Потребителите, които наблюдават състоянието на своя компютър и знаят какво се състои от него, често използват програми за диагностициране на компютърни системи. Това не означава, че такива програми са необходими само за напреднали компютърни майстори. С помощта на програмата Everest дори и начинаещ потребител може да получи цялата необходима информация за компютъра.

В този преглед ще бъдат разгледани основните функции на Everest.

Прочетете още: Аналози Everest за компютърна диагностика

Програмното меню е подредено под формата на каталог, чиито секции обхващат всички данни за компютъра на потребителя.

компютър

Това е секцията, която е свързана с всички останали. Той показва обобщена информация за инсталирания хардуер, операционната система, параметрите на захранването и температурата на процесора.

В този раздел можете бързо да разберете количеството свободно дисково пространство, IP адреса, размера на RAM, марката на процесора и видеокартата. Такава пълна характеристика на компютъра е винаги под ръка, която не може да бъде постигната чрез стандартните инструменти на Windows.

Компютърно табло в Еверест

Операционна система

Everest ви позволява да видите настройките на OS като версията, инсталирания сервизен пакет, езика, серийния номер и друга информация. Съществува и списък на работещите процеси. В раздела "Работно време" можете да намерите статистически данни за продължителността на текущата сесия и общото време на работа.

Раздел за операционната система в Everest

устройства

Всички физически компоненти на компютъра, както и принтери, модеми, пристанища, адаптери са изброени.

Раздел за устройства в Everest

Програмите

В списъка можете да намерите всички програми, инсталирани на компютъра. В отделна група - програмите, които се изпълняват, когато включите компютъра. В отделен раздел можете да видите лицензите за програмите.

Програмният раздел в "Еверест"

Сред другите полезни функции ще споменаваме показването на информация за папките на операционната система, параметрите на антивирусната и защитната стена.

тестване

Тази функция не само показва информация за системата, но и показва поведението си в текущото време. В раздела "Test" можете да изчислите скоростта на процесора по различни параметри в сравнителната таблица на различните процесори.

Тестване на паметта в "Еверест"

Потребителят може също да тества стабилността на системата. Програмата показва температурата и охлаждането на процесора в резултат на ефекта от тестовите натоварвания.

Тестване на стабилността в Еверест

Забележка. Програмата "Еверест" все пак е популярна, но не я търси в интернет за това име. Действителното име на програмата е AIDA 64.

Предимства на Еверест

- Рускоезичен интерфейс

- Безплатно разпространение на програмата

- Удобен и логически указател на устройствата

- Възможност за получаване на информация за компютъра в един раздел

- Програмата ви позволява да се придвижвате до системните папки директно от вашия прозорец

- Функцията за тестване на вашия компютър за устойчивост на стрес

- Възможност за проверка на текущата работа на компютърната памет

Недостатъци на Еверест

- Невъзможно е да присвоите програми на автор

Изтегляне на Еверест

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт