Известно е, че надеждността на продуктите на Nokia в хардуерния план не е намалила нивото си при превключване на производителите на устройства към Windows Phone. Смартфонът Nokia Lumia 800 бе пуснат в далечния 2011 и продължава да изпълнява основните си функции. За това как да преинсталирате операционната система на устройството, ще говорим по-долу.

Тъй като техническата поддръжка на Nokia Lumia 800 от производителя отдавна е престанала и сървърите, които преди това съдържаха софтуер за инсталиране, не работят, днес няма много методи за повторно инсталиране на операционната система в разглежданото устройство и всички те са неофициални. В този случай "възобновяването" на устройството в програмния план, както и получаването на нови, може би неизползвани опции, са доста достъпни операции.

Не забравяйте, че нито управлението на ресурсите, нито авторът на статията са отговорни за действията, извършени от потребителя с устройството! Всички от следните неща се извършват от собственика на смартфона на свой собствен риск!

Подготовка на

Преди да започнете инсталирането на системния софтуер, машината и компютърът трябва да бъдат подготвени. Желателно е внимателно да се подготвят подготвителните процедури, след което фърмуерът ще премине бързо и без да се повреди.

Nokia Lumia 800 RM-801 подготовка за фърмуер

шофьор

Първото нещо, което трябва да направите, преди да манипулирате смартфон, е да го получите правилно с компютър. Това изисква шофьори. В повечето случаи изглежда, че не е нужно да инсталирате нищо - компонентите се намират в операционната система и също така се инсталират с партньорските програми на устройствата Nokia за компютъра. Но в същото време най-добрият вариант е инсталирането на специални драйвери на фърмуера. Изтеглете архива, съдържащ инсталаторите на компоненти за x86 и x64 системи от връзката:

Изтеглете фърмуера за фърмуера Nokia Lumia 800 (RM-801)

 1. Стартирайте инсталатора на подходящия битов OS

  Извършва се фиксиране на драйвера за инсталиране на драйвери на Nokia Lumia 800 RM-801

  и следвайте инструкциите му.

 2. Напредъкът на драйверите за фърмуер на инсталатора Lumia 800 RM-801 на Nokia

 3. След завършване на инсталацията, системата ще разполага с всички необходими компоненти.

Извършва се фиксиране на драйвера за инсталиране на драйвери на Nokia Lumia 800 RM-801

Преминаване към режима на фърмуера

За да може заявеният брокер да взаимодейства с паметта на смартфона, той трябва да бъде свързан към компютъра в специален режим - "OSBL-Mode" . Този режим в повечето случаи работи дори и в ситуации, в които смартфонът не се включва, стартира и не работи правилно.

 1. За да превключите към режима, трябва да задържите бутоните "Увеличаване на силата на звука" и "Захранване" едновременно на устройството в изключено състояние. Задръжте клавишите, докато усетите къса вибрация, след което освободете.

  Nokia Lumia 800 RM-801 в режим OSBL

  Екранът на телефона ще остане тъмно, но устройството ще бъде готово да взаимодейства с компютъра за манипулиране на паметта.

 2. МНОГО ВАЖНО! Когато смартфонът е свързан в OSBL режим към компютъра, операционната система може да издаде оферта за форматиране на паметта на устройството. Не се съгласявате да форматирате! Това ще повреди устройството, което често е необратимо!

  Nokia Lumia 800 Неуспешно форматиране на паметта на устройството!

  Nokia Lumia 800 Липса на форматиране на устройството с памет!

 3. Излезте от "OSBL режим", като натиснете продължително бутона "Захранване" .

Nokia Lumia 800 RM-801 излезе от режим OSBL

Определяне на типа на товарача за товарене

В конкретен случай на Nokia Lumia 800 може да има един от двата товарачи OS - "Dload" или "QUALCOMM" . За да определите кой тип този критичен компонент е инсталиран, свързваме устройството в OSBL режим към USB порта и отворете диспечера на устройствата . Един смартфон се определя от системата, както следва:

 • Зареждащ товарач:
 • Nokia Lumia 800 RM-801 Изтеглете Bootloader в диспечера на устройствата

 • Qualcomm-товарач:

Nokia Lumia 800 RM-801 Quallcomm-товарач в мениджъра на устройства

Ако устройството има инсталиран Dload-loader, следните методи за фърмуер за него не са приложими! Смятате, че инсталирате операционната система само на смартфони с Qualcomm-loader!

Резервно копие

Когато преинсталирате операционната система, цялата информация, съдържаща се в телефона, включително потребителските данни, ще бъде презаписана. За да предотвратите загубата на важна информация, трябва да направите резервно копие по всички налични начини. В повечето случаи е достатъчно да се използват стандартни и добре познати инструменти.


Фото, видео и музика.

Най-лесният начин да запазите изтегленото в съдържанието на телефона е да синхронизирате устройството със собствения инструмент на Microsoft за взаимодействието на устройства с Windows и персонален компютър. Можете да изтеглите инсталатора на програмата от връзката:

Изтеглете Zune за Nokia Lumia 800

Nokia Lumia 800 RM-801 изтеглите Zune c официалния сайт

 1. Инсталирайте Zune, като стартирате инсталатора и следвате инструкциите му.
 2. Nokia Lumia 800 RM-801 стартира инсталацията на Zune

 3. Стартирайте приложението и свържете Nokia Lumia 800 към USB порта на компютъра.
 4. Nokia Lumia 800 RM-801 Търсене на смартфон в zune

 5. След като чакаме определението на телефона в приложението, кликваме върху бутона "Промяна на синхронизиращите отношения"

  Nokia Lumia 800 (RM-801) Zune Промяна на връзката за синхронизиране.

  и да определи кой тип съдържание да се копира на компютъра.

 6. Nokia Lumia 800 (RM-801) Опции за синхронизиране на Zune

 7. Затваряне на прозореца с параметри, който ще доведе до незабавно стартиране на процеса на синхронизиране.
 8. Скоростта на синхронизация на Zune на Nokia Lumia 800 (RM-801)

 9. В бъдеще актуализираното съдържание на устройството ще се копира автоматично в компютъра, когато е свързан смартфонът.

Синхронизацията на Nokia Lumia 800 (RM-801) е завършена

Свържете се с нас

За да не загубите съдържанието на телефонния указател Lumia 800, можете да синхронизирате данните с една от специализираните услуги, например Google.

 1. Стартирайте приложението "Контакти" на телефона си и отворете "Настройки", като кликнете върху изображението на трите точки в долната част на екрана.
 2. Настройки за контакти на Nokia Lumia 800 RM-801

 3. Изберете "Добавяне на услуга" . След това въведете данните за профила си и след това кликнете върху бутона "Вход" .
 4. Nokia Lumia 800 RM-801 Контакти добавете акаунт на Google услуга

 5. Като натискате името на услугата, можете да определите кое съдържание да бъде качено на сървъра на услугата, като поставите отметки в квадратчетата за отметка в съответните квадратчета за отметка.
 6. Nokia Lumia 800 RM-801 Опции за синхронизиране с Google

 7. Сега цялата необходима информация ще бъде синхронизирана с пакета за облаци, когато смартфонът е свързан към интернет.

вмъкване

Издаването на софтуерни актуализации за Lumia 800 спря отдавна, за да можете да забравите за възможността да получите версия на Windows Phone над 7,8 на устройството. В същото време модифициран фърмуер, наречен RainbowMod , може да бъде инсталиран на устройствата с товарач на Qualcomm.

Nokia Lumia 800 RM-801 RainbowMod v2.2

Промените, въведени от автора й в сравнение с официалния фърмуер, са:

 • Наличието на FullUnlock v4.5
 • Премахване на всички предварително инсталирани програми за OEM.
 • Нов бутон "Търсене" , чиято функционалност може да бъде персонализирана.
 • Меню, което ви позволява бързо да стартирате приложения, както и да превключвате състоянието на Wi-Fi, Bluetooth, мобилен интернет.
 • Възможност за достъп до файловата система чрез USB връзката, както и от самия смартфон.
 • Възможност за инсталиране на мелодии от потребителски музикални файлове, съдържащи се в паметта на устройството.
 • Функцията за получаване на актуализации на приложения, като се прилагат CAB файлове.
 • Възможност за инсталиране на файлове *. Xap , използвайки файлов мениджър или браузър за смартфони.

Изтеглете архива с фърмуера от връзката:

Изтеглете фърмуера RainbowMod v2.2 за Nokia Lumia 800

Разбира се, на устройството с Qualcomm-bootloader можете да инсталирате и официалната версия на операционната система, това ще бъде разгледано в описанието на метода 2 на фърмуера по-долу в статията.

Метод 1: NssPro - потребителски фърмуер

При инсталирането на модифициран фърмуер ще ви помогне специален софтуерен софтуер Nokia (NssPro). Изтеглете архива с програмата за работа с разглежданото устройство чрез връзката:

Изтеглете софтуера за поддръжка на Nokia (NssPro) за фърмуера на Nokia Lumia 800 (RM-801)

 1. Разопаковайте архива от RainbowMod v2.2 . Резултатът е един файл - os-new.nb . Местоположението на файла трябва да се запомни.
 2. Nokia Lumia 800 RM-801 разопакован модифициран фърмуер

 3. Стартираме NssPro драйвера от името на администратора.

  Nokia Lumia 800 RM-801 NSS Pro Изпълнява се като администратор

  Обърнете внимание на екранната снимка по-долу. В полето, съдържащо имената на свързаните устройства, може да има няколко елемента "Диск устройство" . В зависимост от конфигурацията, този номер може да варира и полето може да е празно.

 4. Основен прозорец Nokia Lumia 800 RM-801 Nss Pro

 5. Превеждаме смартфона в "OSBL-Mode" и го свързваме към USB. Полето на сдвоените устройства ще бъде разширено с елемента "Дисково устройство" или "NAND DiskDrive" .
 6. Nokia Lumia 800 RM-801 NSS Pro смартфон в режим OBSL е свързан

 7. Не променяйте нищо, отидете в раздела "Мига" . След това в дясната част на прозореца изберете "WP7 Tools" и кликнете върху бутона "Parse FS" .
 8. Nokia Lumia 800 RM-801 мига - WP7 инструменти - анализирайте FS

 9. След като приключи предишната стъпка, информацията в дяловете на паметта ще се покаже в лявото поле. Тя трябва да има приблизително следната форма:

  Nokia Lumia 800 RM-801 Parse FS таблицата на дяловете правилно

  Ако данните не се показват, тогава смартфонът е свързан неправилно или не е преведен в режим OSBL, а по-нататъшните манипулации са безсмислени!

 10. Невалидна телефонна връзка за Nokia Lumia 800 RM-801 Parse FS

 11. В раздела "Инструменти WP7" има бутон "OS File" . Кликнете върху него и посочете пътя към файла os-new.nb, намиращ се в директорията с разопакован персонализиран фърмуер, през отворения прозорец на Explorer.
 12. Nokia Lumia 800 RM-801 Nss За добавяне на персонализиран файл към програмата

 13. След като OS файлът се добави към програмата, започваме операцията, за да прехвърлим изображението в паметта на Lumia 800, като натиснете "Write OS" .
 14. Nokia Lumia 800 RM-801 Rss Pro Потребителска фърмуер Напиши операционна система

 15. Процесът на предаване на информация в паметта на Lumia 800 ще бъде последван, придружен от попълването на индикатора за прогрес.
 16. Nokia Lumia 800 RM-801 Nss Pro персонализиран фърмуер надграждане напредък

 17. Изчаква се в регистрационното поле появата на надписа "Проверка на данни ... Готово ..." . Това означава завършване на процеса на фърмуера. Изключете смартфона от компютъра и го стартирайте, като продължително натискате бутона "Enable / Lock"
 18. Изпълнен е персонализиран фърмуер Nokia Lumia 800 RM-801 NSS Pro

 19. След стартирането ще трябва само да извършите първоначалната настройка на системата и след това да използвате модифицираното решение.

Nokia Lumia 800 RM-801 RainbowMod v2.2 скрийншоти

Метод 2: NssPro - официален фърмуер

Връщането към официалния фърмуер от персонализираното или пълно преинсталиране на първия не причинява трудности дори в случай на "извлечено" устройство. Необходимо е само да се извършат някои манипулации с пакета, съдържащ официалната версия на операционната система предварително. Можете да изтеглите необходимия архив от връзката по-долу, а за операциите по инсталиране можете да използвате гореописания софтуер NssPro.

Изтеглете официалния фърмуер за Nokia Lumia 800 (RM-801)

Nokia Lumia 800 RM-801 Телефон за Windows 7.8

 1. Разопаковаме пакета с официалния фърмуер и намираме файла RM801_12460_prod_418_06_boot.esco в директорията, съдържаща компонентите. Ние го преместваме за удобство при по-нататъшна употреба в отделна папка.
 2. Nokia Lumia 800 RM-801 официалния файл на фърмуера ... boot.esco

  Променете разширението на файла * .esco в * .zip .

  Nokia Lumia 800 RM-801 разширява файловото разширение с фърмуер

  Ако има затруднения с даденото действие, нека се обърнем към една от инструкциите, посочени в материала:

  Урокът: Променете файловото разширение в Windows 7

 3. Разопаковайте последващия архив с помощта на архиватор.

  Nokia Lumia 800 RM-801 разопакова файл с официалния фърмуер

  В получената директория има файл - boot.img . Това изображение трябва също да бъде преместено в устройството, за да се върнете към официалната версия на системния софтуер или да го инсталирате отново.

 4. Nokia Lumia 800 RM-801 файла boot.img в папката с преопакован образ на. фърмуер

 5. Стартираме Nss Pro флейъра и изпълняваме стъпките 2-5 от описания по-горе метод за персонализирано инсталиране.
 6. Nokia Lumia 800 RM-801 Nss Pro стартирайте инсталирането на фърмуера

 7. Когато определите, като кликнете върху "OS File" на OS файла, който искате да мига в смартфона, в Explorer, посочете пътя към директорията, съдържаща изображението, получено чрез изпълнение на стъпки 1-2 от тази инструкция.

  Nokia Lumia 800 RM-801 Nss Pro добави boot.img към мигача

  Името на файла "boot.img" в съответното поле трябва да бъде написано ръчно, а след това да кликнете върху бутона "Отваряне" .

 8. Натиснете бутона "Write OS" и наблюдавайте прогреса на инсталацията, като използвате индикатора за пълнене.
 9. Nokia Lumia 800 RM-801 Nss Pro инсталиране на официалния напредък на фърмуера

  Затварянето на прозореца NSS Pro или по друг начин прекъсването на инсталацията не е възможно!

 10. След появата на надпис, посочващ края на операцията в полето на лога,

  Nokia Lumia 800 RM-801 NSS Pro официалната официална версия на операционната система е завършена

  изключете смартфона от USB кабела и включете Lumia 800, като натиснете продължително бутона "Power", докато се появи вибрацията.

 11. Устройството ще зареди официалната версия на Windows Phone 7.8. Просто трябва да изпълните първоначалната настройка на операционната система.

Nokia Lumia 800 стартира официалната версия на операционната система

Както виждаме, поради вековната епоха на Nokia Lumia 800, няма толкова много работещи начини да мигате устройството днес. В същото време, горното позволява да се постигнат два възможни резултата - да се рестартира напълно официалната версия на операционната система, а също и да се използва възможността за използване на подобреното модифицирано решение.