Flash Player е популярен Flash плейър чрез уеб браузъри, с който можете да гледате онлайн видео, да слушате музика и много други. Информацията, която се възпроизвежда чрез Flash Player, се изтегля и записва на компютъра, което означава, че теоретично те могат да бъдат "извадени".

Гледаните видеоклипове през Flash Player се запазват в системната папка, но не можете да ги извадите, поради размера на инсталирания кеш в браузъра ви. По-долу ще разгледаме два метода, които ще ви позволят да "изтеглите" изтегления видео Flash Player.

Метод 1: стандартни инструменти за Windows

Затова искате да запазите видеоклипа, гледан в браузъра, чрез Flash Player. Първо, трябва да премахнете ограничението за съхранение на кеша в браузъра. Така например, ако използвате браузъра Mozilla Firefox, трябва да отидете в настройките на браузъра, да отидете в раздела "Разширени" в лявата част на прозореца, да изберете раздела "Мрежа" и след това да отметнете "Деактивиране на управлението на автоматичното кеширане" размер, например 500 MB.

Къде се намира папката за изтегляне на Adobe Flash Player

Всичкият буфериран видео Flash Player ще се съхранява на компютъра в следната папка:

C: Потребители USERNAME AppData Local Temp

Имайте предвид, че тази папка е скрита от потребителя по подразбиране, така че ще трябва да конфигурирате показването на скрити папки. За да направите това, отворете менюто "Контролен панел" , задайте дисплея "Малки икони" в горния десен ъгъл и след това преминете към секцията "Опции Explorer" .

Къде се намира папката за изтегляне на Adobe Flash Player

Отворете раздела "Преглед" и отидете до самия край на списъка, където трябва да маркирате елемента "Показване на скритите файлове, папки и устройства" . Тук незабавно премахнете птицата от елемента "Скриване на разширенията от регистрирани типове файлове" . Запазете промените.

Къде се намира папката за изтегляне на Adobe Flash Player

Отидете в папката Temp и след това сортирайте файловете по размер. Най-големият файл с разширение за TMP е вашият видеозапис. Копирайте го на всяко друго място в компютъра, щракнете с десния бутон на мишката върху копието и изберете "Rename". Променете файловото разширение в AVI и след това запаметете промените.

Метод 2: Използване на инструменти на други производители

Много по-лесно е да "извадите" видеоклипа, качен от Flash Player, като използвате специализирани инструменти, например приставката за браузър Flash Video Downloader. Преди да сме разговаряли по-подробно за тази добавка, няма да се занимаваме подробно с този въпрос.

Изтеглете видео от Flash Video Downloader

Имайте предвид, че изтеглянето на файл от папката за качване, заредена с Flash Player, не може да гарантира 100% успех, така че при тази ситуация вторият метод може да се нарече много по-прост и по-ефективен.