Наскоро придобит смартфон или таблет на Android изглежда така, както го е създал производителят, не само външно, но и вътрешно, на нивото на операционната система. Така че, потребителят винаги е посрещнат от стандартен (корпоративен) стартер, а с него и предварително инсталирани тапети, изборът на които първоначално е много ограничен. Можете да разширите обхвата на последното, като инсталирате приложение от трета страна, което добавя своя собствена, често много обширна колекция от фонови изображения към библиотеката на мобилно устройство. Само около шест такива решения ще бъдат обсъдени в нашата статия днес.

Вижте също: Стартиращи устройства за Android

Тапети за Google

Корпоративно приложение от Добри корпорации който вече е инсталиран на много Android смартфони , В зависимост от производителя на устройството и версията на операционната система, наборът от фонови изображения, включени в неговия състав, може да се различава, но те винаги са групирани по тематични категории. Те включват пейзажи, текстури, живот, снимки на Земята, изкуство, градове, геометрични форми, плътни цветове, морски пейзажи, както и живи тапети (не винаги на разположение).

Google Тапети - приложение за смартфон и таблет с Android

Трябва да се отбележи, че тапетът на Google не само осигурява удобен начин за използване на изображения, интегрирани в него като фон за основния екран и / или заключване на екрана, но и ви позволява директно да влизате в графичните файлове на устройството от неговия интерфейс, както и с тапети от други подобни уебсайтове. приложения.

Изтеглете от Google Play Market Wallpapers Google - приложение за смартфон и таблет с Android

Изтеглете приложението Google Тапети от Google Play Магазин

Chrooma живи тапети

Най-простото приложение с пакет от живи тапети, изработени в минималистичен стил, съответстващи на първоначално установените Google канони на Material Design. Този набор от фонови изображения със сигурност ще заинтересуват потребителите, които обичат изненадите - в него няма ясен избор. Графичното съдържание в Chrooma се генерира автоматично, т.е. при всяко ново стартиране (или блокиране / отключване на устройството) виждате напълно нов жив тапет, направен в същия стил, но различаващи се по вида на елементите, тяхното позициониране и цветова гама.

Chrooma Live Wallpapers - приложение за смартфон и таблет с Android

Позовавайки се на настройките на приложението, можете да определите дали фонът ще бъде добавен - на основния или заключен екран. Както вече споменахме, в главния прозорец не можете да избирате (прелиствате, преглеждате) изображения, но в параметрите можете да дефинирате тяхната форма и цвят, анимация и нейната скорост, добавяте ефекти. За съжаление, този раздел не е русифициран, така че представените опции ще трябва да бъдат разглеждани самостоятелно.

Изтеглете от Google Play Market Chrooma Live Wallpapers - приложение за смартфон и таблет с Android

Изтеглете приложението Chrooma Live Wallpapers от Google Play Store.

Тапети за пиксели

Приложение, което със сигурност ще заинтересува любителите на пикселовото изкуство. Той съдържа само три фонови изображения, но това са наистина красиви и добре разработени живи тапети, изработени в общия стил. Всъщност, ако желаете, в главния прозорец на Pixelscapes можете да „направите“ тези анимации да се следват.

Pixelscapes Wallpapers - приложение за смартфон и таблет с Android

Но в настройките можете да определите скоростта на движение на картината и поотделно за всяка от трите, посочете колко бързо или бавно ще се превърта при превъртане през екраните. Освен това е възможно да върнете настройките към настройките по подразбиране, както и да скриете иконата на приложението от общото меню.

Изтеглете от Google Play Market Pixelscapes Wallpapers - приложение за смартфон и таблет с Android

Изтеглете приложението Pixelscapes Wallpapers от Google Play Магазин

Градски стени

Това приложение е огромна библиотека от напълно разнообразни тапети за всеки ден, и дори за един час. На главната му страница можете да видите най-доброто фоново изображение на деня, както и други снимки, избрани от кураторите. Има отделен раздел с тематични категории, всяка от които съдържа различен (от малък до голям) брой фонове. Можете да добавите любимите си към любимите си, така че да не забравите да ги върнете по-късно. Ако не знаете какво да поставите на екрана на вашето мобилно устройство, можете да се обърнете към "тюрлюп" - DopeWalls - в момента се състои от повече от 160 групи, всяка от които има над 50 тапети.

Градски стени - приложение за смартфон и таблет с Android

Налице е в градските стени и раздела с произволен набор от изображения (най-малко, така че те се наричат ​​- Random). Има и уникална селекция за смартфони с Amoled-екран, който представя 50 фона с богат черен цвят, така че можете не само да се откроявате, но и да спестите батерията. Всъщност, от всички приложения, разглеждани в тази статия, това е, което може безопасно да се нарече крайното решение "всичко в едно".

Изтеглете от Google Play Market Urban Walls - приложение за смартфон и таблет с Android

Изтеглете приложението Urban Walls от Google Play Магазин

Фонове - тапети

Друг много оригинален набор от тапети за всички поводи, които, за разлика от тези, разгледани по-горе, са представени не само в безплатната, но и в платената, про-версия. Вярно е, че предвид изобилието от свободно достъпни фонови изображения, едва ли ще платите. Както в Urban Walls, така и продукт от Google, представеното тук съдържание е групирано в категории, които се определят от стила или темата на тапета. Ако желаете, можете да зададете произволно изображение на главния и / или заключен екран, като допълнително активирате автоматичната му промяна на друга след определен период от време.

Фонове - Тапети - приложение за смартфон и таблет с Android

В главното меню на Backdrops можете да видите списъка с изтегляния (да, първо трябва да изтеглите графичните файлове в паметта на устройството), да се запознаете с популярните маркери, да видите списъка с наличните категории и да отидете на някой от тях. В раздела за настройки можете да активирате или деактивирате известия за тапета на избрания от общността потребителски ден (приложението има такива), да промените темата и да конфигурирате настройките за синхронизиране и записване. Само последните две опции и придружаващите ги, както и премиум изображенията, са възможностите, за които разработчиците искат пари.

Изтеглете от Google Play Market Backdrops - Тапети - приложение за смартфон и таблет с Android

Изтеглете приложението Backdrops - Wallpapers от Google Play Market

Минималистични тапети

Името на този продукт говори само за себе си - съдържа тапети в минималистичен стил, но въпреки това те са напълно различни тематично. На главната страница на Minimalist можете да видите последните 100 фона и са много оригинални тук. Разбира се, има отделен раздел с категории, всяка от които съдържа доста изображения. Почти всеки потребител със сигурност ще намери тук нещо интересно за себе си и това няма да бъде само една снимка, а „запас“ от тях за дълго време.

Минималистични тапети - приложение за смартфон и таблет с Android

За съжаление приложението има реклама, може дори да изглежда, че е твърде много. Можете да се примирите с такова шоу, но където най-доброто решение би било да се отървете от него веднъж завинаги, да оцените работата на разработчиците и да им донесе доста пари, особено ако харесвате минимализма. Всъщност този жанр определя потребителската аудитория на този сет - той далеч не е за всички, но ако сте фен на такива образи, просто няма да намерите други стилистично близки, подобни решения.

Изтеглете от Google Play Market Minimalist Wallpapers - приложение за смартфон и таблет с Android

Изтеглете приложението Minimalist Wallpapers от Google Play Store

Zedge

Завършва днешната ни селекция на приложението, в което ще намерите не само огромен набор от разнообразни тапети, но и обширна библиотека от мелодии за вашето мобилно устройство. Но това е уникално не само за това, но и за възможността за инсталиране на видеокасети като фон. Визуално изглежда много по-добре и по-приятно от живите тапети, но вероятно ще трябва да се сбогувате с част от таксата за закъснение. От всички разгледани по-горе решения, само това може да се нарече „в тенденция” - това не е просто пакет от неутрални фонови изображения на различни теми, много от които са от голямо значение. Например, има току-що публикувани корици от нови музикални албуми, изображения от видео игри, филми и телевизионни предавания.

ZEDGE - приложение за смартфон и таблет с Android

ZEDGE, подобно на Backdrops, предлага достъп до премиум функциите на неговото създаване за малка такса. Но ако сте готови да се примирите с рекламата, а диапазонът на съдържание по подразбиране ви подхожда повече, можете да се ограничите до безплатната версия. Приложението има само три раздела - препоръчва се, категории и премия. Всъщност първите две, както и допълнителните функции в менюто, ще са достатъчни за повечето Android потребители.

Изтеглете от Google Play Market ZEDGE - приложение за смартфон и таблет с Android

Изтеглете приложението ZEDGE от Google Play Магазин

Вижте също: Live Wallpaper за Android

На тази статия се стига до логично заключение. Разгледахме шест напълно различни приложения с тапети, благодарение на които вашето мобилно устройство на Android ще изглежда оригинално и просто по различен начин всеки ден (и дори по-често). От вас зависи да решите кои от комплектите, които предлагаме, да направят вашия избор. От наша страна бихме искали да споменем ZEDGE и Urban Walls, тъй като това са наистина ултиматумни решения, в които има почти безкраен брой фонови изображения за всеки вкус и цвят. Фонът е по-малък от този чифт, но не прекалено много. По-тясно ориентирани, проектирани с минималистичен дизайн, Pixelscapes и Chrooma със сигурност ще намерят своя собствена, най-вероятно, значителна аудитория.