Dr.Web е една от водещите компании, ангажирани в разработването на антивирусен софтуер. Много от тях са запознати с антивирусната програма Dr.Web, която е ефективен инструмент за защита на системата в реално време. Е, за да сканира системата за вируси, компанията въведе отделна програма Dr.Web CureIt.

Doctor Web Kureit е напълно безплатна програма за лечение, която има за цел да провери системата за вируси и след това да лекува откритите заплахи или да ги премести в карантина.

Най-подходящите антивирусни бази данни Dr.Web

Помощната програма за обработка на Dr.Web CureIt няма функция за автоматично актуализиране на антивирусната база данни, така че за последващи тестове, трябва да изтеглите инструмента от сайта на програмиста всеки път.

Фактът е, че срокът на услугата за обработка е ограничен до три дни, включително в деня на изтеглянето й, след което сканирането просто няма да работи, защото системата ще изисква изтеглянето на нова версия.

Този подход позволява да се гарантира, че потребителите имат най-актуалната версия на антивирусната програма, която ефективно ще търси вирусни заплахи.

Най-актуалните антивирусни бази данни в Dr.Web CureIt

Не се изисква инсталация

Dr.Web CureIt не изисква инсталация на компютъра, но ви позволява да започнете незабавно изпълнението, като предоставите само администраторски права.

Тази функция ви позволява да изтеглите помощната програма на USB флаш устройство и да я стартирате на заразени работни машини, които например не позволяват инсталирането на антивирусен софтуер на компютъра.

Не е в конфликт с други антивируси

Тази помощна програма е насочена не само към споделянето с антивирусния Dr.Web CureIt, но и към антивирусни програми на други доставчици.

Изберете обекти, които да сканирате

По подразбиране цялата операционна система се сканира за вируси, но ако трябва да ограничите сканирането до избрани папки и дялове, тази функция ще ви бъде предоставена.

Изберете обекти, които да сканирате

Активирайте звуковите известия

По подразбиране тази опция е деактивирана, но ако е необходимо, програмата може да ви известява със звук за откритите заплахи и завършването на сканирането.

Активирайте звуковите известия

Автоматично изключване на компютъра след приключване на сканирането

Сканирането на системата може да отнеме доста време и ако нямате възможност да седите пред екрана и да изчакате завършването на сканирането, трябва само да настроите компютъра да се изключи автоматично, след като приключи проверката и лечението, след което можете спокойно да преминете към вашия бизнес.

Автоматично изключване на компютъра след завършване на сканирането в Dr.Web CureIt

Автоматично премахване на откритите заплахи

Тази функция трябва да е активирана, ако сте активирали автоматичното изключване на компютъра след приключване на сканирането.

Автоматично премахване на откритите заплахи в Dr.Web CureIt

Присвояване на действия към открити заплахи

Отделен раздел в настройките ще ви позволи да конфигурирате действията на помощната програма във връзка с заплахите след приключване на сканирането.

Задайте действия за открити заплахи в Dr.Web CureIt

Така че, по подразбиране, третирането на заплахи е в основен приоритет и ако този процес не успее, вирусите ще бъдат поставени под карантина.

Персонализиране на дисплея на отчета

По подразбиране програмата ви предоставя най-важната информация за откритите заплахи. Ако е необходимо, докладът може да бъде разширен, като предоставя по-подробна информация за заплахите и действията, предприети от предприятието.

Конфигуриране на дисплея на отчетите в Dr.Web CureIt

Предимства:

1. Прост и достъпен интерфейс с поддръжка на руския език;

2. Редовни актуализации на уебсайта на програмиста, за да поддържат уместност;

3. Не изисква инсталиране на компютър;

4. Не противоречи на антивирусни програми от други разработчици;

5. Осигурява висококачествено сканиране с последващо премахване на откритите заплахи;

6. Разпределени от официалния уеб сайт на разработчика е абсолютно безплатно.

недостатъци:

1. Не актуализира автоматично антивирусната база данни. За ново сканиране ще се нуждаете от изтегляне на нов Dr.Web CureIt от сайта на програмиста.

Стана така, че Windows е уязвим за вирусна инфекция. Редовно проверявайки системата с помощта на Dr.Web CureIt, ще осигурите надеждна защита за вас и вашия компютър.

Свали Dr.Web CureIt безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт