Не винаги обичайните програми за гледане и редактиране на изображения могат да задоволят всички потребителски заявки. За правилната обработка на висококачествени снимки са необходими допълнителни функции. Само програмата, която ги има, ще позволи на потребителя да се наслаждава на красотата на картината в най-голяма степен.

Едно такова приложение е FastPictureViewer . Благодарение на използването на хардуерно ускорение, тази програма ви позволява да показвате прекалено ясно снимките, докато работите сравнително бързо дори с големи файлове.

Съветваме ви да погледнете: други програми за разглеждане на снимки

Преглед на снимки

За разлика от повечето други съвременни програми за работа с снимки, FastPictureViewer не е приложение, богато на функции. Основната и почти единствена функция - гледане на изображения. Но благодарение на тясната специализация FastPictureViewer се справя с тази задача много по-добре от подобни софтуерни решения. За да се постигне това, в допълнение към хардуерното ускорение на видео адаптера, се използват няколко модерни технологии, включително DirectX, както и възможностите на многоядрения процесор, ако той е достъпен на компютър. Поддържа пълно управление на цветовете. Правилно работи с голям набор от монитори и камери.

Преглеждане на изображение в FastPictureViewer

Ако желаете, всяко изображение може да бъде мащабирано само с едно натискане на мишката. Също така можете да гледате цветни снимки в черно и бяло.

Мащабиране в FastPictureViewer

лупа

FastPictureViewer предлага на потребителите друг удобен инструмент за мащабиране - лупа. С него можете не само да увеличавате отделната част на екрана, но и да видите стойността на цветовия модел на района, разположен в центъра на лупа, във формат RGB.

Лупа в програмата FastPictureViewer

Информация за изображението

Една от функциите на програмата FastPictureViewer е да предоставя разширена информация за изображението. Ако желаете, можете да изведете информация като GPS информация за местоположението, XMP данни (рейтингова система), EXIF ​​и хистограма на RGB цветове.

Информация за изображенията в FastPictureViewer

плъгини

Въпреки че обхватът на програмните функции е много ограничен, те могат да бъдат значително разширени чрез свързване на различни модули. Така че, като използвате приставки, можете да свържете външен редактор на изображения, да преобразувате в друг формат, да преглеждате пълните EXIF ​​статистически данни или да шифровате снимка.

Вижте пълната EXIF ​​статистика в FastPictureViewer

Ползите от FastPictureViewer

  1. Много ясно възпроизвеждане на висококачествени снимки;
  2. Висока скорост на работа;
  3. Прост и интуитивен интерфейс;
  4. русификация;
  5. Възможност за свързване на плъгини и модули.

Недостатъци на FastPictureViewer

  1. Няма вграден фоторедактор;
  2. Поддръжка за работа само с операционна система Windows;
  3. Ограничено време за безплатно ползване на програмата.

FastPictureViewer - високо специализиран инструмент за разглеждане на снимки. На първо място, тя ще отговаря на тези потребители, които често преглеждат големи снимки или изображения с висока разделителна способност.

Изтеглете пробната версия на FastPictureViewer

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт