Преглеждането на информация за компютъра, диагностиката и тестването му са важни процедури за тези потребители, които следят състоянието на компютъра си. За тази цел са осигурени специални програми, сред които най-популярен е "Еверест". В тази статия ще разгледаме различни софтуерни решения, които събират информация за компютър.

Еверест

Изтегляне на Еверест

Как да използвате Everest 3

Everest, който след актуализирането му е по-известен като AIDA 64, се използва най-често за диагностика и е референтна програма в неговата ниша. В допълнение към преглеждането на абсолютно цялата информация за вашия компютър, започвайки с хардуер и завършваща със серийния номер на операционната система, потребителят може да тества паметта и стабилността си при екстремни натоварвания. Програмата за популярност добавя руски интерфейс и безплатно разпространение.

Прочетете повече в статията: Как да използвате Everest.

CPU-Z

CPU-Z

Това е безплатна мини-програма, която показва параметрите на процесора, RAM, видео картата и дънната платка. За разлика от Еверест, тази програма не позволява тестване.

PC Wizard

PC-магьосник

С това малко приложение с приятелски руски интерфейс потребителят може да получи пълна информация за "пълнене" на компютъра си. Освен това програмата показва подробна информация за операционната система - услуги, модули, системни файлове, библиотеки.

Помощникът за PC предоставя обширни възможности за тестване. Програмата диагностицира скоростта на операционната система, процесора, RAM, твърдия диск, Direct X и видео.

System Explorer

System Explorer

Това безплатно приложение не е директен аналог на Everest, но е много полезно и е по-добре да го използвате заедно с AIDA 64.

Системният сървър е предназначен да наблюдава и управлява процесите в системата и всъщност изпълнява функцията за управление на задачите. С него можете да сканирате файлове за злонамерен код, да затворите процеси, които забавят компютъра, да видите информация за батерията, отворени приложения, операционни драйвери и връзки.

SIW

SIW

Това приложение, като Everest, сканира цялата информация за компютъра: хардуер, инсталирани програми, данни за състоянието на интернет трафика. Програмата е изключително компактна и безплатна.

Потребителят може да види цялата интересна информация и да я запише в текстов формат.

Затова прегледахме няколко програми за PC диагностика. Препоръчваме ви да изтеглите и използвате тази програма, за да поддържате компютъра си здрав.