Има специални програми за планиране на случаи. С тяхна помощ, списък на задачите за всеки период от време. С правилното планиране никога няма да забравите да направите нещо и ще извършите всичко навреме. В тази статия ще разгледаме по-отблизо един от представителите на този софтуер - версията Doit.im за компютри.

Първи стъпки

За да използвате цялата функционалност на програмата, трябва да се регистрирате на официалния уебсайт, а когато стартирате за първи път, трябва да въведете вашето потребителско име и парола. Работата с Doit.im започва с проста настройка. Преди потребителите се показва прозорец, в който ще трябва да въведете работно време, време за обяд, да зададете часовете за стартиране на дневния план и неговия преглед.

Doit.im Предварителни настройки

Такава проста настройка помага да работите по-удобно в програмата - винаги можете да следите колко време е останало преди задачата да бъде завършена и да погледнете статистиката и колко часа е необходимо, за да завършите работата.

Добавяне на задачи

Основната цел на Doit.im е да работи със задачи. В специален прозорец те се добавят. Необходимо е да дадете име на действието, да посочите началното време и критичния период за неговото изпълнение. Освен това има индикация за бележките, определението на задачите в конкретен проект, използването на контекста и знамето. Ще обсъдим това подробно по-долу.

Добавяне на работа към Doit.im

В зависимост от зададената дата на задачата ще бъдат приложени различни филтри, т.е. автоматично ще се определи действието в необходимата група. Потребителят може да разглежда всички групи и да прилага филтри в главния прозорец на програмата.

Добавяне на проекти

Ако искате да изпълните сложна и продължителна задача, която е разделена на няколко прости стъпки, тогава създаването на отделен проект би било най-добро. Освен това, проектите са подходящи и за задачи за сортиране, при добавянето им е достатъчно да се избере кой проект да бъде добавен към проекта.

Проекти в Doit.im

Прозорецът на проекта показва активни и неактивни папки. Броят на неизпълнените задачи е показан вдясно. Ако кликнете върху името на папката, той ще превключи към прозореца за преглед на задачите, намиращи се в него.

контексти

Контекстът се използва за групиране на задачи в конкретни области. Можете например да създадете категория "Начална страница" и след това да маркирате новите действия с този контекст. Такава функция помага да не се загубим в голям брой случаи, да филтрираме и да разглеждаме само това, което е необходимо в момента.

Списък на контекстите Doit.im

Дневен план

Проследяването на днешните активни дела ще помогне за създаването на специален прозорец, в който да се показват активните действия, както и да се добавят нови такива. Клетката маркира изпълнените задачи и очакваното време е показано вдясно до всеки ред, но само ако са посочени конкретни часове за задачата.

План за деня Doit.im

Обобщаване на деня

В края на работния ден, в зависимост от времето, посочено в настройките, се прави обобщение. В отделен прозорец се показва списък с попълнени случаи, където можете да добавите коментар към тях или отделна свързана задача. Освен това са показани изключителни случаи и превключването между тях се извършва, като се кликне върху стрелките. В долната част на прозореца се показва изразходваното време за действие.

Обобщаване на деня в Doit.im

Събиране на заготовки

В настройките Doit.im има отделен раздел с колекция от разговори. Благодарение на тях създаването на необходимата задача се извършва бързо, ако например се повтаря няколко пъти през цялата седмица. В таблицата има малък набор от действия, но можете самостоятелно да ги редактирате, добавяте и изтривате. А чрез раздела "Вх. Поща" можете бързо да добавяте задачи от тази таблица в списъка със задачи.

Добавяне на бланки към Doit.im

достойнство

  • Прост и удобен интерфейс;
  • Наличие на филтри за сортиране и работа;
  • Автоматично обобщение на деня;
  • Възможност за работа с няколко потребители на един компютър.

недостатъци

  • Липсата на руски език;
  • Програмата се разпространява срещу заплащане;
  • Липса на визуални настройки на списъка със задачи.

Програмата Doit.im ще се погрижи за всеки потребител, независимо от мястото и статута му. Предлага се планиране на всичко от обикновените домашни домакинства до бизнес срещи. В тази статия разгледахме подробно този софтуер, запознахме се с неговата функционалност, описахме предимствата и недостатъците.

Изтеглете пробна версия Doit.im

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт