Стартери (стартери) сред потребителите и разработчиците на Android се наричат ​​черупки, които включват настолни компютри, менюта за приложения и в някои случаи също заключващ екран. Всеки популярен производител използва свой собствен корпус, но взискателният потребител може по всяко време да използва друго решение.

CM Launcher 3D 5.0

Популярна черупка от китайския разработчик Cheetah Mobile. Основната характеристика е широките възможности за персонализиране. В приложението има много вградени тапети и теми, които ви позволяват да промените радикално външния вид както на стартера, така и на неговите компоненти.
Вариации на екстериора CM Launcher 3D 5.0
Освен това можете директно от приложението да създадете свои персонализирани елементи. Сред другите важни функции са повишените нива на сигурност (скриване на приложения, защита срещу кражба), интелигентни папки (автоматично сортиране на програми по категория) и вградени инструменти (калкулатор, фенерче и др.). Приложението е безплатно, като неговите теми, но има и реклама. Недостатъците могат да бъдат приписани на спирачките - не на най-новите или на нискоенергийни устройства, които приложението е забележимо.

Изтеглете CM Launcher 3D 5.0

ZenUI стартер

Софтуерната обвивка от фърмуера на устройствата на Asus, достъпна за други смартфони и таблети. Тя се различава по отношение на скоростта и гладкото функциониране, възможностите за персонализиране (до регулиране на размера на шрифта), малкия размер и богатството от настройки.
Настолни и приложни менюта ZenUI Launcher
Приложението поддържа управлението на жестове - прекарайте пръст надолу през бутона за достъп в менюто на приложението, за да отворите бързо търсене и да прескочите бързо настройките. Подобно на много други стартери, ZenUI също има способността интелигентно да сортира, скрива и заключва приложения. По никакъв начин в приложението няма реклами, както и такси базирани функции за отключване, така че единственият недостатък е ограничаването на функции в зависимост от версията на Android.

Изтегляне на ZenUI Launcher

Стартиране на Yandex

Руският IT гигант Yandex пусна също така продукт за нишата на черупки, който се конкурира с решения от Google. Стартовият уред на Yandex изглежда много приятно, което заедно със своята скорост го прави едно от най-удобните приложения на този клас.
Категории и приложения в стартовия панел на Yandex
Налице е и управление на жестовете - например, като се извика списъкът на приложенията с натискане нагоре от долната част на главния екран. От функциите на функционалните, ние отбелязваме интеграцията с много други услуги на компанията, настройките за персонализация, вградените джаджи, както и възможността автоматично да сортирате приложения по категория. Между другото, всяка категория може да се показва на работния плот в една папка като едно кликване. Няма много недостатъци, но те могат да изглеждат значими за някого: на първо място, има реклама (под формата на директни реклами от Yandex в приспособлението за търсене), и второ, потребителите от Украйна могат да изпитат проблеми с интернет услугите.

Изтегляне на стартиране на Yandex

Smart Launcher

Черупката, известна с минимализма си, интересен подход към изпълнението на списъка с приложения и настолни компютри, както и обширни възможности за персонализиране. Основното предимство на Smart Launcher е ниската консумация на ресурси - дори при устройства с едноядрени процесори и 512 MB RAM, почти без спирачки.
Категории за настолни компютри и приложения Smart Launcher
Десктопът всъщност е един - началния екран и до 3 раздела с джаджи. Начален екран е панел с преки пътища за достъп до най-популярните приложения (звънене, камера, контакти), проектирани под формата на решетка или цвете. Броят и видът на етикетите са конфигурируеми. Появата на приложението се променя с помощта на теми, някои я превръщат в непризнато. Списъкът с приложения изглежда като списък с категории, които могат да бъдат премахнати или добавени (категориите им също се поддържат). Този стартов пакет също така поддържа плъгини (например известия върху икони или алтернативен екран за заключване). Недостатъците са ограничения на безплатната версия.

Изтегляне на Smart Launcher

Нова стартираща машина

Без съмнение най-персонализираният стартер, който ви позволява да направите интерфейса на работния плот като копие на други операционни системи и да създадете нещо съвсем различно. Като се има предвид скоростта и голямата функционалност, черупката от TeslaCoil Software е един от най-популярните в света.
Външен вид на елементи в Nova Launcher
В Nova Launcher можете да конфигурирате почти всичко, като започнете от мрежата на работния плот и завършите с изпълнението на списъка с приложения. Разбира се, поддържана от набор от икони, теми и живи тапети. В Prime-версия има усъвършенстван контрол на жестовете - например заместител на технологията 3D Touch, която е Svayp от иконата, върху която можете да настроите различни действия. Освен това има възможност за скриване на приложения, както и функцията за настройки на резервно копие. Недостатъци: голям обем и ограничения в безплатната версия.

Изтегляне на новата стартираща машина

Apex Launcher

Друга черупка, която е подходяща за феновете да персонализират всичко и всичко. В Apex Launcher можете също така драстично да промените вида на работния плот и менюто на приложението. В допълнение, той използва собствена тема и икона на двигателя, което ви позволява да направите още повече промени.
Работно пространство и настройки за Apex Launcher
Разработчиците обърнаха голямо внимание на въпросите за удобството и скоростта - контролът на черупката се извършва на интуитивно ниво и реагира на действията ви почти мигновено. В допълнение, той поддържа управлението на жестове (вярно, само на работния плот) и приспособленията в менюто за приложения. Обратната страна на това богатство се превърна в огромно количество заети, както и зависимостта от функционалността на версията на Android. Да, Apex Launcher също има платена версия с разширени функции, така че не забравяйте и този нюанс.

Изтегляне на Apex Launcher

Google Старт

Прост и ненадежден стартер от създателите на Android. Функционалността, в сравнение със съучениците, не е толкова голяма, но в приложението има и уникални чипове, които потребителят може да хареса.
Как изстрелът изглежда като начало на Google
Разбира се, тази черупка е напълно интегрирана с услугите на Google - например касетата на Google Now, която се намира в страницата на svaypu отдясно на началния екран. От тези функции ние отбелязваме и бърз достъп до често използвани приложения: те се показват преди всичко в менюто на приложението. Разбира се, можете да създадете свои собствени папки. Липсата на този стартер е само един - сега той практически не се актуализира.

Изтеглете Google Старт

ADW Launcher

Втората итерация е много популярна сред потребителите на shell, която има значителен брой настройки и функции. Например, оцветяването на елементите на интерфейса, в зависимост от преобладаващия цвят на тапета на работния плот.
Опция за работния плот и категорията в стартовия панел на ADW
Уникалната функция на този стартер е "Персонализирани приспособления" - приспособление, което създавате или използвате шаблон. Потребителите също така ще харесат възможността да импортират своите настройки за настолни компютри от други популярни черупки - списъкът им непрекъснато се разширява. Представени са и други познати функции като контрол на жестове, категории приложения и настройки на външния вид. Функционалността на приложението може да се увеличи и с помощта на няколко приставки. За съжаление, някои от тези опции не са налични в безплатната версия, а в последната има и реклама.

Изтегляне на ADW Launcher

GO Launcher EX

Черупката, която е сред десетте най-популярни в света. Той е ориентиран към възможността за персонализация - голям брой вградени и изтегляеми теми, включително икони.
Как изглежда GO Launcher EX?
В допълнение към тях, този стартер приветства и анимации - 16 от тях, само Nova Launcher. От функционалните функции се отразява вграденият мениджър на приложения, който показва подробна информация за вашите програми: обем, консумация на трафик и т.н. Изненадващо, в малък размер, разработчиците дори успяха да настанят отделно приложение за камера. Недостатъците са проблеми със скоростта (когато се използват някои елементи от прехода), наличието на реклама и платено съдържание.

Изтеглете GO Launcher EX

В действителност изборът на черупки не се ограничава до описаните по-горе - списъкът може да продължи безкрайно. С този набор, всеки потребител може да избере стартер по свой избор.