където учтиви специалисти ще се опитат да помогнат с проблема.