Въпреки популярността на стрийминг услугите, които предоставят възможност за слушане на всяка музика онлайн, много потребители все още предпочитат да съхраняват аудио файлове локално: на компютър, телефон или плейър. Подобно на всяка мултимедия, такова съдържание може да има съвсем различни формати и затова често може да срещнете нуждата от конвертиране. Можете да промените разширението на звука с помощта на специална програма за конвертор и ще ви разкажем за един от тях днес.

Основният прозорец на програмата MediaHuman Audio Converter

MediaHuman Audio Converter е лесен за използване аудио файл конвертор, който поддържа всички общи формати и е напълно безплатно. В допълнение към директното конвертиране на данни, този софтуер предоставя редица други допълнителни функции. Помислете за всички по-подробно.

Конвертиране на аудио файлове

Основната, но далеч от единствената функция на програмата, която обмисляме, е конвертирането на аудио от един формат в друг. Сред поддържаните са загубени - MP3, M4A, AAC, AIF, WMA, OGG и без загуби - WAV, FLAC и Apple Lossless. Оригиналното разширение на файла автоматично се открива и изходът се избира в лентата с инструменти или в настройките. Освен това можете да зададете предпочитания формат по подразбиране.

Файлове за конвертиране в програмата MediaHuman Audio Converter

Прекъсване на CUE изображенията в песни

Lossless Audio, независимо дали е FLAC или еквивалентна на Apple, често се разпространява в CUE изображения, тъй като много програми дигитализират записи или компактдискове с музика точно по този начин. Този формат осигурява най-висококачествено аудио, но неговият недостатък е, че всички песни се "събират" в един дълъг файл, изключвайки възможността за превключване. Можете да го разделите на отделни аудио записи, като използвате MediaHuman Audio Converter. Програмата автоматично открива CUE изображения и показва колко песни ще бъдат разделени. Остава само за потребителя да избере предпочитания формат за експортиране и да започне преобразуването.

Разделяне на CUE изображения в MediaHuman Audio Converter

Работете с iTunes

Собствениците на технологията на Apple, както и тези, които използват качи да слушате музика или като средство за достъп до услугата Apple Music , можете да използвате MediaHuman Audio Converter, за да конвертирате плейлисти, албуми или отделни песни от библиотеката си. За тези цели е осигурен отделен бутон на контролния панел. Кликването върху него стартира AiTyuns и се синхронизира с него.

Добавяне на файлове от библиотеката ви в iTunes към MediaHuman Audio Converter

Възможно е и обратното - да се добавят песни и / или албуми, плейлисти, преобразувани чрез конвертор в библиотеката на iTunes. Това се прави в секцията за настройки и е логично съвместима само с продуктовите формати на Apple.

Добавяне на конвертируеми аудио файлове в библиотеката на iTunes от MediaHuman Audio Converter

Процедури с партиди и многонишкови обработки

MediaHuman Audio Converter има възможност да конвертира файловете на партида. Това означава, че можете да добавите няколко песни наведнъж, да зададете общи параметри и да започнете конвертиране. В допълнение, самата процедура се изпълнява в режим с няколко вида - няколко файла се обработват едновременно, което значително ускорява конвертирането на албуми, плейлисти и големи плейлисти.

Аудио конвертиране с много нишки в MediaHuman Audio Converter

Запазване на структурата на директорията

Ако конвертируемите аудио файлове се намират в основната директория на Windows (раздел "Музика" на системния диск), програмата може да запази оригиналната структура на папките. В много случаи това е много удобно, например, когато цифровизираното копие на компакт диск или цяла дискография на художник ", всеки албум на който е в отделен каталог," лежи "на диска C. Ако активирате тази функция в настройките, местоположението на папките с преобразуваните аудио записи ще бъде същото като преди процедурата.

Запазване на първоначалната структура на папките след преобразуване в програмата MediaHuman Audio Converter

Търсете и добавете обложки

Не всички аудиофайлове съдържат пълен набор от метаданни - името на изпълнителя, името на песента, албум, годината на пускане и, най-вече, корицата. При условие, че аудио файлът е надарен с id3 тагове поне частично, MediaHuman Audio Converter може да намери и "издърпа" изображения от такива популярни уеб услуги като Discogs и Last.FM. За по-голяма ефективност можете да активирате настройките и да търсите Google Изображения. По този начин, ако пистата, добавена към програмата, е само "гола" файл, тогава след преобразуването й, с висока степен на вероятност, тя ще получи официално покритие. Малко, но много приятно и полезно, особено за тези, които са свикнали да поддържат реда в своята медийна библиотека, включително визуалната.

Автоматично търсене и добавяне на корица в програмата MediaHuman Audio Converter

Разширени настройки

Случайно вече споменахме много от програмните настройки в хода на прегледа, но ги разгледаме по-подробно. В "Настройки", до които можете да получите достъп чрез натискане на съответния бутон на контролния панел, можете да промените и / или да определите следните параметри:

 • Език на интерфейса;
 • Опцията за създаване на името на аудиофайла;
 • Действие след преобразуване (нищо или излизане от програмата);
 • Автоматизиране на някои операции (например, разделяне на CUE, стартиране на реализация, поведение с изходни файлове в края на процеса);
 • Активиране или деактивиране на известията;
 • Общи настройки в MediaHuman Audio Converter

 • Изберете формата на реализация и окончателното качество на аудио файловете;
 • Пътят, по който да се запази по подразбиране или да се присвои експортирането в папката с изходните файлове;
 • Добавете конвертируеми файлове в библиотеката на iTunes (ако се поддържа форматът) и дори изберете конкретен плейлист за тях;
 • Активиране или деактивиране на запазването на оригиналната структура на папките.

Изходни настройки в MediaHuman Audio Converter

достойнство

 • Безплатно разпространение;
 • Русифициран интерфейс;
 • Поддръжка на текущи аудио формати;
 • Способността да се конвертират файлове на партида;
 • Наличие на допълнителни функции.

недостатъци

 • Липса на вграден плейър.

MediaHuman Audio Converter е отличен аудио файл с конвертор, надарен с всички необходими инструменти за решаване на този проблем. Програмата, както вече споменахме, поддържа всички общи аудио формати и тясното интегриране с популярни уеб услуги е много добър бонус към основната функционалност. Освен това, благодарение на безплатния модел за разпространение и интерфейса на руски език, всеки потребител може да го научи и използва.

Свали MediaHuman Audio Converter безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт