Сред P2P мрежите, достойна алтернатива на протокола BitTorrent е протоколът eDonkey2000 (ed2k). Тази мрежа има милиони потребители. Повечето от тях използват безплатната програма eMule за прехвърляне на файлове, което е абсолютен лидер в този сегмент, надминавайки дори официалния клиент.

Споделяне на файлове

Основната функция на eMule е обменът на файлове между потребителите. Тя поддържа възможността за изтегляне и прехвърляне на файлове не само в мрежата eDonkey2000, но и в протокола Kad.

Прехвърляне на файлове в програмата eMule

Разработчиците на програмата постоянно го подобряват. Понастоящем eMule внедрява технология за проверка на повредени или умишлено повредени файлове, изобилието от които в момента оказва неблагоприятно влияние върху производителността на мрежата. Такива файлове с дефект просто не се допускат за обмен. Съществува и заключване на взаимодействието с приложенията в мрежата eDonkey2000, които използват безскрупулни подходи към баланса на обема на дадено и получено съдържание от потребителите.

Настройки в eMule

Самата програма eMule ограничава възможностите на тези потребители, които изтеглят само съдържание, но не дават нищо в замяна.

Освен това, когато изтегляте видео файлове, има възможност да ги прегледате.

търсене

Приложението има удобно търсене както в мрежата eDonkey2000, така и в мрежата Kad. Тя може да бъде произведена не само като се вземе предвид името на съдържанието, но и размерът на файла, наличността и др. В случай на търсене на музика, също са налице критерии като "албум" и "изпълнител".

Търсене в eMule

общуване

В eMule потребителите на мрежата дори могат да комуникират. За тези цели приложението има свой IRC клиент. За лесна комуникация в него можете да персонализирате шрифта, както и да използвате усмивки.

IRC клиент в програмата eMule

статистика

Програмата eMule предоставя обширна статистика за получените и разпространените файлове. Статистическата информация е представена по-специално в графична форма.

Статистика в програмата eMule

предимства:

  1. Висока надеждност;
  2. Наличие на интерфейса на руски език;
  3. Липса на реклама;
  4. Напълно безплатно;
  5. Универсалност.

недостатъци:

  1. Ниска скорост на обмен на съдържание, в сравнение с клиентите на торента;
  2. Работи само с операционната система Windows.

Програмата eMule е безспорен лидер сред приложенията, които служат като инструмент за прехвърляне на файлове между потребителите на ed2k и Kad мрежите. Популярността на това приложение е спечелена благодарение на висока надеждност и постоянно развитие.

Свали eMule безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт