Устройствата на Android отдавна са престанали да бъдат просто средство за комуникация или мултимедийни машини. Всъщност те са пълноправни компютри. И, както при всеки компютър, понякога има нужда от достъп до файловата система. Днес искаме да Ви представим най-добрите програмни ръководства за Android.

ES Explorer

Един от лидерите на пазара на приложения за работа с файловата система и в същото време едно от най-старите решения. Той разполага с богата функционалност, сред които е много удобна и бърза вградена галерия.
Избор да отворите ES файл Explorer
В допълнение, това приложение поддържа гледане и операции със системни файлове, при наличие на права на root. От функциите има и персонализиран контрол на жестове, работа с няколко прозореца с табове и възможност за синхронизиране с облачните услуги или FTP сървърите. Недостатъците, може би, трябва да се считат за реклама и наличието на платена версия с разширени опции.

Изтеглете ES Explorer

Файлов мениджър ASTRO

Тя е доста проста на вид, но в същото време, функционален мениджър на файлове, който изпълнява функциите на редовен персонал в Sony телефони за дълго време. Приятният дизайн, съчетан със скорост и удобен достъп до функции, спомогна за популяризирането на този файлов мениджър.
Главно меню на ASTRO File Manager
Маркерите на приложението са сортиране на файлове по тип, мощна търсачка, както и вградената програма - "Task Manager". Приятната новина беше премахването на рекламата от най-новите версии на ASTRO - сега нямаше досадни изскачащи прозорци. От недостатъците имаше рядко хибернация, когато работеше с бавни карти с памет.

Изтеглете файловия мениджър ASTRO

Solid Explorer Файл Мениджър

Също така един от най-старите изследователи за Android. Функцията на работа в режим с два панела се появи в нея почти за първи път на пазара. Днес това е удобно решение с красив дизайн.
Основен раздел в Solid Explorer
Забележителни функции - персонализиране на външния вид до замяна на икони, показване на анимирани миниатюри за видеоклипове, парола за достъп до сигурността и разширени опции за работа с облачно съхранение (чрез използване на отделни приставки). За съжаление, молбата е платена, с 14-дневно ограничение на пробната версия.

Изтеглете Solid Explorer Файл Мениджър

изследовател

Минималистичен аналог на "Explorer", който е лесен и бърз инструмент за разглеждане на файлове. Подобно на описаните по-горе решения, той поддържа гледането под формата на два табови панела, между които можете бързо да превключвате суапата наляво и надясно.
Превключване на раздели в Explorer
Традиционно има опции за взаимодействие с облачните услуги, персонализиране и най-интересното е разглеждането на разширени метаданни на файл, както и разрешения и MD5 суми. Малки минуси - дори при достъп до коловоз, приложението не може да извършва никакви манипулации на системни файлове, а понякога се появяват бъгове при преместване или копиране.

Изтеглете Explorer

Общ командир

Легендарният Total Commander с настолни системи е придобил и опция за Android. Функционалността на програмата не се е променила - два работни панела, разширени опции за работа с файлове и мощна търсачка са я превърнали в едно от най-модерните решения за смартфони и таблети.
Общо работно пространство на командира
И без това много функции могат да бъдат разширени с разнообразие от приставки - точно както в настолната версия. Total Commander - едно от най-добрите решения за потребители с права на root, особено след последните версии. Уви, но в приложението имаше реклама, макар и ненатрапчива, а за начинаещите този файлов мениджър може да изглежда сложно.

Изтегляне на Total Commander

Управление на файловете на Ghost Commander

Прост файлов мениджър от руския програмист. Въпреки простотата, функционалността на програмата е много широка - тя включва работата със системни файлове.
Управление на физическите ключове в Ghost Commander
Уникалната функция е контролът на физическите клавиши - например бутоните за сила на звука превключват раздели или избрани обекти. Освен това е интересно да се приложи изгледът: в зависимост от точката на щракване (наляво или надясно), файлът ще бъде откроен или отворен. Единственият недостатък на приложението трябва да бъде наречен, освен ако остарелият дизайн - в противен случай е едно от най-добрите решения.

Изтеглете Ghost Commander файлов мениджър

X-plore файлов мениджър

Потребителите, които са паднали във времето на телефоните с бутони Symbian и Siemens, веднага ще разпознаят това приложение. Хубаво е, че разработчикът не е ударил мръсотията в лицето и преди съвременните времена - X-Plore все още остава един от най-функционалните и напреднали файлови мениджъри.
Сървър Wi-Fi X-plore Мениджър на файлове
От характеристичните чипове - вграден PDF изглед (Android 5.0 и по-нови), персонализируеми бутони, мениджър на приложения и поддръжка за USB-OTG. Най-интересната функционалност е работата с SSH протокола, вградените музикални и видео плейъри, както и шифрованото съхранение. Почти всички функции са достъпни безплатно, но за някои все още трябва да платите.

Изтеглете X-plore File Manager

Файл Експерт - файлов мениджър

Представител на класа на приложенията "всичко в едно". В допълнение към своите непосредствени функции, този Explorer за Android има вграден FTP сървър, редактор на SQLite база данни, автоматична синхронизация с облак за съхранение и опции за конвертиране на документи от Microsoft Office в PDF файлове.
Меню за настройки в File Expert
В допълнение, с това приложение можете да изтриете файлове без възможност за възстановяване. Най-интересната функция е работата с етикети: файловете могат да бъдат маркирани за по-бързо търсене и достъп до тях. Обратната страна на ширината на функционалността е нейната дължимост - за да се възползвате от всички възможности, ще трябва да закупите абонамент. В допълнение, в безплатната версия на приложението има и реклама.

Изтегляне на File Expert - файлов мениджър

Както можете да видите, списъкът с програми за работа с файлове на устройството с Android е доста голям. Назовахме само най-популярните решения, въпреки че има стотици други, по-малко известни, но не по-малко функционални. Ако използвате някое от тях - споделете в коментарите.