Конзолата за игри на емулатори са програми, които използват за копиране на функциите на едно устройство в друго. Те са разделени на две групи, всяка от които предоставя на потребителите специфичен набор от функции. Опростеният софтуер изпълнява само стартирането на игра, но комбинираните програми имат по-големи възможности, например запазването на напредъка.

Dendy емулатори на Windows

Благодарение на използването на емулатори, можете отново да се потопите в света на старите класики, просто да изтеглите имиджа на играта от надежден източник. В тази статия ще разгледаме няколко подобни програми, които емулират конзолата Dendy, известна на много от тях (Nintendo Entertainment System).

Jnes

Първият в нашия списък е програмата Jnes. Това е страхотно за стартиране на NES видеоигри. Перфектно предаван звук, а картината е почти идентична с оригинала. Има настройки за аудио и контрол. Jnes работи правилно с различни контролери, само трябва предварително да зададете необходимите параметри. Не мога да се радвам на руския език на интерфейса.

Емулатор на Дънси Дженсън

Освен това Jnes ви позволява да запазите и заредите геймплея. Това се прави с помощта на определени бутони в изскачащото меню или чрез използване на горещи клавиши. Програмата практически не зарежда компютъра, не заема много място и е много лесно да се учи. Това е идеално за стартиране на стари игри на Денди.

Изтеглете Jnes

Nestopia

Нестопията подкрепя много различни формати на ромите, включително НЕК, от която се нуждаем. С този емулатор можете отново да се потопите в света на Супер Марио, легендите за Зелда и Контра. Програмата ви позволява да персонализирате графиките, да добавяте или изваждате яркост и контраст, задайте едно от наличните резолюции на екрана. Подобрените графики се изпълняват чрез вградени филтри.

Nestopia dandy емулатор

Има функция за създаване на екранни снимки, които записват видео от екрана със звук. Освен това можете да запазите и заредете напредъка и дори да въведете кодове за измама. Изпълнихте играта в мрежата, но за тази цел трябва да използвате мрежата Kaillera. Nestopia е достъпна за изтегляне на официалния сайт.

Изтегляне Нестопия

VirtuaNES

След това обмислете прост, но многофункционален емулатор на Nintendo Entertainment System. Тя е съвместима с много различни игри, има гъвкава система за настройка на звука и изображението. Разбира се, има функция за спасяване на напредъка и има възможност за запис на процеса на игра, като направите свой собствен клип. VirtuaNES все още се поддържа от разработчиците, а на официалния сайт има дори пукнатина.

Емулатор Dandy VirtuaNES

Отделно внимание заслужава коригиране на управлението. Има много различни контролери, за всеки от които създавате няколко отделни профила с индивидуални настройки за всеки ключ. Освен това има голям списък от персонализирани клавишни комбинации.

Естетив емулатор на настройките NES

Изтеглете VirtuaNES

UberNES

Накрая оставихме най-яркия представител на емулаторите на Dandy. UberNES не само може да стартира стари NES игри, но и предоставя на потребителите много други функции и инструменти. Например има вграден филмов редактор с онлайн галерия. Тук можете да добавите свои собствени клипове, да изтеглите и да прегледате съществуващите.

Играч на клипове в UberNES

Има пълен списък на всички поддържани игри с кратко описание, информация за касетата и таблица с всички кодове за измама. Стартирането на приложението от този списък е налице само ако файлът вече съществува във вашата библиотека. Той се създава по време на първото изпълнение на емулатора, а след това чрез меню "База данни" можете да създадете неограничен брой библиотеки с различни игри.

Каталогът на игрите в UberNES

Отделно внимание заслужава добре внедрена рейтингова система. Така че играчите могат да се конкурират помежду си почти във всяка игра, в която са отбелязани точки. Просто записвате резултата и го зареждате в електронна електронна таблица, където вече има водещи играчи. Можете да създадете потребителския си профил и да видите профили на други играчи. Просто въведете данните си за вход и парола, след което се отваря прозорец с формуляри за допълнителна информация за плейъра, който ще бъде видим за всички играчи.

Онлайн рейтинг за UberNES

Подобно на всички предишни представители, UberNES подкрепя запазването на напредъка, но има ограничение от сто слота. Можете да използвате измама кодове, но само ако няма да качите резултата в класацията. Ако се опитате да заобиколите системата за защита срещу измама кодове в онлайн играта, в случай на откриване вашите резултати ще бъдат премахнати от рейтинговата таблица.

Изтегляне на UberNES

В тази статия не разгледахме всички представители на емулаторите Dendy, но определихме само най-добрите и уникални. По-голямата част от този софтуер предоставя на потребителите същите функции и най-често те ви позволяват само да пускате игри. Казахме ви за програми, които наистина заслужават вашето внимание.