Използвайки Интернет, потребителите всекидневно застрашават компютъра си. В края на краищата в мрежата има огромен брой вируси, които бързо се разпространяват и непрекъснато се променят. Ето защо е толкова важно да се използва надеждна антивирусна защита, която може да предотврати заразяването и да излекува съществуващите заплахи.

Един от полярните и мощни адвокати е Dr.Web Security Space. Това е изчерпателен руски антивирус. Той ефективно се бори срещу вируси, руткитове, червеи. Позволява ви да блокирате спама. Защитава компютъра от шпионски софтуер, който прониква в системата, събира лични данни, за да открадне пари от банкови карти и електронни портмонета.

Сканиране за вируси

Това е основната функция на Dr.Web Security Space. Позволява ви да сканирате компютъра си за всякакви злонамерени обекти. Сканирането може да се извърши в три режима:

 • Нормално - обектите, които са най-податливи на инфекция, се проверяват. Това е най-бързият тип проверка;
 • Пълен - този режим проверява цялата система, включително скритите файлове и папки, както и сменяеми носители;
 • Селективно - потребителят може да настрои обхвата на самото сканиране.
 • В допълнение, сканирането може да се стартира с помощта на командния ред (за напреднали потребители).

  Режими на сканиране в Dr.Web Security Space

  Spider Guard

  Тази функция винаги е активна (освен ако потребителят не я е деактивирал). Предоставя надеждна защита на компютъра ви в реално време. Това е много полезно за вируси, които показват своята активност известно време след заразяването. SpIDer Guard моментално изчислява заплахата и я блокира.

  Функцията Spider Guard в Dr.Web Security Space

  SpIDer Mail

  Компонентът ви позволява да сканирате обекти, които се съдържат в имейл съобщенията. Ако SpIDer Mail открие наличие на злонамерени файлове по време на операцията, потребителят ще бъде уведомен за това.

  Функцията SpIDer Mail в Dr.Web Security Space

  SpIDer Gate

  Този елемент за сигурност на интернет блокира ефективно преходите чрез злонамерени връзки. Когато се опитвате да отидете на такъв сайт, потребителят ще бъде уведомен, че входът на тази страница не е възможен, тъй като съдържа заплахи. Това важи и за имейли, съдържащи опасни връзки.

  Функция SpIDer Gate в пространството за защита на Dr.Web

  защитна стена

  Следи за всички програми, изпълнявани на компютъра. Ако тази функция е активирана, потребителят трябва да потвърди стартирането на програма всеки път. Не е много удобно, но много ефективно от съображения за сигурност, тъй като много злонамерени програми се изпълняват независимо, без намесата на потребителя.

  Друг компонент, който следи дейността в мрежата. Блокира всички опити за влизане в компютъра за заразяване или кражба на лична информация.

  Функция SpIDer Gate в пространството за защита на Dr.Web

  Превантивна защита

  Този компонент ви позволява да защитите компютъра си от така наречените експлойти. Това са вируси, които се разпространяват в най-уязвимите места. Например Internet Explorer , Firefox, Adobe Rider и др.

  Превантивна защита в програмата Dr.Web Security Space

  Родителски контрол

  Много удобна функция, която ви позволява да планирате компютърната работа на детето си. С помощта на родителския контрол можете да настроите черно-бял списък от сайтове в интернет, да ограничите работата на компютъра навреме и също така да забраните работата с отделни папки.

  Родителски контрол в Dr.Web Security Space

  актуализация

  Актуализирането в програмата Dr.Web Security Space се извършва автоматично на всеки 3 часа. Ако е необходимо, може да се направи ръчно, например, ако няма интернет.

  Актуализиране в Dr.Web Security Space

  изключения

  Ако компютърът има файлове и папки, чиято сигурност е сигурна, те лесно могат да бъдат добавени към списъка с изключения. Това ще намали времето за проверка на компютъра, но сигурността може да бъде компрометирана.

  Изключения в Dr.Web Security Space

  достойнство

  • Наличие на пробен период с всички функции;
  • Руски език;
  • Лесен за ползване интерфейс;
  • многофункционалност;
  • Надеждна защита.

  недостатъци

 • Липсващ график за задачи.
 • Изтеглете пробна версия на Dr.Web Security Space

  Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт